shqip.TIME.mk - Ekonomi https://sh.time.mk/ shqip.TIME.mkhttps://sh.time.mk/images/LOGO.pnghttps://sh.time.mk/ mk Sat, 21 Sep 2019 23:20:36 +0000 600 Paketa “Persona Fizikë” nga Fibank | Mapo https://sh.time.mk/c/07b064422d/paketa-persona-fizike-nga-fibank.html Paketa “Persona Fizikë” nga Fibank - Mapo - 14:39 20/09 Fri, 20 Sep 2019 12:39:24 +0000 Mapo - 14:39 20/09
Çdo biznes i krijuar rishtazi, si edhe bizneset ekzistuese me xhiro vjetore mbi 2 milione Lekë, kanë detyrimin për të hapur një llogari bankare brenda muajit tetor 2019 sipas Ligjit nr.
Gazeta Tema: “Persona Fizike” nga Fibank, përfshin elementet kryesore të një llogarie bankare biznesi plotësisht falas
Durres Lajm: Gjobë e re nëse nuk deklaron llogaritë bankare tek Tatimet. Çfarë parashikojnë ndryshimet e reja ligjore
]]>
Ekonomi
Zvicra në hall për punëtorë, lajm i mirë për kosovarët | Gazeta Express https://sh.time.mk/c/d575fecbd3/zvicra-ne-hall-per-punetore-lajm-i-mire-per-kosovaret.html Zvicra në hall për punëtorë, lajm i mirë për kosovarët - Gazeta Express - 17:59 20/09 Fri, 20 Sep 2019 15:59:16 +0000 Gazeta Express - 17:59 20/09
Për shkak të rënies së natalitetit, Credit Suisse, raporton se Zvicra do të ketë mungesë të punëtorëve. Ekonomistët në bankë vlerësojnë se 1.1 milion njerëz në Zvicër do të dalin në pension gjatë 10 ...
Zeri: Zvicra në hall për punëtorë, lajm i mirë për kosovarët
Lajmi.net: Zvicra në hall për punëtor, lajm i mirë për kosovarët
Zhurnal: Zvicra në ‘krizë’ për punëtorë
8 artikuj të ndërlidhur »
]]>
Ekonomi
AKP mori disa vendime të rëndësishme | Gazeta Express https://sh.time.mk/c/e260223591/akp-mori-disa-vendime-te-rendesishme.html AKP mori disa vendime të rëndësishme - Gazeta Express - 08:49 20/09 Fri, 20 Sep 2019 06:49:11 +0000 Gazeta Express - 08:49 20/09
Bordi i Drejtorëve të Agjencisë Kosovare të Privatizimit mbajti mbledhjen e tij të rregullt ku diskutoi dhe mori vendime të rëndësishme për procesin e privatizimit dhe të likuidimit të ndërmarrjeve ...
Botasot: AKP mori disa vendime të rëndësishme
Kosova Live: Mbahet mbledhja e rregullt e Bordit të Drejtorëve të AKP-së
]]>
Ekonomi
MPB furnizohet me targa për automjete, tenderi mbi 1.4 milionë euro | Gazeta Express https://sh.time.mk/c/3bf1e21651/mpb-furnizohet-me-targa-per-automjete-tenderi-mbi-1-4-milione-euro.html MPB furnizohet me targa për automjete, tenderi mbi 1.4 milionë euro - Gazeta Express - 07:39 20/09 Fri, 20 Sep 2019 05:39:11 +0000 Gazeta Express - 07:39 20/09
Ministria e Punëve të Brendshme ka finalizuar kontratën më të re për këtë vit. Tenderi për furnizim me targa sa i përket regjistrimit të automjeteve, iu është dhënë operatorëve ekonomik TSR SH.P.K.
Botasot: MPB furnizohet me targa për automjete, tenderi mbi 1.4 milionë euro
Lajmi.net: MPB furnizohet me targa për automjete, tenderi mbi 1.4 milionë euro
Zeri: MPB furnizohet me targa për automjete, tenderi mbi 1.4 milionë euro
4 artikuj të ndërlidhur »
]]>
Ekonomi
Sa i përdorin kompanitë vendase ndihma shtetërore për të zhvilluar biznesin e tyre? | Flaka https://sh.time.mk/c/bfc3f82f36/sa-i-perdorin-kompanite-vendase-ndihma-shteterore-per-te-zhvilluar-biznesin-e-tyre.html Sa i përdorin kompanitë vendase ndihma shtetërore për të zhvilluar biznesin e tyre? - Flaka - 22:09 21/09 Sat, 21 Sep 2019 20:09:47 +0000 Flaka - 22:09 21/09
Deri në 25 dhjetor, kompanitë do të marrin një kthim të disa prej investimeve të tyre vitin e kaluar, sipas qeverisë, e cila është në përputhje me afatet e përcaktuara në Ligjin për Ndihmën ...
Flaka: Fondi i inovacionit, mjete kompanive vendore për realizim të projekteve
]]>
Ekonomi
Rishikimi i buxhetit, përplasje mes LSDM-së dhe VMRO-DPMNE-së | Alsat https://sh.time.mk/c/bf3a09b089/rishikimi-i-buxhetit-perplasje-mes-lsdm-se-dhe-vmro-dpmne-se.html Rishikimi i buxhetit, përplasje mes LSDM-së dhe VMRO-DPMNE-së - Alsat - 18:49 21/09 Sat, 21 Sep 2019 16:49:42 +0000 Alsat - 18:49 21/09
Qeveria u bën thirrje të gjithë deputetëve që ta mbështesin rishikimin e buxhetit. Për LSDM-në, riorganizimi i thesarit të shtetit synon një standard më të lartë jetese dhe rritje dhe zhvillim më të ...
Flaka: LSDM: Me rishikimin e buxhetit 3.3 milionë euro kthehen mbrapsht te kompanitë
Alsat: Rishikimi i buxhetit, më shumë para për Qeverinë, më pak për Kuvendin
Flaka: Rishikimi i buxhetit, përplasje mes LSDM-së dhe VMRO-DPMNE-së
4 artikuj të ndërlidhur »
]]>
Ekonomi
13 milion euro nga BERZH për transport më të shpejtë dhe më të lehtë | Flaka https://sh.time.mk/r/NONE/c2110d525f/13-milion-euro-nga-berzh-per-transport-me-te-shpejte-dhe-me-te-lehte.html 13 milion euro nga BERZH për transport më të shpejtë dhe më të lehtë - Flaka - 21:59 21/09 Sat, 21 Sep 2019 19:59:46 +0000 Flaka - 21:59 21/09
“Investimi në një infrastrukturë më të mirë është një nga prioritetet kryesore të kësaj qeverie. Përmirësimi i shërbimeve që qytetarët marrin nga shteti është gjithashtu një përparësi.
]]>
Ekonomi
BP: Depozitat dhe kreditë vazhdojnë të rriten | Flaka https://sh.time.mk/r/NONE/59b245fd77/bp-depozitat-dhe-kredite-vazhdojne-te-rriten.html BP: Depozitat dhe kreditë vazhdojnë të rriten - Flaka - 21:29 21/09 Sat, 21 Sep 2019 19:29:54 +0000 Flaka - 21:29 21/09
Depozitat dhe huatë vazhdojnë të rriten në bazë vjetore. Të dhënat e Bankës Popullore tregojnë se depozitat u rritën me 10 përqind dhe kreditë me 6.4 përqind, përcjell FLAKA.
]]>
Ekonomi
Filloi asfaltimi i rrugës në Kodrën e Trimave | Zeri https://sh.time.mk/r/NONE/8738e015f4/filloi-asfaltimi-i-rruges-ne-kodren-e-trimave.html Filloi asfaltimi i rrugës në Kodrën e Trimave - Zeri - 16:19 21/09 Sat, 21 Sep 2019 14:19:35 +0000 Zeri - 16:19 21/09
Sot ka filluar asfaltimi i rrugës “Vëllezërit Fazliu”, në Prishtinë. Këtë e ka bërë të ditur, kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti, përmes një postimi në Facebook.
]]>
Ekonomi
Nga 30 shtatori, në treg 200 dhe 5000 lekëshi i ri | Gazeta Express https://sh.time.mk/c/d653f0710b/nga-30-shtatori-ne-treg-200-dhe-5000-lekeshi-i-ri.html Nga 30 shtatori, në treg 200 dhe 5000 lekëshi i ri - Gazeta Express - 10:29 21/09 Sat, 21 Sep 2019 08:29:23 +0000 Gazeta Express - 10:29 21/09
Duke nisur nga data 30 shtator, qytetarët do të kenë në qarkullim prerje të reja të kartëmonedhave. Banka e Shqipërisë ka vendosur të ndryshojë serinë e kartëmonedhave që qarkullojnë në treg, duke ...
BalkanWeb: Intervista/ Guvernatori i BSH-së: Kemi rritur elementët e sigurisë në kartëmonedha
]]>
Ekonomi