TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ndërkombëtarizimi i veriut - destabilizues

Ina - 24.01.2010

Përfaqësuesit e serbëve të pjesës veriore të Kosovës e vlerësojnë si kërcënuese për jetën e tyre strategjinë për shtrirjen e institucioneve të Kosovës në veri të Mitrovicës.

Strategjia për veriun, pa instrumente zbatimi

Evropaelire - 24.01.2010

Strategjia e ICO-së dhe Qeverisë së Kosovës për integrimin e veriut, nga analistët e fushave të sigurisë vlerësohet se nuk do të mund të zbatohet, përderisa nuk i parasheh edhe instrumentet e implementimit.

Strategjia për veriun, pa instrumente zbatimi

Ina - 24.01.2010

Strategjia e ICO-së dhe Qeverisë së Kosovës për integrimin e veriut, nga analistët e fushave të sigurisë vlerësohet se nuk do të mund të zbatohet, përderisa nuk i parasheh edhe instrumentet e implementimit.

ICO-ja themelon nëntë grupe për zbatimin e 'Strategjisë për Kosovën e Veriut'

Botasot - 24.01.2010

Prishtinë, 24 janar - Zyra Civile Ndërkombëtare në Kosovë ka marrë hapa konkret për implementimin e “Strategjisë për Kosovën e Veriut". Sipas burimeve të RTK-së, ICO-ja ka themeluar nëntë grupe punuese, të cilat do të merren me ...

Ndërkombëtarizimi i veriut - destabilizues

Evropaelire - 23.01.2010

Përfaqësuesit e serbëve të pjesës veriore të Kosovës e vlerësojnë si kërcënuese për jetën e tyre strategjinë për shtrirjen e institucioneve të Kosovës në veri të Mitrovicës.

Strategjia për veriun ka tri të meta

Telegrafi - 23.01.2010

Nënkryetari i parë i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Blerim Shala ka evidentuar tri të meta evidente në dokumentin “Strategjia për veriun e Kosovës” i cili po finalizohet nga Zyra Civile Ndërkombëtare dhe Qeveria e Kosovës.

ICO: Strategjia për veriun e Kosovës, në hartim e sipër

Telegrafi - 23.01.2010

Zyra Civile Ndërkombëtare në Kosovë (ICO) është duke punuar bashkë me Qeverinë e Kosovës dhe akterët të tjerë në Kosovë, në hartimin e strategjisë për integrimin e veriut të Kosovës në institucionet kosovare, ka thënë zëdhënësi i kësaj ...

Qeveria: “Mos thoni se Strategjia është jona, se na hidhërohen serbët!

Botasot - 23.01.2010

Duke qenë si prioritet dhe sfidë e Qeverisë së Kosovës veriu i vendit edhe në vitin 2010, në fillim të javës doli “në skenë” një strategji për komunën e Mitrovicës, strategji të cilën nuk e quajnë si “produkt” të tyre pasi që “frikësohen” ...

"Strategjia për Kosovën Veriore" – e dizajnuar për të dështuar - e rezulton federalizmin e Kosovës

Lajm - 22.01.2010

NEXHMEDIN SPAHIU Ky plan u premton serbeve te Veriut mirëqenie, por si do ta besoje komuniteti serb ne Veri ketë premtim kur përballë ka pjesën jugore qe fale politikave te institucioneve te Kosovës, nga komuna dikur me e zhvilluar e ...

Bogdanoviq: Strategjia për veriun, e papranueshme

Evropaelire - 22.01.2010

Ministri për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Goran Bogdanoviq, ka deklaruar sot në Mitrovicë se për bashkësinë serbe është absolutisht e papranueshme strategjia për integrimin e veriut dhe vendosja e institucioneve të Prishtinës në atë ...

Bogdanoviq: Strategjia për veriun, e papranueshme

Ina - 22.01.2010

Ministri për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Goran Bogdanoviq, ka deklaruar sot në Mitrovicë se për bashkësinë serbe është absolutisht e papranueshme strategjia për integrimin e veriut dhe vendosja e institucioneve të Prishtinës në atë ...

Shala: Strategjia për veriun ka të meta

Evropaelire - 22.01.2010

“Në bazë të dokumenteve që kam pasur në posedim, janë tri të meta evidente në dokumentin ‘Strategjia për veriun e Kosovës’”, thotë për Radion Evropa e Lirë, nënkryetari i parë i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Blerim Shala.

Qeveria e Kosovës, ICO shtojnë përpjekjet për të krijuar bashkinë e re

SETimes - 22.01.2010

22/01/2010 PRISHTINE, Kosovë -- Qeveria dhe Zyra Civile Ndërkombëtare (ICO) janë duke intensifikuar përpjekjet për të krijuar një bashki të re në Kosovën veriore, njoftoi të premten (22 janar) e përditshmja Koha Ditore me qendër në ...

Grigorev: Strategjia për veriun e Kosovës - po, dhunë - jo

Koha.net - 22.01.2010

“Kur flitet për strategjinë për veriun, njerëzit e përjashtojnë çdo mundësi të përdorimit të forcës dhe kjo është jashtëzakonisht e rëndësishme”, i tha Radios Evropa e Lirë Alex Grigorev, drejtor ekzekutiv në Projektin për Marrëdhënie ...

Bogdanovic: Strategjia për veriun, e papranueshme

Telegrafi - 22.01.2010

Ministri për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Goran Bogdanovic, ka deklaruar të premten në Mitrovicë se për bashkësinë serbe është absolutisht e papranueshme strategjia për integrimin e veriut dhe vendosja e institucioneve të Prishtinës në ...

Bogdanoviq: Duhet të forcohen strukturat paralele serbe në Kosovë

Koha.net - 22.01.2010

Mitrovicë, 22 janar - Ministri për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Goran Bogdanoviq, ka deklaruar sot në Mitrovicë se për bashkësinë serbe është absolutisht e papranueshme strategjia për integrimin e veriut dhe vendosja e institucioneve të ...

EULEX-i nuk identifikohet me strategjinë për veriun

Koha.net - 22.01.2010

Prishtinë, 22 janar – Mandati kompleks i misionit evropian për sundim të ligjit, EULEX, ka bërë që kjo prani të mos ketë një pozicionim të qartë rreth strategjisë së Zyrës Civile Ndërkombëtare (ICO) dhe Qeverisë së Kosovës për kthimin e ...

Strategji për integrimin e vendit apo ndarjen në Veri dhe Jug?

Botasot - 22.01.2010

Prishtinë, 22 janar - Dokumenti i shumëpërfolur për integrimin e veriut dhe shpërbërjen e strukturave paralele që veprojnë në Kosovë, i hartuar nga Qeveria e Kosovës dhe faktori ndërkombëtar në Kosovë, ICO, ka shtruar dilemat nëse ...

Grigorev: Strategjia për veriun - po, dhunë - jo

Evropaelire - 21.01.2010

“Kur flitet për strategjinë për veriun, njerëzit e përjashtojnë çdo mundësi të përdorimit të forcës dhe kjo është jashtëzakonisht e rëndësishme”, thotë Alex Grigorev, drejtor ekzekutiv në Projektin për Marrëdhënie Etnike.

Ekskluzive: Botojmë dokumentin, “Strategjia për Kosovën e veriut” (2)

Botasot - 21.01.2010

Nga dokumenti “Strategjia për Kosovën e veriut”, po botojmë rekomandimet tjera që parasheh dokumenti, që siç thanë të enjten zyrtarë të qeverisë është përgatitur nga qeveria e Kosovës dhe ICO-ja.

Kosovë, në veri nuk do të përdoret forca

Lajm - 20.01.2010

Qeveria e Kosovës, thotë se nuk do të përdorë forcën për implementimin e një strategjie, e cila është duke u hartuar për integrimin dhe funksionimin e shtetit edhe në veriun e Kosovës, të banuar më shumicë serbe.

Strategjia për Kosovën Veriore – e dizajnuar për të dështuar – e rezulton federalizimin e Kosovës -Nexhmedin Spahiu

Ina - 20.01.2010

Strategjia për Kosovën Veriore – e dizajnuar për të dështuar – e rezulton federalizimin e Kosovës -Ky plan u premton serbëve të Veriut mirëqenie, por si do ta besojë komuniteti sërb në Veri këtë premtim kur përballë ka pjesën jugore që ...

Në veri nuk do të përdoret forca

Telegrafi - 20.01.2010

Qeveria e Kosovës, thotë se nuk do të përdorë forcën për implementimin e një strategjie, e cila është duke u hartuar për integrimin dhe funksionimin e shtetit edhe në veriun e Kosovës, të banuar më shumicë serbe.

Strategjia, integrimi vendit, apo krijimi i Kosovës së Veriut!

Botasot - 21.01.2010

Bota sot - Sipas emërtimit të dokumentit, qeveria dhe bashkësia ndërkombëtare, nuk ka krijuar një dokument për integrimin, por një dokument, siç quhet në origjinal, “Strategjia për Kosovën e veriut”.

Pa afat mbajtja e zgjedhjeve në veri të Kosovës

BBC - 19.01.2010

Përfaqësues të zyrave diplomatike në Kosovë po vazhdojnë përpjekjet për të gjetur një zgjidhje për veriun e Kosovës, bazuar në një strategji të përbashkët me institucionet e vendit për normalizimin e gjendjes në këtë pjesë.

RISI E STRATEGJISË SË RE – VJETËRSIA E SAJ! - Nga Avni Klinaku

Ina - 19.01.2010

(“Nuk ka asgjë më të lehtë se sa ta gënjesh atë i cili ka dëshirë të gënjehet”) Pasi që njeriu ta ketë lexuar strategjinë e re për veriun e Kosovës të përfaqësuesit ndërkombëtar të zyrës civile, z.

Kosovë: Plan strategjik për veriun

DW - 19.01.2010

Qeveria e Kosovës, thotë se nuk do të përdorë forcën për implementimin e një strategjie, e cila është duke u hartuar për integrimin dhe funksionimin e shtetit edhe në veriun e Kosovës, të banuar më shumicë serbe.

Zgjedhjet në Mitrovicë të veriut ndoshta në shtator

Koha.net - 19.01.2010

Prishtinë, 19 Janar – Ambasadorët e shteteve të Quintit, të ICO-s dhe prezenca e BE-së në Kosovë ende nuk janë dakorduar për datën e mbajtjes së zgjedhjeve lokale, të cilat do ta krijonin komunën e re të Mitrovicës së veriut.

Risi e strategjisë së re – vjetërsia e saj!

Botasot - 19.01.2010

Pasi që njeriu ta ketë lexuar strategjinë e re për veriun e Kosovës të përfaqësuesit ndërkombëtar të zyrës civile, z. Piter Feith, nuk mund të mos ndalet e të mendojë: a thua përfaqësuesit e faktorëve ndërkombëtarë në Kosovë të jenë kaq ...

Pa afat mbajtja e zgjedhjeve në veri të Kosovës

Telegrafi - 19.01.2010

Përfaqësues të zyrave diplomatike në Kosovë po vazhdojnë përpjekjet për të gjetur një zgjidhje për veriun e Kosovës, bazuar në një strategji të përbashkët me institucionet e vendit për normalizimin e gjendjes në këtë pjesë.

EULEX-i dhe KFOR-i pjese e strategjise per veriun e Kosoves?

Albeu.com - 18.01.2010

Kthimi i kontrollit në veri, përmes strategjisë së ICO-së e Qeverisë, sipas autoriteteve kosovare, do të ketë sukses nëse përfshihen të gjithë faktorët vendorë e ndërkombëtarë.

Konfuzion mbi zgjedhjet për Mitrovicën

Evropaelire - 18.01.2010

Zyra e Presidentit të Kosovës ka bërë të ditur se zgjedhjet për Mitrovicën veriore do të shpallen duke respektuar afatet ligjore. Por, afati i përcaktuar nga strategjia për veriun, 16 janari, tashmë ka kaluar.

Strategjia e re për Kosovën e veriut tërheq kritika

SETimes - 18.01.2010

18/01/2010 Një dokument strategjik që përvijon një qëndrim të ri për Kosovën e veriut është kritikuar nga përfaqësuesit serbë. Nga Linda Karadaku për Southeast European Times në Prishtinë -- 18/01/10 Një plan i hartuar së funmdi nga ...

Konfuzion për zgjedhjet për Mitrovicën veriore

Botasot - 18.01.2010

Një nga hapat që parasheh strategjia për veriun, e hartuar nga Qeveria dhe Zyra Civile Ndërkombëtare, është themelimi i komunës së Mitrovicës Veriore dhe mbajtja e zgjedhjeve atje më 16 maj.

Bogdanoviq: Të merren vesh serbët e Shtërpcës

Koha.net - 18.01.2010

Ministri serb për “Kosovë dhe Metohi” , Goran Bogdanoviq ka apeluar të hënën të serbët e komunës së Shtërpcës që të ndërpresin kontestet rreth pushtetit dhe të punojnë bashkërisht për interesin e bashkësisë serbe, kanë njoftuar mediat ...