TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Kosovë, vazhdon debati për koalicionin qeverisës

Gazeta Start - 16.01.2011

Prishtinë - Partitë politike në Kosovë vazhdojnë debatin lidhur me formimin e qeverisë së ardhshme. Në një kohë kur PDK-ja paralajmëron se do të krijojë një qeveri të re në një kohë rekord, LDK-ja insiston në organizimin e zgjedhjeve të ...

Partitë vazhdojnë negociatat për koalicion qeverisës

Zhurnal - 16.01.2011

Prishtinë, 16 janar - Partitë politike në Kosovë vazhdojnë debatin në lidhje me formimin e qeverisë së ardhshme. Përderisa PDK-ja ka paralajmëruar tashmë se do të krijojë një qeveri të re në një afat rekord, LDK-ja insiston në organizimin ...

Rivotimi në Mitrovicë edhe për serbët

Evropaelire - 16.01.2011

Edhe pse zgjedhjet parlamentare të 12 dhjetorit u karakterizuan me një pjesëmarrje minimale të serbëve të veriut, mekanizmat për administrimin e procesit zgjedhor në vend thonë se do bëjnë gati të gjitha përgatitjet teknike për të ...

Me 23 janar, rivotim edhe për serbët

Zhurnal - 16.01.2011

Prishtinë 16 janar- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në Kosovë synon që rivotimin në Mitrovicë ta organizojë edhe në pjesën veriore të kësaj komune.

Vazhdon debati për koalicionin qeverisës

Telegrafi - 16.01.2011

Partitë politike në Kosovë vazhdojnë debatin në lidhje me formimin e qeverisë së ardhshme. Përderisa PDK-ja ka paralajmëruar tashmë se do të krijojë një qeveri të re në një afat rekord, LDK-ja insiston në organizimin e zgjedhjeve të reja ...

Rivotimi në Mitrovicë edhe për serbët

Botasot - 16.01.2011

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në Kosovë synon që rivotimin në Mitrovicë ta organizojë edhe në pjesën veriore të kësaj komune. Edhe pse vetëm një numër i vogël i serbëve në veri iu drejtua kutive të votimit në zgjedhjet e jashtëzakonshme ...

Manipulimi i organizuar i rivotimit (me tupanë) të rinumëruar

Koha.net - 16.01.2011

Manipulimi i organizuar i rivotimit (me tupanë) të rinumëruar Moslegjitimitetin e trupave që do të dalin nga zgjedhjet më të shëmtuara do të mund ta eliminonte vetëm miratimi i ligjit të ri për zgjedhje dhe një proces zgjedhor me ...

Vazhdon debati për koalicione

Evropaelire - 15.01.2011

Zgjedhjet parlamentare të 12 dhjetorit po hyjnë në fazën finale me rivotimet e ardhshme në Mitrovicë. Vetëm atëherë, partitë politike pritet t’i zyrtarizojnë negociatat që aktualisht po zhvillojnë në lidhje me koalicionin e ardhshëm ...

Vazhdon debati për koalicione

Botasot - 15.01.2011

Zgjedhjet parlamentare të 12 dhjetorit po hyjnë në fazën finale me rivotimet e ardhshme në Mitrovicë. Vetëm atëherë, partitë politike pritet t’i zyrtarizojnë negociatat që aktualisht po zhvillojnë në lidhje me koalicionin e ardhshëm ...

PDK lajmëron një formim të shpejtë të qeverisë

Ina - 14.01.2011

Në Kosovë, LDK kërkon zgjedhje të reja. Ndërsa PDK thotë se zgjedhjet kanë legjitimitet dhe shumë shpejt do ta formojnë qeverinë e re. Dy partitë që fituan më shumë vota në zgjedhjet e përgjithshme, PDK dhe LDK-së, kanë qëndrime të ndara ...

LDK konsteston legjitimitetin e zgjedhjeve, PDK lajmëron një formim të shpejtë të qeverisë

DW - 13.01.2011

Në Kosovë, LDK kërkon zgjedhje të reja. Ndërsa PDK thotë se zgjedhjet kanë legjitimitet dhe shumë shpejt do ta formojnë qeverinë e re. Analistët politikë mendojnë se qeveria e re nuk do të jetë e qëndrueshme.

Drenica “i ndëshkon” deputetët e saj !

Koha e Re - 13.01.2011

Nga 13 kandidatët e PDK-së vetëm Hashim Thaçi e ka të sigurt kalimin “e pragut” të deputetit ndërkaq të tjerët duhet të presin rezultatin e rivotimit në Mitrovicë.

Vonesa me pasoja

Telegrafi - 12.01.2011

Procesi i stërzgjatur tashmë zgjedhor besohet se mund të përmbyllet me rivotimet e 23 janarit në Mitrovicë dhe certifikimin e rezultateve. Ndonëse i kontestuar, ky rezultat mbase do të shërbejë si bazë që nga fundi i janarit të mendohet ...

Drenica “i ndëshkon” deputetët e saj, nuk ka më vota për ju!

Botasot - 12.01.2011

Procesi i rivotimit të 9 janarit në dy komuna të Drenicës dhe në Deçan pos se ka “përmbysur” në një masë të madhe rezultatin e votimeve të 12 dhjetorit, ka përmbusur pothuaja krejtësisht edhe rezultatin e numrit të votave të fituara nga ...

PZAP pranon 61 ankesa për rivotimet

Gazeta Start - 11.01.2011

Prishtin - Paneli Zgjedhor pr Ankesa dhe Parashtresa pranoi 61 ankesa nga subjektet politike pr rivotimin e 9 janarit n pes komuna. Numrin m t madh t ankesave e ka paraqitur Lvizja Vetvendosje, plot 39 t tilla. LDK ka paraqitur 10 ankesa.

Problemet në zgjedhje prekin imazhin e Kosovës

BBC - 11.01.2011

Ish-kryetari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Mazllum Baraliu, i tha BBC-së se zvarritja e procesit të zgjedhjeve dhe problemet që janë paraqitur edhe në rivotimin e tërësishëm e të pjesshëm në pesë komuna, mund të ndikojnë në imazhin e ...

Komisioni qendror zgjedhor i Kosovës publikoi rezultatet preliminare

Idividi - 11.01.2011

Prishtinë, 10 janar 2011 (MIA) - Pa i përfshirë rezultatet e mëhershme të Mitrovicës, Komsioni qendror zgjedhor i Kosovës i publikoi rezultatet preliminare për partitë politike në nivel vendi pas procesit të rivotimit që u zhvillua dje.

Në opsion qeveri gjithëpërfshirëse

Zhurnal - 11.01.2011

Prishtinë, 11 janar - Dy partitë më të mëdha në vend – PDK dhe LDK kanë qëndrime të kundërta lidhur me qeverinë e dal pas zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare.

Për 24 orë, 61 ankesa

Zhurnal - 11.01.2011

Prishtinë 11 janar- Kryetari i Panelit Zgjedhor për Anesa dhe Parashtesa, Shukri Sylejmani tha se nga 61 ankesat, 39 ka paraqitur Lëvizja Vetëvendosje, 10 BIRN dhe 10 tjera LDK, kurse vetëm 2 PDK-ja.

Kosovë, PZAP ka pranuar 61 ankesa

Alsat - 11.01.2011

Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa (PZAP) ka pranuar 61 ankesa nga subjektet politike për rivotimin e 9 janarit në pesë komuna. Më së shumti ankesa ka paraqitur Lëvizja Vetëvendosje me gjithsej 39 sosh.

Edhe rivotimi me ankesa

Evropaelire - 11.01.2011

Në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa kanë arritur 61 ankesa nga subjektet politike dhe vëzhguesit, në lidhje me parregullsitë e evidentuara në rivotimet e 9 janarit.

Qeveri koalicioni apo gjithëpërfshirëse?

Koha e Re - 11.01.2011

Ende pa u përmbyllur procesi zgjedhor i 12 dhjetorit, disa nga partitë pjesëmarrëse kërkojnë që Kosova të përgatitet për zgjedhje të reja, pasi që procesi aktual, sipas tyre, ishte i parregullt dhe i lënduar Formimi i institucioneve të ...

Mustafa: Rivotimi ka dëshmuar abuzimet

Evropaelire - 11.01.2011

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa, ka thënë se rivotimi i 9 janarit ka qenë përpjekje për të sanuar atë që ka qenë e mundshme të sanohet nga zgjedhjet e 12 janarit.

Rivotimet vonojnë proceset diplomatike

Evropaelire - 11.01.2011

Njohësit e rrethanave politike në Prishtinë parashohin një varg pasojash politike për Kosovën pas, siç thonë ata, stërzgjatjes së zgjedhjeve parlamentare në vend.

Mustafa: Rivotimi dëshmoi abuzimet

Top Channel - 11.01.2011

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa ka deklaruar se rivotimi i 9 janarit ka qenë një përpjekje për të dëshmuar atë që ka qenë e mundur të dëshmohet nga zgjedhjet e 12 dhjetorit.

Rikthehet ideja e qeverisë gjithëpërfshirëse

Telegrafi - 11.01.2011

Partia Demokratike e Kosovës (PDK) e Hashim Thacit zotohet se, pas rivotimit në Mitrovicë dhe certifikimit të rezultateve zgjedhore, do të formojë qeverinë e re brenda një afati rekord.

Mustafa: Rivotimi ka dëshmuar abuzimet

Botasot - 11.01.2011

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa, ka thënë se rivotimi i 9 janarit ka qenë përpjekje për të sanuar atë që ka qenë e mundshme të sanohet nga zgjedhjet e 12 janarit.

Edhe rivotimi me ankesa

Botasot - 11.01.2011

As rivotimi i 9 janarit në Skenderaj, Drenas, Deçan, Malishevë e Lipjan nuk ka kaluar pa ankesa të subjekteve politike dhe të vëzhguesve. Në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa, deri në mbylljen afatit ligjor për deponimin e ...

Rivotimet me pasoja politike për Kosovën

Koha.net - 11.01.2011

Prishtinë, 11 janar - Njohësit e rrethanave politike në Prishtinë parashohin një varg pasojash politike për Kosovën pas, siç thonë ata, stërzgjatjes së zgjedhjeve parlamentare në vend.

Mustafa: Rivotimi tregon vjedhjen e votave në 12 dhjetor

BalkanWeb - 11.01.2011

PRISHTINE- Rivotimi i 9 janarit tregoi fare qartë vjedhjen e votave në zgjedhjet e 12 dhjetorit në Drenicë. Deklarata vjen nga kreu i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa, i cili i ka kërkuar partisë së kryeministrit Hashim Thaçi, ...

Rivotimet vonojnë proceset diplomatike

Botasot - 11.01.2011

Vonesat në krijimin e institucioneve të reja, vonesat në nisjen e dialogut të paralajmëruar me Beogradin zyrtar, dëmtimi i imazhit të Kosovës në arenën ndërkombëtare dhe, rrjedhimisht, zvarritja e procesit të njohjeve, sipas analistëve, ...

Pa qeveri deri në mars?

Telegrafi - 11.01.2011

Vonesat në krijimin e institucioneve të reja, vonesat në nisjen e dialogut të paralajmëruar me Beogradin zyrtar, dëmtimi i imazhit të Kosovës në arenën ndërkombëtare dhe, rrjedhimisht, zvarritja e procesit të njohjeve, sipas analistëve, ...

Ankesa edhe për rivotimet në Kosovë

VOA - 11.01.2011

Në Kosovë aktualisht Paneli për Ankesa është duke shqyrtuar 61 ankesa të partive politike por edhe vëzhguesve të pavarur për procesin e rivotimeve të së dielës në pesë komuna të vendit.

Kuçi: Rivotimet i rritën kredibilitetin zgjedhjeve të 12 dhjetorit

Gazeta Start - 10.01.2011

Prishtinë – Partia Demokratike e Kosovës është e bindur se do të dalë më e fuqishme nga ripërsëritja e zgjedhjeve, jo vetëm në komunat e Drenicës, por edhe në Mitrovicë.

KQZ: Numër i ulët votuesish në rivotim

Shekulli - 10.01.2011

Prishtinë - Komisioni Qendror Zgjedhor ka bërë të ditur rezultatin preliminar të përqindjes së daljes së votuesve në rivotim në pesë komuna të Kosovës.

Më pak votues në rivotimet në Kosovë

BBC - 10.01.2011

Rivotimi në pesë komuna të Kosovës ka zvogëluar numrin e përgjithshëm të votuesve, por ka nxjerrë sërish fitues Partinë Demokratike në katër komuna dhe Aleancën për Ardhmërinë e Kosovës në një prej tyre.

PE-Procesi zgjedhor me defekte serioze

BBC - 10.01.2011

Vëzhguesit e Parlamentit Evropian thotë se procesi zgjedhor në Kosovë ka pasur defekte serioze. Në reagimin e parë të zyrtarëve evropianë, që vëzhguan procesin e rivotimit në pesë komuna në Kosovë vlerësohet se në votimet e 12 dhjetorit ...

Votimet do të përsëriten në Mitrovicë

BBC - 10.01.2011

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka marrë vendim për pësëritjen e votimeve në gjithë komunën e Mitrovicës, pas një urdhërese të Gjykatës Supreme të Kosovës.

Kosovë, edhe pas rivotimit shumë ankesa

Shekulli - 11.01.2011

As rivotimi i 9 janarit në Skënderaj, Drenas, Deçan, Malishevë e Lipjan nuk ka kaluar pa ankesa të subjekteve politike dhe të vëzhguesve. Në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa, deri në mbylljen afatit ligjor për depozitimin e ...

“DnV”: 'PDK prin në katër nga pesë komunat'

Alsat - 10.01.2011

foto - Kosovapress "Demokracia në Veprim" ka publikuar rezultatet preliminare të përsëritjes së procesit zgjedhor në pesë komuna të Kosovës. Rezultatet sipas komunave janë: Deçan: AAK-ja 58.63 për qind, PDK 10.58 për qind, LDK-ja 22.03 për ...

Të dielën rivotimi në 185 vendvotime

Idividi - 10.01.2011

Prishtinë, 8 janar 2011 (MIA) - Një ditë para përsëritjes së zgjedhjeve për shkak të manipulimit në procesin zgjedhor të 12 dhjetorit, ka nisur heshtja parazgjedhore në Drenas, Skenderaj, Deçan, Malishevë dhe Lipjan, e cila do të zgjasë ...

Ka nisur rivotimi në pesë komuna në Kosovë

Idividi - 10.01.2011

Prishtinë, 9 janar 2011 (MIA) - Qytetarët e Skenderajt, Drenasit, Deçanit, si dhe të dy vendvotimeve në Malishevë e Lipjan rihedhin sot votën e tyre.

Zgjedhje të qeta por me pjesëmarrje të ulët! Rivotimet e 9 Janarit në Kosovë

DW - 10.01.2011

Në Kosovë u zhvilluan zgjedhjet e pjesshme në pesë komuna të Kosovës. Në rivotimet e 9 Janarit u shënua pjesëmarrje më e ulët e qytetarëve. PDK shpalli fitoren në komunat Drenas dhe Skenderaj, ndërsa AAK në Deçan.

Gati për rivotim

Koha e Re - 10.01.2011

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ende nuk ka vendosur për datën e përsëritjes së zgjedhjeve në Mitrovicë. Por, për rivotimet e të dielës në Skenderaj, Drenas dhe Deçan thuhet se gjithçka është gati.

Qeveria në mars?

Koha e Re - 10.01.2011

Hashim Thaçi nuk do të arrijë ta formojë Qeverinë e re në fund të janarit, ashtu siç shpresonte. Rivotimi i pjesshëm në Mitrovicë ka shtyrë agjendën e konstituimit të institucioneve.

Demokracia në Veprim: AAK fiton në Deçan, PDK në komunat tjera

Idividi - 10.01.2011

Prishtinë, 10 janar 2011 (MIA) - Në bazë të rezultateve preliminare të dhëna nga rrjeti i koalicionit të organizatave joqeveritare Demokracia në Veprim, në zgjedhjet e ripërsëritura në pesë komuna, AAK-ja ka fituar shumicën e votave në ...

KQZ: Përsëriten votimet në gjithë komunën e Mitrovicës

Evropaelire - 10.01.2011

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka bërë të ditur se më 23 janar, votimet për zgjedhjet parlamentare do të përsëriten në krejt komunën e Mitrovicës.

KQZ shpall rezultatet preliminare

Evropaelire - 10.01.2011

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shpallë rezultatet preliminare për secilin subjekt politik, në nivel qendror, pas rivotimeve që u mbajtën të dielën në pesë komuna.

KQZ: PDK fiton 32%, LDK 24.7%, VV 12.6%...

Evropaelire - 10.01.2011

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shpallur rezultatet preliminare për secilin subjekt politik në nivel qendror, pas rivotimeve që u mbajtën të dielën në pesë komuna.

Rivotimet, KQZ: PDK, 32%, LDK, 24%, përsëritje në Mitrovicë

LajmiFundit - 10.01.2011

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shpallë rezultatet preliminare për secilin subjekt politik, në nivel qendror, pas rivotimeve që u mbajtën të dielën në pesë komuna.

Kosovë, KQZ nxjerrë rezultatet paraprake

Top Channel - 10.01.2011

Komisioni Qendror Zgjedhor në Kosovë ka shpallur rezultatet paraprake pas rivotimit të së dielës në 5 komuna. Sipas KQZ-së, PDK ka marrë numrin më të madh të votave duke siguruar 32% të tyre.

Rezultatet zyrtare të KQZ: PDK e para, pasojnë LDK, VV,AAK,AKR

Zhurnal - 10.01.2011

Prishtinë 10 janar- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shpallë rezultatet preliminare për secilin subjekt politik, në nivel qendror, pas rivotimeve që u mbajtën të dielën në pesë komuna.

Mitrovica rivoton me 23 janar

Zhurnal - 10.01.2011

Prishtinë 10 janar-Nuk do të jenë vetëm 24 vendvotime në Mitrovicë, që pritet të shkojnë në rivotim, ashtu siç ka vendosur Gjykata Supreme e Kosovës.

KQZ: PDK 32 %, LDK 24.7%, VV 12.6 %

Ina - 10.01.2011

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shpallë rezultatet preliminare për secilin subjekt politik, në nivel qendror, pas rivotimeve që u mbajtën të dielën në pesë komuna.

Rikonfirmohen

Koha e Re - 10.01.2011

PDK fitoi në Drenicë, e AAK në Deçan - ashtu siç edhe pritej. Por ndryshe nga 12 dhjetori, përqindja e daljes në zgjedhje të dielën ishte më e ulët, duke rikonfirmuar kështu se atje u manipulua vota një muaj më parë.

Rezultatet e pjesshme, PDK e para

Top Channel - 10.01.2011

KQZ-ja këtë të hënë publikoi rezultatet paraprake të zgjedhjeve të 12 dhjetorit, por pa komunën e Mitrovicës. Në bazë të këtij rezultati, Partia Demokratike e Kosovës ka marrë numrin më të madh të votave, ndonëse vërehet rënie me rreth dy ...

Qeveri koalicioni apo gjithëpërfshirëse?

Evropaelire - 10.01.2011

Ende pa u përmbyllur procesi zgjedhor i 12 dhjetorit, disa nga partitë pjesëmarrëse kërkojnë që Kosova të përgatitet për zgjedhje të reja, pasi që procesi aktual, sipas tyre, ishte i parregullt dhe i lënduar.

Demokracia në Veprim: Rivotimi i përcjellë më parregullsi

Zhurnal - 10.01.2011

Prishtinë, 10 janar - Koalicion i organizatave joqeveritare kosovare Demokracia në Veprim, në deklaratë preliminare lidhur me procesin e rivotimit në komunat e Skenderajt, Drenasit, Deçanit dhe në dy qendrat e votimeve në Malishevë e ...

Krasniqi: S'i kemi problem numrat, Qeveria e re në kohë rekord

Zhurnal - 10.01.2011

MPrishtinë 10 janar- Anëtari i kryesisë së PDK-së, Memli Krasniqi gjatë një konference për media ka thënë se nga rivotimi nuk i mungojnë vota vetëm PDK-së, por edhe partive tjera, madje nga 30 mijë vota, 17 mijë janë të subjekteve tjera.

KQZ: PDK fiton 32%, LDK 24.7%, VV 12.6%

Lajm - 10.01.2011

Rivotimet e së dielës në pesë komuna të Kosovës sërish nuk kanë nxjerrë rezultatin final të zgjedhjeve parlamentare që i rendit partitë politike në nivel vendi, meqë më 23 janar do të ketë përsëritje të zgjedhjeve në komunën e Mitrovicës.

DV: Procesi i rivotimit u përcoll me parregullsi

Ina - 10.01.2011

Procesi i rivotimit në pesë komunat e Kosovës ne 9 janar 2011, është përcjellë në një masë nga parregullsitë, të cilat e kanë shoqëruar edhe procesin zgjedhor të 12 dhjetorit 2010.

“DV”: Procesi i 9 janarit, me probleme

Top Channel - 10.01.2011

Procesi i rivotimit në pesë komunat e Kosovës më 9 janar është përcjellë në masë të madhe me të njëjtat parregullsi që shoqëruan edhe procesin zgjedhor të 12 dhjetorit.

PDK feston pas rivotimit në Kosovë

SETimes - 10.01.2011

10/01/2011 Pjesëmarrja ishte më e ulët se në raundin e parë dhe disa parti politike ankohen se jo gjithshka shkoi siç duhej. Nga Linda Karadaku për Southeast European Times në Prishtinë -- 10/01/11 Më tepër se 52% e votuesve në pesë komuna ...

"DV": PDK prin në katër nga pesë komunat

Yll Press - 10.01.2011

"Demokracia në Veprim" ka publikuar rezultatet preliminare të përsëritjes së procesit zgjedhor në pesë komuna të Kosovës. Rezultatet sipas komunave janë: "Demokracia në Veprim" ka publikuar rezultatet preliminare të përsëritjes së procesit ...

Zgjedhje të qeta, pjesëmarrje e ulët!

Botasot - 10.01.2011

Pjesëmarrje shumë më e ulët e qytetarëve u shënua në zgjedhjet e pjesshme që u mbajtën në tri komunat ku u zhvillua procesi i rivotimit, në Skenderaj, Drenas, Deçan dhe në dy vendvotime në Lipjan dhe Malishevë.

Policia i vlerëson të qeta rivotimet e djeshme

Botasot - 10.01.2011

Policia e Kosovës vlerëson se procesi zgjedhor i 9 janarit nga aspekti i sigurisë ka kaluar i qetë, pavarësisht disa incidenteve të izoluara që janë raportuar e të cilat nuk kanë ndikuar në mbarëvajtjen e procesit zgjedhor.

KQZ: Përsëriten votimet në gjithë komunën e Mitrovicës

BalkanWeb - 10.01.2011

MITROVICE -Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka bërë të ditur se më 23 janar, votimet për zgjedhjet parlamentare do të përsëriten në krejt komunën e Mitrovicës.

Rivotimi në 5 komuna, fituesit me më pak vota

BalkanWeb - 10.01.2011

PRISHTINË -Rezultati zyrtar paraprak i rivotimit të djeshëm në pesë komuna në zgjedhjet e para në Kosovën e pavarur, i paralamëruar për t’u dhënë gjatë natës së kaluar nga KQZ, ende nuk është shpallur dhe pritet gjatë pasditës së sotme.

KQZ shpall rezultatet paraprake PDK kryeson

BalkanWeb - 10.01.2011

PRISHTINE -Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shpallë rezultatet preliminare për secilin subjekt politik, në nivel qendror, pas rivotimeve që u mbajtën të dielën në pesë komuna.

E tërë komuna e Mitrovicës në rivotim

Telegrafi - 10.01.2011

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka njoftuar të hënën se më 23 janar votimet për zgjedhjet parlamentare do të përsëriten në tërë komunën e Mitrovicës.

AAK fiton në Deçan, PDK në komunat tjera

Telegrafi - 10.01.2011

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shpallë rezultatet preliminare për secilin subjekt politik, në nivel qendror, pas rivotimeve që u mbajtën të dielën në pesë komuna.

KQZ: Mitrovica në rivotim, PDK humb 1%

Yll Press - 10.01.2011

Duke mos llogaritur vetëm Mitrovicën, qytet ky në të cilin votimet do të përsëriten më 23 janar, përqindjet për secilën parti në nivel vendi janë: PDK - 32.0 %, LDK – 24.7 %, VV – 12.6 %, AAK – 11.2 %, AKR – 7.3 %, LDD – 2.2 % dhe FER – ...

Qeveri koalicioni apo gjithëpërfshirëse?

Botasot - 10.01.2011

Formimi i institucioneve të reja në Kosovë shihet si sfidë, si në kuptimin e arritjes së koalicioneve e marrëveshjeve politike, ashtu edhe nga aspekti i legjitimitetit.

Parregullsitë e 12 dhjetorit u përsëritën edhe më 9 janar

Telegrafi - 10.01.2011

Procesi i rivotimit në pesë komunat e Kosovës me 09 janar 2011, është përcjellë në një masë me parregullsitë të cilat e kanë shoqëruar edhe procesin zgjedhor të 12 dhjetorit 2010, thuhet në një deklaratë preliminare të Koalicionit të ...

PDK “zvogëlohet”, LDK, AAK e Vetëvendosja “rriten”!

Botasot - 10.01.2011

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, publikoi edhe rezultatet e rivotimit në tri komunat dhe në dy vend votime, si dhe rezultatet preliminare në nivel qendror përjashtuar këtu votimet në komunën e Mitrovicës.

Qeveri koalicioni apo gjithëpërfshirëse?

Koha.net - 10.01.2011

Prishtinë, 10 janar - Ende pa u përmbyllur procesi zgjedhor i 12 dhjetorit, disa nga partitë pjesëmarrëse kërkojnë që Kosova të përgatitet për zgjedhje të reja, pasi që procesi aktual, sipas tyre, ishte i parregullt dhe i lënduar.

Qeveria, të krijohet, a të mos krijohet!?

Yll Press - 10.01.2011

Formimi i institucioneve të reja në Kosovë shihet si sfidë, si në kuptimin e arritjes së koalicioneve e marrëveshjeve politike, ashtu edhe nga aspekti i legjitimitetit.

Deri më tani janë dorëzuar 61 ankesa në PZAP

Botasot - 10.01.2011

Vetëm 24 orë pas përfundimit të rivotimit në komunën e Skenderajt, Drenasit dhe Deçanit dhe rivotimit të pjesshëm në Lipjan dhe Malishevë, ka shkuar në 61 numri i ankesave që kanë dorëzuar subjektet politike për parregullsitë që e kanë ...

PZAP pranon 61 ankesa për 9 janarin

Telegrafi - 10.01.2011

Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa (PZAP) ka pranuar 61 ankesa nga subjektet politike për rivotimin e 9 janarit në pesë komuna. Më së shumti ankesa ka paraqitur Lëvizja Vetëvendosje me gjithsej 39 sosh.

Bajrami: Rivotimi u karakterizua nga problemet, ashtu sikurse 12 dhjetori

VOA - 10.01.2011

Për të diskutuar procesin e zgjedhjeve në Kosovë gjatë programit televiziv Ditari ishte i ftuar për një bisedë të drejtpërdrejtë nga Prishtina, analisti Agron Bajrami, kryeredaktor i të përditshmes Koha Ditore.

Kosovë: KQZ shpall rezultatet paraprake të rivotimeve të së dielës

VOA - 10.01.2011

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve shpalli sot rezultatet paraprake të rivotimeve të së dielës dhe të votimeve në shkallë vendi. Sipas këtij komisioni, Partia Demokratike ka fituar në Skenderaj, Drenas, Lipjan e Malishevë, ndërsa rivotimet në ...