Ekonomi

Nuk licencohet kompania që ofroi 2 mijë vende pune në Gjermani

Zeri - 18.05.2019

Janë bërë pesë muaj që kur kompania gjermane e ashtuquajtur B.S.B Aviation kishte hapur konkurs për pranimin e dy mijë kosovarëve për të punuar në aeroportin e Hamburgut.

Sa para i ruajnë qytetarët e Kosovës nëpër banka

Gazeta Express - 18.05.2019

Kosovarët janë duke i ruajtur 3.3 miliardë euro nëpër bankat komerciale. Pjesa dërmuese e kursimeve janë të ekonomive familjare. Të dhënat e publikuara nga Banka Qendrore e Kosovës për muajin mars ...

Përfitimet dhe humbjet nga taksa

Evropaelire - 18.05.2019

Kanë kaluar rreth gjashtë muaj që kur Qeveria e Kosovës vendosi taksën 100 për qind për importet nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina. Për efektet e saj si në planin ekonomik ashtu edhe politik, ka ...

7 artikuj të ndërlidhur »

Normat e larta të interesit rrezikojnë investimet përmes kredive

Evropaelire - 18.05.2019

Më shumë se 2.8 miliardë euro ka arritur vlera e kredive të qytetarëve në dhjetë bankat komerciale që operojnë në Kosovë. Sipas të dhënave të Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, rritja vjetore ...

4 artikuj të ndërlidhur »

Pano Soko: Po vuajmë pasojat e keqqeverisjes

Mapo - 18.05.2019

Flet për Mapo, ekonomisti dhe aktivisti i njohur Kur paguajmë 160 milionë euro në vit taksa për rrugët, vendosja e traut të pagesave a nuk përbën një taksim të dyfishtë? Vendosja e një pagese për ...

5 artikuj të ndërlidhur »

Diplomacia kineze e borxheve

Bota.al - parë: 19 orë

Nga Mark Green Këtë javë, udhëheqësit nga e gjithë bota po zbarkojnë në Pekin për forumin e dytë të projektit të Rrugës dhe Brezit, që ka në fokus prezantimin e nismës së madhe diplomatike të Kinës.

Bankat britanike do të hetohen për hendekun gjinor të pagave

Telegrafi - parë: 18 orë

Sipas deputetit konservator të Parlamentit të Britanisë së Madhe, Nicky Morgan, i cili do të kryesojë seancat për hetimin alarmant të pagave në industrinë e financave, bankat më të mëdha britanike ...

E jashtëzakonshme, Relax në Izrael!

Telegrafi - parë: 17 orë

Nga sot kompania Frutex filloi t’i eksportojë lëngjet Relax në shtetin e Izraelit, duke iu bashkangjitur listës së vendeve ku eksportohen këto produkte.

Shqipëria tërheqëse për investitorët belgë

RTSH - parë: 15 orë

Kompani të rëndësishme belge, prezente në vendet Europiane, SHBA, Japoni, Rusi, Indi e shumë vende të tjera, kanë kthyer sytë nga Shqipëria. Në një intervistë për RTSH-në, Peter Vande Moortel ...

Pesë mundësi për të financuar biznesin tuaj edhe nëse nuk keni para

Telegrafi - parë: 16 orë

Ju mund të kufizoheni nga buxheti për të filluar një biznes, por kjo nuk do të thotë se nuk keni asnjë mundësi që ju mbetet. Është e mundur të filloni një biznes me shumë pak para, nëse arrini të ...

Nisma për uljen e komisioneve bankare ndaj transaksioneve në euro

Mapo - parë: 11 orë

Banka e Shqipërisë ka ndërmarrë një nismë për të ulur komisionet bankare që paguhen për transaksionet në euro. Për të kryer një transfertë nga një bankë në një tjetër brenda vendit, në valutë, në ...

Kosova shpenzon 1 për qind të GDP’së për veteranët

Gazeta Express - parë: 6 orë

Nga Fondi Monetar Ndërkombëtar i shohin si shqetësim rritjet e skemave sociale. Sipas tyre, rritja ekonomike në vend duhet të transmetohet me shtimin e vendeve të punës.

 Lumi “Drenica” në gjendje të rëndë

Gazeta Express - 18.05.2019

Lumi Drenica ende është në gjendje të rëndë. Edhe pse disa herë janë ndarë mjete financiare për këtë lumë, prapë gjendja e tij është katastrofike. Në Komunën e Drenasit thonë se MMPH-ja nuk po ndan ...

“Made in Albania” i dridhen gjunjët nga hapja e negociatave

BalkanWeb - 18.05.2019

Shqipëria, edhe këtë verë, ka kthyer sytë nga Brukseli, duke mbajtur frymën deri në vendimin për hapjen e negociatave për anëtarësim në Bashkimin Europian.

Vonesat në pagesa të faturave u sjellin humbje institucioneve

Zeri - 18.05.2019

Përmbaruesit privatë gjatë vitit që lamë pas shuma të konsiderueshme të parave u kanë marrë institucioneve të cilat nuk kanë paguar faturat ndaj operatorëve ekonomikë ashtu siç ka qenë e precizuar me ...

Më të rejatMarketingContact