TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Flaka

Vendimi për deputetët e dhunshëm në Maqedoni do të shpallet javën që vjen

Flaka - parë: 10 orë

Edhe pse Gjykata e Lartë prej në fillim të javës që e lëmë pas tha se do të vendos për të diskutuar për ankesat e deputetëve të OBRM-PDUKM-së, Sasho Vasilevski dhe Krsto Mukoski, ata ende nuk kanë ...

2 artikuj të ndërlidhur »

IPARDI në qorrsokak!

Flaka - parë: 10 orë

Planet e papërgatitura të detajuara urbanistike të komunave, çështjet e pazgjidhura pronësore-juridike , procedurat e papërfunduara të trashëgimisë, qasja e pamjaftueshme ndaj kapitalit fillestar, ...

“Sopoti”, DSK “heshti” ushtrinë, devijoi pistën e hetimeve

Flaka - parë: 10 orë

Një nga organet e sigurisë së Maqedonisë (Shërbimi Sekret i ARM-së, i cili në mënyrë kronologjike ka përshkruar tërë ngjarjen) i ka evidentuar të gjitha rrethanat e shpërthimit të minës në Sopot, më ...

4 artikuj të ndërlidhur »

Peticion kundër përmbaruesve, noterët ose përmbaruesit të kthehen me punë në gjykatë!

Flaka - parë: 10 orë

Vazhdon aksioni për grumbullimin e nënshkrimeve nga qytetarët të cilët, siç thonë ata, kundërshtojnë mënyrën se si punojnë përmbaruesit në Maqedoni. Disa presona vetëm nënshkruajnë, ndërsa disa të ...

3 artikuj të ndërlidhur »

Edhe një parti e re në Maqedoni, ja kush e drejton | FOTO

Flaka - parë: 10 orë

Me 99 vota pro dhe asnjë kundër, sot u themelua edhe një parti e re nga komuniteti boshnjak në Maqedoni. Lidhja demokratike boshnjake, quhet subjekti i ri politik, në krye të së cilës u zgjodh Munir ...

4 artikuj të ndërlidhur »

Rasti i Almirit, çelësi te Jovevski

Flaka - parë: 10 orë

Cila mendje e shëndosh mund të pranojë një vendim të tillë, siç është në rast i Almirit. Më vjen turp si Ombudsman, të jetoj në një shoqëri ku prokurori, një vrasje, qoftë ajo edhe nga pakujdesia, ...

7 artikuj të ndërlidhur »

Ligji për gjuhët, Zhbogar: Kushtetuesja të vlerësoj kushtetutshmërinë e Ligjit

Flaka - parë: 10 orë

Ambasadori i Bashkimi Evropian në Shkup, Samuel Zhbogar, deklaroi sot se është fakt se shumica e deputetëve në Kuvend e votuan Ligjin për përdorimin e gjuhëve.

8 artikuj të ndërlidhur »

Debati për emrin dhe gjuhën, ngecin reformat në siguri

Flaka - parë: 10 orë

Ekspertët vlerësojnë se Qeveria ka ngecur në zbatimin e reformave në organet e sigurisë. Duke qenë se ndodhemi në periudhën pranë rekomandimeve të Komisionit Evropian, ekspertët theksojnë se sikur ...

3 artikuj të ndërlidhur »

Miliona euro shkojnë në bujqësi ndërkohë rritet importi i ushqimeve

Flaka - parë: 10 orë

Edhe përkundër subvencionimeve dhe gjërave të volitshme për bujqit, nga viti në vit zvogëlohen sipërfaqet e tokave bujqësore. Çmimet e lira të prodhimeve bujqësore dhe rritja e importit nga jashtë ...

9 artikuj të ndërlidhur »

Rruga Strugë-Qafëthanë në gjendje të mjerueshme

Flaka - parë: 11 orë

Tmerr i vërtetë është vozitja nga Struga në pikën kufitare Qafëthanë, në kufirin shqiptaro-maqedonas. Gropa të mëdha ka pothuajse në çdo hap. Këtej çdo ditë kalojnë shumë makina dhe kamionë të cilat ...

4 artikuj të ndërlidhur »

Shkolla në Lagjen Bardhi, ringjallen shpresat për zgjidhje

Flaka - parë: 11 orë

Ringjallen shpresat për ndërtimin e shkollës fillore në lagjen Bardhi të fshatit Bllacë. Procedura për transferimin e tokës nga bujqësore në ndërtimore në të cilën duhet të ngritët objekti shkollor ...

4 artikuj të ndërlidhur »

Asani, sektori i drejtësisë ka nevojë për reforma urgjente

Flaka - parë: 11 orë

Sistemi i drejtësisë përkatësisht, gjykatat dhe prokuroritë në vend shumë herë me vendimet e tyre kanë tensione të cilat reflektohen edhe në ndarje etnike, vlerëson ish antari i prokurorisë, Miralem ...

2 artikuj të ndërlidhur »

Mjekët, alergjitë dhe klima rritin numrin e pacientëve

Flaka - parë: 11 orë

Ardhja e stinës së pranverës rrit numrin e pacientëve që vuajn nga sëmudjet alergjike, ndërsa në këtë periudhë të vitit shkaktarë të problemeve shëndetësore kanë qenë edhe ngritjerëniet e ...

Sindikata e pavarur e policisë, kritika minsitrit për emërim të kryeshefave, MPB: Problemet ishin grumbulluar nga e ...

Flaka - parë: 11 orë

Sindikata e Pavarur e Policisë ka akuzuar Minsitrin e Brendëshëm Oliver Spasovskin për emrime pa shpallje të vendeve të punës. Antonio Sanev, nga kjo sindikatë thotë se duke u shkelur Ligjit për Punë ...

8 artikuj të ndërlidhur »

Agjencioni për “Hallall Standard”, trajnim për aplikimin e këtij standardi

Flaka - parë: 11 orë

Agjencioni për Hallall Standard në bashkëpunim me Institutin për hulumtime Hallall “GIMDESH” nga Turqia nën patronatin e Këshillit botëror të Hallallit Standard me seli ne Stamboll kanë organizuar ...

5 artikuj të ndërlidhur »

Ligji për Gjuhët, VMRO-ja kërcënon Xhaferin

Flaka - parë: 11 orë

Ligji për përdorimin e gjuhëve vazhdon të kundërshtohet ashpër nga VMRO-DPMNE-ja opozitare. Të njëjtit kërcënojnë se çdo shpallje e këtij ligji në Gazetën Zyrtare pa nënshkrimin e Presidentit Ivanov, ...

46 artikuj të ndërlidhur »

“Kartela shëndetësore”, projekt i dështuar?

Flaka - parë: 11 orë

Ende nuk dihet se cila do të jetë zgjidhja afatgjate për kartelat shëndetësore, gjegjësisht nëse libreza shëndetësore do të bashkohet me letërnjoftimin.

6 artikuj të ndërlidhur »

Ligji i ri për mediat, 20 %nga vlera e përgjithshme, për mediat shqipe

Flaka - parë: 11 orë

Propozim ligji i ri i mediave tash më ka kaluar në lexim të parë në Komisionin kuvendor të Tansportit dhe Lidhjeve, ndërsa ishte sqaruar nga ana e ministrit të administratës Damjan Mançevski.

2 artikuj të ndërlidhur »

Mediat greke për takimin Dimitrov-Koxias, takim miqësor dhe vullnet për zgjidhje

Flaka - parë: 11 orë

Mediat greke të cilat kanë mbuluar takimin Dimitrov-Koxias, kanë komentuar se se vizita ka kaluar në një atmosferë miqësore dhe se ka vullnet për të vendosur, por dallimet mbeten të pandryshuara e që ...

31 artikuj të ndërlidhur »

Qendra Analitike Hulumtuese “Abdilaqim Ademi” rezulton produktive

Flaka - parë: 12 orë

Qendra Analitike Hulumtuese “Abdilaqim Ademi” vazhdon me angazhimet e saja në drejtim të ngritjes së kapaciteteve të saja për hulumtim, komunikim dhe edukim.

2 artikuj të ndërlidhur »