TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

DW

Shqipëri: Studentët të vendosur për vazhdimin e protestës

DW - I sapo botuar

Drejtori i Përgjithshëm i DW takon studentë protestues në Tiranë. Biseda u fokusua tek kërkesat e studentëve, marrdhënien me mediat dhe ecurinë e protestës.

119 artikuj të ndërlidhur »

Theresa May: "Do të vazhdoj punën"

DW - parë: 7 orë

Ajo humbi votimin për marrëveshjen e Brexit, por fitoi votëbesimin të mërkurën. Kryeministrja britanike është ndeshur me disa stuhira politike këto muaj, megjithatë Theresa May tregohet e papërkulur.

222 artikuj të ndërlidhur »

Kohë të vështira për të drejtat e njeriut

DW - parë: 7 orë

Human Rights Watch, organizata joqeveritare amerikane me aktivitet ndërkombëtar në mbrojtje të të drejtave të njeriut publikoi të enjten (17.01) raportin botëror, për 90 vende.

16 artikuj të ndërlidhur »

Studimi: Integrimi i migrantëve shënon suksese në Gjermani

DW - parë: 8 orë

Më shumë punë, më shumë rezultate në shkolla: OECD i jep nota të mira Gjermanisë për integrimin e të huajve. Sfidat mbesin për migrantët pa kualifikime.

3 artikuj të ndërlidhur »

Telekom Albania i shitet Bullgarisë për 50 milionë euro

DW - parë: 23 orë

OTE arrin marrëveshjen për të shitur Telekom Albania me vlerën totale të e 50 milion eurove tek kompania bullgare Albania Telekom Invest AD. Zotëruesi i aksioneve të kompanisë bullgare - mbështetës i ...

30 artikuj të ndërlidhur »

Serbia ngrihet në këmbë - Po vjen Putini!

DW - parë: 23 orë

Serbët e shohin Putinin si shpresën më të madhe që Kosova të mbetet në Serbi, ose të paktën çështje e pazgjidhur. Vladimir Vladimiroviçi po përpiqet që Rusinë e tij nën sanksione ta lidhë sa më fort ...

121 artikuj të ndërlidhur »

Një jetë pa grindjen për emrin me Maqedoninë?

DW - 16.01.2019

Jo grindja për emrin me Maqedoninë, por zgjidhja e konfliktit e detyron Tsipras të dalë për votëbesim në parlament. Grindja për çështjen e emrit është kthyer në fantazmë të politikës greke.

100 artikuj të ndërlidhur »

Kundër BE-së, pro kombit - Populizmi në rritje

DW - 16.01.2019

Jo vetëm në Britaninë e Madhe që kërkon Brexit-in, në të gjitha vendet e Bashkimit Europian janë forcuar partitë që e refuzojnë BE siç është sot. Por jo në çdo gjë këto partitë antieuropiane janë të ...

Proces mё rigoroz negociimi me vendet e Ballkanit Perëndimor

DW - 16.01.2019

Sipas ekspertëve vendet e Ballkanit Perëndimor në rrugën e tyre për anëtarësim në BE do të përballen me një proces më rigoroz dhe më gjithëpërfshirës se ai nëpër të cilin kanë kaluar vendet e Evropës ...

Parlamenti Britanik rrëzoi marrëveshjen e Brexit

DW - 15.01.2019

Marrëveshja e Brexit u rrëzua nga parlamenti britanik siç ishte parashikuar. Për kryeministren britanike, Theresa May një dështim historik. Deri në minutën e fundit ajo u përpoq me një apel të flaktë ...

222 artikuj të ndërlidhur »

Maqedoni: Çfarë ndryshon me zyrtarizimin e gjuhës shqipe?

DW - 15.01.2019

Gjuha shqipe në Maqedoni u zyrtarizua, megjithë reagimet e ashpra të presidentit të Maqedonisë Ivanov dhe opozitës VMRO-DPMNE, që e quan zyrtarizimin akt të dhunimit të demokracisë.

23 artikuj të ndërlidhur »