TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

EULEX-i, pak i dobishëm por i nevojshëm

Lajmi.net - 19.06.2016

Misioni i BE-së për Sundim të Ligjit në Kosovë, EULEX, konsiderohet i nevojshëm për drejtësinë vendore, derisa kjo e fundit të zhvishet nga politika. Juristët kosovarë thonë se Kosova ende ka nevojë ...

EULEX-i, pak i dobishëm, por i nevojshëm

Lajm - 19.06.2016

Misioni i BE-së për Sundim të Ligjit në Kosovë, EULEX, konsiderohet i nevojshëm për drejtësinë vendore, derisa kjo e fundit të zhvishet nga politika. Juristët kosovarë thonë se Kosova ende ka nevojë ...

‘Drenica’, ‘MTPT’, ‘Apex’ , ‘KEK-u’ e Azem Syla, rastet e mëdha të EULEX-it

Lajmi.net - 19.06.2016

Misioni më i madh i Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit (EULEX) ishte thirrur tetë vjet më parë nga institucionet e Kosovës për të forcuar ligjin dhe rendin, por pavarësisht buxhetit dhe stafit ...

Juristët kosovarë: EULEX-i? Pak i dobishëm, por i nevojshëm

Top Channel - 19.06.2016

Misioni i BE-së për Sundim të Ligjit në Kosovë, EULEX, konsiderohet i nevojshëm për drejtësinë vendore, derisa kjo e fundit të zhvishet nga politika. Juristët kosovarë thonë se Kosova ende ka nevojë ...

EULEX-i, pak i dobishëm, por i nevojshëm

Portalb - 19.06.2016

Misioni i BE-së për Sundim të Ligjit në Kosovë, EULEX, konsiderohet i nevojshëm për drejtësinë vendore, derisa kjo e fundit të zhvishet nga politika. Juristët kosovarë thonë se Kosova ende ka nevojë ...

'Drenica', 'MTPT', 'Apex' , 'KEK-u' e Azem Syla, rastet e mëdha të EULEX-it

Zeri - 19.06.2016

Misioni më i madh i Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit (EULEX) ishte thirrur tetë vjet më parë nga institucionet e Kosovës për të forcuar ligjin dhe rendin, por pavarësisht buxhetit dhe stafit ...

Pesë rastet më të mëdha gjyqësore të EULEX-it

Telegrafi - 19.06.2016

Misioni më i madh i Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit (EULEX) ishte thirrur tetë vjet më parë nga institucionet e Kosovës për të forcuar ligjin dhe rendin, por pavarësisht buxhetit dhe stafit ...

EULEX-i, i nevojshëm

Gazeta Express - 19.06.2016

Misioni i BE-së për Sundim të Ligjit në Kosovë, EULEX, konsiderohet i nevojshëm për drejtësinë vendore, derisa kjo e fundit të zhvishet nga politika. Juristët kosovarë thonë se Kosova ende ka nevojë ...

‘Drenica’, ‘MTPT’, ‘Apex’ , ‘KEK-u’ e Azem Syla, rastet e mëdha të EULEX-it

Botasot - 19.06.2016

Misioni më i madh i Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit (EULEX) ishte thirrur tetë vjet më parë nga institucionet e Kosovës për të forcuar ligjin dhe rendin, por pavarësisht buxhetit dhe stafit ...

EULEX-i, pak i dobishëm, por i nevojshëm

Telegrafi - 19.06.2016

Misioni i BE-së për Sundim të Ligjit në Kosovë, EULEX, konsiderohet i nevojshëm për drejtësinë vendore, derisa kjo e fundit të zhvishet nga politika. Juristët kosovarë thonë se Kosova ende ka nevojë ...

'Drenica', 'MTPT', 'Apex' , 'KEK-u' e Azem Syla, rastet e mëdha të EULEX-it

Gazeta Express - 19.06.2016

Misioni më i madh i Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit (EULEX) ishte thirrur tetë vjet më parë nga institucionet e Kosovës për të forcuar ligjin dhe rendin, por pavarësisht buxhetit dhe stafit ...

EULEX-i, i nevojshëm

Zeri - 19.06.2016

Misioni i BE-së për Sundim të Ligjit në Kosovë (EULEX) konsiderohet i nevojshëm për drejtësinë vendore, derisa kjo e fundit të zhvishet nga politika. Juristët kosovarë thonë se Kosova ende ka nevojë ...

Pro dhe kundër misionit të EULEX-it

Zeri - 19.06.2016

Vazhdimi i mandatit të EULEX-it nga Kuvendi i Kosovës nuk i ka “gëzuar” të gjithë kosovarët. Disa mendojnë se sikur EULEX-i të kishte luftuar të korruptuarit, në krye të institucioneve do të vinin ...

Pesë rastet më të mëdha gjyqësore të EULEX-it

Shqiperia Ime - 19.06.2016

Misioni më i madh i Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit (EULEX) ishte thirrur tetë vjet më parë nga institucionet e Kosovës për të forcuar ligjin dhe rendin, por pavarësisht buxhetit dhe stafit ...

Pro dhe kundër misionit të EULEX-it

Kosova Live - 19.06.2016

Vazhdimi i mandatit të EULEX-it nga Kuvendi i Kosovës nuk i ka “gëzuar” të gjithë kosovarët. Qytetarët e Kosovës janë ndarë në dysh sa i përket misionit EULEX nëse i duhet apo jo vendit.

Çfarë do të ndodhë me hetimin e bosëve të krimit nga EULEX-i?

Lajmi.net - 18.06.2016

Pavarësisht që me Ligjin e ri për mandatin e EULEX-it në Kosovë, për dy vitet e ardhshme, është bërë një lloj përpjekje e kamuflimit për reduktim të kompetencave që ka pasur deri më tani në trajtimin ...

Pajaziti: EULEX’i i ka hapur rrugë proceseve politike në Kosovë

Gazeta Express - 18.06.2016

Deputeti i PDK’së, Zenun Pajaziti ka thënë se është privilegj që EULEX’i vazhdon punën në Kosovë dhe se ka qenë EULEX’i që i ka hapur rrugë proceseve politike në Kosovë.

“BE-ja mos të na bie në qafë për demarkacion”

Telegrafi - 18.06.2016

Deputeti i PDK-së, Zenun Pajaziti, ka thënë në “Interaktiv” të KTV-së se është privilegj që EULEX-i vazhdon punën në Kosovë dhe se ka qenë EULEX-i që i ka hapur rrugë proceseve politike në vend.

Buxheti qindra-milionësh i EULEX-it

Telegrafi - 18.06.2016

Deputetët e Kuvendit, me shumicë votash kanë miratuar sot vendimin e Qeverisë për zgjatjen e mandatit të EULEX-it edhe për dy vite në Kosovë. Misioni i EULEX-it në Kosovë ishte vendosur në shkurt të ...

Buxheti qindra-milionësh i EULEX-it

Botasot - 18.06.2016

Deputetët e Kuvendit, me shumicë votash kanë miratuar sot vendimin e Qeverisë për zgjatjen e mandatit të EULEX-it edhe për dy vite në Kosovë. Misioni i EULEX-it në Kosovë ishte vendosur në shkurt të ...

Deputetët e kritikojnë EULEX’in për mos ndëshkimin e krimeve të kryera nga serbët

Gazeta Express - 18.06.2016

Ligjvënësit e kanë gozhduar EULEX-in të premten, para se të jepnin votën për t’ia vazhduar mandatin edhe për dy vjet. Kritikat më të mëdha lidhen me mosndëshkimin e krimeve të kryera nga serbët, ...

Bosët e krimit nuk i shpëtojnë ndëshkimit

Telegrafi - 18.06.2016

Pavarësisht që me Ligjin e ri për mandatin e EULEX-it në Kosovë, për dy vitet e ardhshme, është bërë një lloj përpjekje e kamuflimit për reduktim të kompetencave që ka pasur deri më tani në trajtimin ...

EULEX-it i vazhdohet mandati

Zeri - 18.06.2016

Kuvendi i Kosovës ka ratifikuar Marrëveshjen me Bashkimin Evropian për Vazhdimin e Mandatit të EULEX-it edhe për dy vjet të tjera. Për vazhdimin e këtij misioni, që është instaluar në Kosovë në vitin ...

Kosovë, Kuvendi voton për zgjatjen me dy vite të mandatit të EULEX

Flaka - 18.06.2016

Me 84 vota pro dhe 6 kundër, Kuvendi i Kosovës miratoi projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare mes Republikës së Kosovës dhe Bashkimit Europian, mbi Misionin e BE-së për Sundimin e ...

EULEX-i gozhdohet, por i vazhdohet mandati

Java News - 18.06.2016

Ligjvënësit e kanë gozhduar EULEX-in të premten, para se të jepnin votën për t’ia vazhduar mandatin edhe për dy vjet. Kritikat më të mëdha lidhen me mosndëshkimin e krimeve të kryera nga serbët, ...

Buxheti qindra-milionësh i EULEX-it

Tetova Sot - 18.06.2016

Deputetët e Kuvendit, me shumicë votash kanë miratuar sot vendimin e Qeverisë për zgjatjen e mandatit të EULEX-it edhe për dy vite në Kosovë. Misioni i EULEX-it në Kosovë ishte vendosur në shkurt të ...

Kuvendi i Kosovës sot pritet ta votojë vazhdimin e mandatit të EULEX-it

Lajmi.net - 17.06.2016

Kuvendi i Kosovës në vazhdimin e seancës së ndërprerë të enjten, sot pritet ta vendosë në rend të ditës miratimin vazhdimit të mandatit të Misionit të EULEX-it.

Koalicioni pa vota për EULEX-in

Zhurnal - 17.06.2016

Prishtinë, 17 qershor - Koalicioni qeverisës, PDK-LDK-minoritetet, nuk arriti t’i mbajë deputetët në sallë për të vazhduar debatin për dy projektligjet për vazhdimin e mandatit të EULEX-it.

Kuvendi i vendosë në rend dite projektligjet për EULEX-in

Lajmi.net - 17.06.2016

Deputetët e Kuvendit të Kosovës kanë futur në shqyrtim me procedurë të përshpejtuar dhe me shmangieje të rregullores dy projektligjet që nderlidhen me EULEX-in.

Konjufca: Vonesa për EULEX-in, e qëllimshme

Zhurnal - 17.06.2016

Prishtinë, 17 qershor - Shefi i Grupit Parlamentar i Lëvizjes Vetëvendosje, Glauk Konjufca, ka thënë se vonesa rreth misionit të Bashkimit Europian në Kosovës – EULEX, është bërë me qëllim nga ...

Deputetët votojnë pro shmangies së Rregullores për mandatin e EULEX-it

Zhurnal - 17.06.2016

Prishtinë, 17 qershor - Me 80 vota për, 4 kundër dhe 1 abstenim deputetët e Kuvendit të Kosovës votuan për shmangie nga Rregullorja e Kuvendit për shqyrtimin dhe miratimin e Projektligjin për ...

Paraqitet në Kuvend projektligji për EULEX-in

Lajmi.net - 17.06.2016

Në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës, Komisioni për Legjislacion ka rekomanduar paraqitjen për votim të projektligjit për misionin e EULEX-it në Kosovë.

Mustafa kërkon nga Kuvendi të votohen ligjet për EULEX-in

Lajmi.net - 17.06.2016

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, ka kërkuar nga Kuvendi i Kosovës që të votojë dy projektligjet për vazhdimin e mandatit të EULEX-it. Ai në fjalimin e tij në Kuvend tha se gjatë hartimit të ...

Konjufca: Mos votoni për EULEX-in që është neutral ndaj pavarësisë

Lajmi.net - 17.06.2016

Deputeti i Kuvendit të Kosovës nga Lëvizja Vetëvendosje, Glauk Konjufca, në lidhje me këto dy projektligje, tha se ato janë të padrejta. Për këtë arsyem ai dha disa arsye të cilat sipas tij dëshmojnë ...

Kuçi luan me të gjithë deputetët

Lajmi.net - 17.06.2016

Të gjithë deputetët e Kuvendit të Kosovës, kanë shkuar në pauzë për shkak se ministri i Drejtësisë, Hajredin Kuçi nuk ishte në seancë për t’i prezantuar dy projektligjet që lidhen me vazhdimin e ...

Porosia e Bamieh: Kosovë, kujdes nga EULEX-i

Lajmi.net - 17.06.2016

Përmes një postimi në rrjetin social Facebook, ish-prokurorja e që denoncoi korrupsionin e ndërkombëtarëve, Maria Thuraja Bamieh, duke iu drejtuar qytetarëve të Kosovës.

Mustafa: Prania e EULEX-it forcon luftën kundër korrupsionit

SOT - 17.06.2016

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, kërkoi nga Kuvendi që të votojë projektligjet për EULEX-in, pasi sipas tij një gjë e tillë do të ndikojë në forcimin e drejtësisë në Kosovë.

Dërguti: EULEX erdhi për peshqit e mëdhenj, përfundojë në “sardina”

Lajmi.net - 17.06.2016

Nënkryetarja e Kuvendit të Kosovës nga radhët e Vetëvendosjes, Aida Dërguti ka deklaruar se misioni i EULEX-it për tetë vite pune, përfundojë duke zënë “sardina” dhe jo siç thoshin peshqit të mëdhenj.

Bamieh: Kosovë, kujdes nga EULEX-i

Zhurnal - 17.06.2016

Prishtinë, 17 qershor - Ish- prokurorja e EULEX-it, Maria Thuraja Bamieh në ditën kur Kuvendi i Kosovës po diskuton për mandatin e EULEX-it ka thënë se Kosova duhet të ketë kujdes nga çdo marrëveshje ...

Mustafa: EULEX-i forcon luftën kundër korrupsionit

Albeu.com - 17.06.2016

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa , kërkoi nga Kuvendi që të votojë projektligjet për EULEX-in, pasi sipas tij një gjë e tillë do të ndikojë në forcimin e drejtësisë në Kosovë.

Kuvendi i Kosovës ia vazhdon edhe për dy vjet mandatin EULEX-it

Lajmi.net - 17.06.2016

Me 84 vota pro, 6 kundër Kuvendi i Kosovës, miratoi projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare në mes të Republikës së Kosovës dhe Bashkimit Evropian mbi misionin e Bashkimit Evropian ...

Kuvendi miraton vazhdimin e misionit të EULEX-it

Lajm - 17.06.2016

Pas një debati me tone kritike, të deputetëve të Kuvendit të Kosovës, për vazhdimin e mandatit të EULEX-it në vendin tonë, me 84 vota në favor të vazhdimit, dhe 6 kundër dhe 1 që nuk u deklarua u ...

Kalon në Kuvend njëri projektligj i EULEX-it

Lajm - 17.06.2016

Me 84 vota pro, 6 kundër Kuvendi i Kosovës, miratoi projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare në mes të Republikës së Kosovës dhe Bashkimit Evropian mbi misionin e Bashkimit Evropian ...

Kuvendi ratifikon mandatin e EULEX-it deri më 2018

Evropaelire - 17.06.2016

Kuvendi i Kosovës ka ratifikuar marrëveshjen me Bashkimin Evropian për vazhdimin e mandatit të EULEX -it edhe për dy vite tjera. Vazhdimi i këtij mandati është mundësuar përmes dy projektligjeve, të ...

Pas një ore seanca e re, votohen në lexim të dytë projektligjet për EULEX-in

Lajmi.net - 17.06.2016

Deputetët e Kuvendit të Kosovës, pas një debati të gjatë kanë miratuar në parim kanë miratuar të dy projektligjet që kanë të bëjnë me vazhdimin e mandatit të EULEX-it.

Zyrtare: EULEX-i bëhet me mandat dyvjeçar

Lajmi.net - 17.06.2016

79 deputetë të Kuvendit të Kosovës ia kanë vazhduar mandatin dhe kompetencat misionit të Bashkimit Evropian në Kosovë, EULEX. Kjo u bë me votimin e Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e ...

Bilall Sherifi: Të votosh për vazhdimin e mandatit të EULEX-it, më shumë se hipokrizi

Lajmi.net - 17.06.2016

Përmes një postimi në Facebook, Sherifi ka thënë se ky mision është marrë vetëm me UÇK-në dhe nuk i ka hetuar e as nuk i ka gjykuar krimet serbe në Kosovë.

Kosovë, Kuvendi voton për zgjatjen me dy vite të mandatit të EULEX

Top Channel - 17.06.2016

Me 84 vota pro dhe 6 kundër, Kuvendi i Kosovës miratoi projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare mes Republikës së Kosovës dhe Bashkimit Europian, mbi Misionin e BE-së për Sundimin e ...

Ambasada amerikane mirëpret zgjatjen e mandatit të EULEX-it

Evropaelire - 17.06.2016

Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Prishtinë mirëpriti lajmin se Kuvendi i Kosovës ka ratifikuar të premten zgjatjen e mandatit të Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit (EULEX).

SHBA mbështetë votimin pro mandatit të EULEX-it

Lajmi.net - 17.06.2016

Ambasada e SHBA-ve në Prishtinë ka mirëpritur lajmin se Kuvendi ka ratifikuar sot zgjatjen e mandatit të Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit, EULEX.

BE: Me mandatin e ri të EULEX-it, Kosova përgjegjëse për të luftuar korrupsionin

Lajmi.net - 17.06.2016

Zyra e BE-së në Kosovë/Përfaqësuesi i Posaçëm i BE-së dhe përfaqësitë diplomatike të Shteteve Anëtare të BE-së në Kosovë e mirëpresin vendimin e sotëm të Kuvendit të Kosovës për të zgjatur mandatin e ...

Me mandatin e ri të EULEX-it, Kosova përgjegjëse për sundimin e ligjit

Evropaelire - 17.06.2016

Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë, Përfaqësuesi i Posaçëm i BE-së dhe përfaqësitë diplomatike të shteteve anëtare të BE-së në Kosovë kanë mirëpritur vendimin e Kuvendit të Kosovës për të zgjatur ...

Kosovë, Kuvendi i zgjat mandatin EULEX edhe për 2 vjet

SOT - 17.06.2016

Kuvendi ka miratuar me 84 vota pro dhe 6 kundër projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare në mes të Republikës së Kosovës dhe Bashkimit Evropian, mbi misionin e Bashkimit Evropian ...

Kuvendi i Kosovës miratoi vazhdimin e mandatit të EULEX-it në Kosovë

Portalb - 17.06.2016

Kuvendi i Republikës së Kosovës me 84 vota pro dhe 6 kundër miratoi projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare në mes të Republikës së Kosovës dhe Bashkimit Evropian mbi misionin e ...

A ka lidhje vazhdimi i mandatit të EULEX-it me Specialen?

Lajmi.net - 17.06.2016

Deputetët e Kuvendit të Kosovës i kanë dhënë sot “dritën e gjelbër” vazhdimit edhe për dy vite të mandatit të EULEX-it në Kosovë. Përkundër debateve të ashpra në Kuvend, 86 deputetë i thanë po ...

Ambasada e Amerikës: Vazhdimi i mandatit të EULEX-it, gjëja e duhur

Zhurnal - 17.06.2016

Ambasada e Amerikës në Prishtinë, e ka përshëndetur lajmin se Kuvendi i Kosovës e kar ratifikuar marrëveshjen për zgjatjen e mandatit të misionit të EULEX-it në Kosovë.

Pajaziti: Votimi i demarkacionit me Malin e Zi kusht për viza (Video)

Botasot - 17.06.2016

Zenun Pajaziti nga PDK, ka thënë se kur ai ishte pjesë e Qeverisë para 8 viteve, është vendos se mandati i EULEX-it do të zgjas kaq gjatë. “Kam qenë pjesë e Qeverisë para 8 vitesh kur është vendose ...

EULEX'i do të mundë të marrë raste të reja, vetëm në rrethana të jashtëzakonshme

Gazeta Express - 17.06.2016

Qeveria e Kosovës ka miratuar Projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare në mes të Republikës së Kosovës dhe Bashkimit Evropian për Misionin e Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit ...

Koalicioni pa vota për EULEX-in

Telegrafi - 17.06.2016

Koalicioni qeverisës, PDK-LDK-minoritetet, nuk arriti t’i mbajë deputetët në sallë për të vazhduar debatin për dy projektligjet për vazhdimin e mandatit të EULEX-it.

Koalicioni pa vota për EULEX'in

Gazeta Express - 17.06.2016

Koalicioni qeverisës, PDK-LDK-minoritetet, nuk arriti t’i mbajë deputetët në sallë për të vazhduar debatin për dy projektligjet për vazhdimin e mandatit të EULEX-it.

Koalicioni pa vota për EULEX-in

Zeri - 17.06.2016

Koalicioni qeverisës, PDK-LDK-minoritetet, nuk arriti t’i mbajë deputetët në sallë për të vazhduar debatin për dy projektligjet për vazhdimin e mandatit të EULEX-it.

Kuvendi i Kosovës miraton në parim dy projektligjet për EULEX-in

BalkanWeb - 17.06.2016

PRISHTINË- Deputetët e Kuvendit të Kosovës kanë miratuar të dy projektligjet që kanë të bëjnë me vazhdimin e mandatit të EULEX-it. Seancë e re, ku do të votohet për herë të dytë këto projektligje do ...

LIVE: Deputetët votojë pro shmangur rregullores për EULEX-in

Botasot - 17.06.2016

(E plotesuar) Shefi i Grupit Parlamentar i Lëvizjes Vetëvendosje, Glauk Konjufca, ka thënë se vonesa rreth misionit të Bashkimit Europian në Kosovës – EULEX, është bërë me qëllim nga koalicioni ...

Sot votohet për mandatin e EULEX-it

Telegrafi - 17.06.2016

Vazhdon seanca e Kuvendit të Kosovës, ku përveç tjerash pritet të shqyrtohen edhe dy projektligje që kanë të bëjnë me vazhdimin e mandatit të EULEX-it në Kosovë.

Deputetët votojnë pro shmangies së Rregullores për mandatin e EULEX-it

Telegrafi - 17.06.2016

Me 80 vota për, 4 kundër dhe 1 abstenim deputetët e Kuvendit të Kosovës votuan për shmangie nga Rregullorja e Kuvendit për shqyrtimin dhe miratimin e Projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes ...

Ndërpritet seanca për EULEX'in, shkak mungesa e Hajredin Kuçit

Gazeta Express - 17.06.2016

​Edhe pse deputetët e Kuvendit të Kosovës votuan shmangen e rregullores, që ti hapin rrugë votimit të projektligjeve të EULEX’it, seanca parlamentare u ndërpre për pak minuta, pasi në sallë nuk ishte ...

Hajredin Kuçi dërgon Kuvendin në pauzë

Zeri - 17.06.2016

Edhe pse deputetët e Kuvendit të Kosovës votuan shmangen e rregullores, që ti hapin rrugë votimit të projektligjeve të EULEX-it, seanca parlamentare u ndërpre për pak minuta, pasi në sallë nuk ishte ...

Deputetët votojnë pro shmangies së Rregullores për mandatin e EULEX-it

Zeri - 17.06.2016

Me 80 vota për, 4 kundër dhe 1 abstenim deputetët e Kuvendit të Kosovës votuan për shmangie nga Rregullorja e Kuvendit për shqyrtimin dhe miratimin e Projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes ...

EULEX, qe dy ditë pa afat po qëndron në Kosovë

Botasot - 17.06.2016

Me 80 vota për, 4 kundër dhe një abstenim, Kuvendi miratoi propozimin e grupit parlamentar të LDK-së dhe PDK-së për shmangie nga rregullorja lidhur me shqyrtimin e dy projektligjeve që kanë të bëjnë ...

Kuçi fton deputetët t’i votojnë Projektligjet për mandatin e EULEX-it

Telegrafi - 17.06.2016

Ministri i Drejtësisë, Hajredin Kuçi i ftoi deputetët e Kuvendit të Kosovës që ta votojnë Projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare në mes të Republikës së Kosovës dhe Bashkimit ...

Çfarë po ndodh në Kuvend (FOTO)

Zeri - 17.06.2016

Edhe pse deputetët e Kuvendit të Kosovës votuan shmangen e rregullores, që ti hapin rrugë votimit të projektligjeve të EULEX-it, seanca parlamentare u ndërpre për pak minuta, pasi në sallë nuk ishte ...

Kryeministri: Votojeni ligjin për EULEX’in sepse i bëni shërbim drejtësisë kosovare

Gazeta Express - 17.06.2016

Kryeministri Mustafa në seancën plenare ku po diskutohet për dy projektligjet e Qeverisë për EULEX’in i ka bërë thirrje deputetëve që t’i votojnë ligjet sepse kështu i bëjnë shërbim drejtësisë ...

Konjufca flet për anët e errëta të EULEX-it në Kosovë

Botasot - 17.06.2016

Deputeti nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje, duke folur për madnatin e EULEX-it, në Kosovë ka thënë se statusi i EULEX-it është më i lartë se ai i misioneve diplomatike të shteteve që e kanë njohur ...

Kryeministri Mustafa: Prania e EULEX-it forcon luftën kundër korrupsionit

Telegrafi - 17.06.2016

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa ka kërkuar nga Kuvendi që të votojë projektligjet për EULEX-in, pasi sipas tij një gjë e tillë do të ndikojë në forcimin e drejtësisë në Kosovë.

Kuçi fton deputetët t’i votojnë Projektligjet për mandatin e EULEX-it

Zeri - 17.06.2016

Ministri i Drejtësisë, Hajredin Kuçi i ftoi deputetët e Kuvendit të Kosovës që ta votojnë Projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare në mes të Republikës së Kosovës dhe Bashkimit ...

Kuçi fton deputetët t’i votojnë Projektligjet për mandatin e EULEX-it

Botasot - 17.06.2016

Ministri i Drejtësisë, Hajredin Kuçi i ftoi deputetët e Kuvendit të Kosovës që ta votojnë Projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare në mes të Republikës së Kosovës dhe Bashkimit ...

Konjufca: Më shumë imunitet për EULEX-i se për diplomacitë që njohin pavarësinë

Telegrafi - 17.06.2016

Glauk Konjufca, duke marrë pjesë në deklarimin e tij si përfaqësues i Vetëvendosjes në Parlament, rreth vazhdimit të mandatit të misionit EULEX në Kosovë, fillimisht rikujtoi historinë e themelimit ...

Konjufca për EULEX-in: Shumë para, pak rezultat

Gazeta Express - 17.06.2016

Shefi i Grupit Parlamentar i Lëvizjes Vetëvendosje, Glauk Konjufca, duke folur për misionin e EULEX-it në Kosovë, ka thënë se nëse përmblidhet në pak fjalë veprimtaria e këtij organizmi, atëherë ai ...

Mustafa: Prania e EULEX-it forcon luftën kundër korrupsionit

BalkanWeb - 17.06.2016

PRISHTINË- Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, kërkoi nga Kuvendi që të votojë projektligjet për EULEX-in, pasi sipas tij një gjë e tillë do të ndikojë në forcimin e drejtësisë në Kosovë.

Izmaku: Çfarë bëri EULEX me kriminelet serb

Botasot - 17.06.2016

Deputetja e PDK-së, Xhevahire Izmaku ka deklaruar se EULEX duhet të dërgojë njerëz që vërtetë do ta ndihmojnë Kosovën në rrugën drejtë integrimeve euroatlantike.

Izmaku: EULEX-i nuk e kreu punën mirë

Telegrafi - 17.06.2016

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, Xhevahire Izmaku ka deklaruar se EULEX duhet të dërgojë njerëz që vërtetë do ta ndihmojnë Kosovën në rrugën drejtë integrimeve euroatlantike.

Ish-prokurorja që denoncoi korrupsionin e ndërkombëtarëve: Keni kujdes nga EULEX

Gazeta Express - 17.06.2016

Përmes një postimi në rrjetin social Facebook, ish-prokurorja e që denoncoi korrupsionin e ndërkombëtarëve, Maria Thuraja Bamieh, duke iu drejtuar qytetarëve të Kosovës ka shkruar se duhet pasur ...

Arben Gashi ka një pyetje për Eulex-in

Botasot - 17.06.2016

Deputeti i LDK-së Arben Gashi, ka pyetur se pse çështja e EULEX-it po trajtohet me kaq urgjencë në Kuvend. Ai ka pyetur se sa ka ndikuar klima politike e Kosovës që t`i zgjatet mandati EULEX-it.

Porosia e Bamieh: Kosovë, kujdes nga EULEX-i

Botasot - 17.06.2016

Përmes një postimi në rrjetin social Facebook, ish-prokurorja e që denoncoi korrupsionin e ndërkombëtarëve, Maria Thuraja Bamieh, duke iu drejtuar qytetarëve të Kosovës.

Dërguti: EULEX përfundojë duke zënë “sardina”

Botasot - 17.06.2016

Nënkryetarja e Kuvendit të Kosovës nga radhët e Vetëvendosjes, Aida Dërguti ka deklaruar se misioni i EULEX-it për tetë vite pune, përfundojë duke zënë “sardina” dhe jo siç thoshin peshqit të mëdhenj.

Bamieh: Kosovë, kujdes nga EULEX-i

Telegrafi - 17.06.2016

Ish- prokurorja e EULEX-it, Maria Thuraja Bamieh në ditën kur Kuvendi i Kosovës po diskuton për mandatin e EULEX-it ka thënë se Kosova duhet të ketë kujdes nga çdo marrëveshje me EULEX-in.

Dërguti: EULEX erdhi për peshqit e mëdhenj, përfundojë në “sardina”

Gazeta Express - 17.06.2016

Nënkryetarja e Kuvendit të Kosovës nga radhët e Vetëvendosjes, Aida Dërguti ka deklaruar se misioni i EULEX-it për tetë vite pune, përfundojë duke zënë “sardina” dhe jo siç thoshin peshqit të mëdhenj.

Mustafa: Duhet të thellohet bashkëpunimi me EULEX-in

Zeri - 17.06.2016

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa ka kërkuar nga deputetët e Kuvendit të Kosovës që t’i votojnë dy projektligjet për vazhdimin e misionit të EULEX-it në Kosovë, njofton Klan Kosova.

Kuvendi miraton vazhdimin e misionit të EULEX-it

Telegrafi - 17.06.2016

Pas një debati me tone kritike, të deputetëve të Kuvendit të Kosovës, për vazhdimin e mandatit të EULEX-it në vendin tonë, me 84 vota në favor të vazhdimit, dhe 6 kundër dhe 1 që nuk u deklarua u ...

Kalon në Kuvend njëri projektligj i EULEX-it

Telegrafi - 17.06.2016

Me 84 vota pro, 6 kundër Kuvendi i Kosovës, miratoi projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare në mes të Republikës së Kosovës dhe Bashkimit Evropian mbi misionin e Bashkimit Evropian ...

Deputetët i thonë po EULEX’it, mandati i vazhdohet për dy vite

Gazeta Express - 17.06.2016

Pas një debati me tone kritike, të deputetëve të Kuvendit të Kosovës, për vazhdimin e mandatit të EULEX-it në vendin tonë, me 84 vota në favor të vazhdimit, dhe 6 kundër dhe 1 që nuk u deklarua u ...

Kuvendi rimblidhet në 16:30 për mandatin e EULEX-it

Telegrafi - 17.06.2016

Dy projektligjet, që në parim i hapin rrugë një mandati dyvjeçar për misionin e EULEX-it në Kosovë, të cilat morën mbështetjen e deputetëve në seancën e paradites, do gjenden para Kuvendit në seancën ...

Kuvendi shmang rregulloret për vazhdimin e mandatit të EULEX-it

Panorama - 17.06.2016

Me 80 vota për 4 kundër dhe një abstenim Kuvendi votoi shmangien e rregullores për votimin me procedura të përshpejtuara të dy projektligjeve që kanë të bëjnë me mandatin e misionit të BE-së në ...

EULEX zyrtarisht edhe dy vjet në Kosovë

Zeri - 17.06.2016

Misioni i EULEX-it do të jetë në Kosovë edhe dy vitet e ardhshme. Këtë vendim e ka marrë Kuvendi i Kosovës me 84 vota për dhe 6 kundër. Kështu deputetët kanë miratuar miratuar projektligjin për ...

Pas pak, Kuvendi shqyrton për herë të dytë EULEX’in

Gazeta Express - 17.06.2016

Edhe pak minuta pritet të fillojë seanca e masditës për shqyrtimin e dy projektligjeve, që në parim i hapin rrugë një mandati dyvjeçar për misionin e EULEX-it në Kosovë.

EULEX-i nuk raportoi në BE, për “grupet e fuqishme mafioze”

Botasot - 17.06.2016

“Nëse misioni i EULEX-it e paska, pasur të vështirë përballjen me: “disa liderë në spektrin politik, besojnë se mund të bëjnë çfarë të duan”, pra komandantë të UÇK-së, pse heshti EULEX-i deri tash, ...

Parlamenti i Kosovës miraton mandatin e ri të EULEX-it

VOA - 17.06.2016

Parlamenti i Kosovës miratoi projektligjet për vazhdimin e mandatit të misionit të EUELX-it i cili tashmë tre dite ka skaduar. Miratimi i pasoi diskutimet disaditëshe ndërmjet autoriteteve në Kosovë ...

Deputetët votuan për vazhdimin e mandatit të EULEX-it

Telegrafi - 17.06.2016

Me 79 vota për dhe asnjë kundër, Kuvendi ka vendosur që EULEX-it t’i vazhdohet mandati. Kuvendi miratoi në lexim të dytë Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që ndërlidhen me ...

Zyrtare: EULEX ka mandat deri më 2018

Gazeta Express - 17.06.2016

Deputetët me 79 vota për kanë kaluar Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që ndërlidhen me mandatin e misionit të Bashkimit Evropian për sundimin e ligjit në Republikën e Kosovës.

Ambasada amerikane mbështet vazhdimin e mandatit të EULEX-it

Botasot - 17.06.2016

Ambasada e SHBA-ve në Prishtinë mirëpret lajmin se Kuvendi ka ratifikuar sot zgjatjen e mandatit të Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit, EULEX. “Ky është një hap i rëndësishëm në qëllimin tonë të ...

Ambasada amerikane mbështet vazhdimin e mandatit të EULEX-it

Telegrafi - 17.06.2016

Ambasada e SHBA-ve në Prishtinë mirëpret lajmin se Kuvendi ka ratifikuar sot zgjatjen e mandatit të Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit, EULEX. “Ky është një hap i rëndësishëm në qëllimin tonë të ...

Deputetët votuan për vazhdimin e mandatit të EULEX

Ora news - 17.06.2016

Me 79 vota për dhe as një kundër Kuvendi i Kosovës ka vendosur që EULEX-it t`i vazhdohet mandati. Kuvendi miratoi në lexim të dytë Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që ndërlidhen ...

Bilall Sherifi: Të votosh për vazhdimin e mandatit të EULEX-it, më shumë se hipokrizi

Botasot - 17.06.2016

Anëtari i Kryesisë së Nismës për Kosovën, Bilall Sherifi, ka kritikuar deputetët e Kuvendit të Kosovës të cilët në seancën e sotme po debatojnë për vazhdimin e mandatit të EULEX-it.

SHBA: Vazhdimi i EULEX’it hap i rëndësishëm për sundimin e ligjit

Gazeta Express - 17.06.2016

Ambasada e SHBA-ve në Prishtinë ka mirëpritur lajmin për vendimin e zgjatjes së mandatit të Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit, EULEX. "Ky është një hap i rëndësishëm në qëllimin tonë të ...

BE: Kosovarët tash e kanë në duar sundimin e ligjit

Gazeta Express - 17.06.2016

​Zyra e BE'së në Kosovë dhe Përfaqësuesi i Posaçëm i tyre dhe përfaqësitë diplomatikë të Shteteve Anëtare të BE’së në Kosovë, nëpërmjet një deklarate të përbashkët, e mirëpresin vendimin e sotëm të ...

BE: Me mandatin e ri të EULEX-it, Kosova përgjegjëse për të luftuar korrupsionin

Botasot - 17.06.2016

Zyra e BE-së në Kosovë/Përfaqësuesi i Posaçëm i BE-së dhe përfaqësitë diplomatike të Shteteve Anëtare të BE-së në Kosovë e mirëpresin vendimin e sotëm të Kuvendit të Kosovës për të zgjatur mandatin e ...

SHBA: Vazhdimi i EULEX’it hap i rëndësishëm për sundimin e ligjit

Zeri - 17.06.2016

Ambasada e SHBA-ve në Prishtinë ka mirëpritur lajmin për vendimin e zgjatjes së mandatit të Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit, EULEX. "Ky është një hap i rëndësishëm në qëllimin tonë të ...

Mandati i EULEX-it nuk ka lidhje me Gjykatën Speciale

Telegrafi - 17.06.2016

Deputetët e Kuvendit të Kosovës i kanë dhënë sot “dritën e gjelbër” vazhdimit edhe për dy vite të mandatit të EULEX-it në Kosovë. Përkundër debateve të ashpra në Kuvend, 86 deputetë i thanë po ...

Institucionet ndërkombëtare mirëpresin vazhdimin e mandatit të EULEX-it

Telegrafi - 17.06.2016

Zyra e BE-së në Kosovë, përfaqësuesi i posaçëm i BE-së dhe përfaqësitë diplomatike të shteteve snëtare të BE-së në Kosovë, e kanë mirëpritur vendimin e sotëm të Kuvendit të Kosovës për të zgjatur ...

Grabovci: EULEX-i të merret edhe me kriminelët që shkaktuan gjenocid në Kosovë

Botasot - 17.06.2016

Shefi i Grupit Parlamentar të PDK-së, Adem Grabovci, sot në seancën e Kuvendit tha se EULEX-i ka ardhur në Kosovë për ta ndihmuar Kosovën në konsolidimin e sistemit të rendit si dhe ligjit dhe ...

Tmava: Nga EULEX mund të mësojnë gjyqtarët vendorë

Botasot - 17.06.2016

Juristi Bajram Tmava ka folur në lidhje me vendimin e Kuvendit të Kosovës për vazhdimin e mandatit të EULEX-it në Kosovë. Sipas Tmavës gjyqtarët kosovarë kanë dhe mund të mësojnë nga gjyqtarët e ...

Grabovci: EULEX-i të merret edhe me kriminelët që shkaktuan gjenocid në Kosovë

Telegrafi - 17.06.2016

Shefi i Grupit Parlamentar të PDK-së, Adem Grabovci, sot në seancën e Kuvendit tha se EULEX-i ka ardhur në Kosovë për ta ndihmuar Kosovën në konsolidimin e sistemit të rendit si dhe ligjit dhe ...

Përmbledhje e seancës së sotme të Kuvendit: EULEX-i, edhe dy vite në Kosovë (Video)

Telegrafi - 17.06.2016

84 deputetë të Kuvendit të Republikës i kanë thënë PO vazhdimit të mandatit të EULEX-it, pavarësisht se kritikuan ashpër këtë mision për dështime të mëdha.

Kuvendi miratoi projektligjin për EULEX-in

Zeri - 17.06.2016

Kuvendi i Kosovës ka miratuar projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që ndërlidhen me vazhdimin e mandatit të EULEX-it. Ky projektligj në lexim të dytë është miratuar me 79 vota për ...

Thaçi: EULEX do të ketë mision mbikëqyrës dhe këshillues (Video)

Gazeta Express - 17.06.2016

Presidenti Hashim Thaçi ka thënë se EULEX’i do të ketë mision mbikëqyrës dhe këshillues dhe se do të fuqizohen institucionet vendore. Ai e ka bërë këtë deklarim gjatë vizitës që po e bën në Romë e në ...

Çfarë bëri EULEX-i, gjithë këto vite në Kosovë? (Video)

Telegrafi - 17.06.2016

Misionit më të madh dhe më të kushtueshëm të Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit – EULEX, i është vazhduar mandati edhe për dy vjet të tjera, meqë pas letërkëmbimit mes oresidentit të Kosovës ...

Thaçi: EULEX do të ketë mision mbikëqyrës dhe këshillues

Botasot - 17.06.2016

Presidenti Hashim Thaçi ka thënë se EULEX’i do të ketë mision mbikëqyrës dhe këshillues dhe se do të fuqizohen institucionet vendore. Ai e ka bërë këtë deklarim gjatë vizitës që po e bën në Romë e në ...

Të bëmat e EULEX-it për tetë vjet mandat (Video)

Botasot - 17.06.2016

Dhjetori i vitit 2008 solli në Kosovë Misionin Evropian për Sundim të Ligjit, EULEX, i cili erdhi me ftesë të autoriteteve vendore, vetëm 10 muaj pas shpalljes së pavarësisë sëKosovës.

Thaçi: EULEX do të ketë mision mbikëqyrës dhe këshillues

Zeri - 17.06.2016

Presidenti Hashim Thaçi ka thënë se EULEX’i do të ketë mision mbikëqyrës dhe këshillues dhe se do të fuqizohen institucionet vendore. Ai e ka bërë këtë deklarim gjatë vizitës që po e bën në Romë e në ...

Reuters: PDK dhe aleatët e ngushtë të Hashim Thaçit nuk e duan EULEX-in në Kosovë (Foto)

Botasot - 17.06.2016

Parlamenti i Kosovës votoi sot (e premte) zgjatjen e mandatit të misionit të policisë dhe të drejtësisë të Bashkimit Evropian- EULEX, puna e të cilit është pezulluar gjatë kësaj javë për shkak të ...

Mustafa kërkon nga Kuvendi të votohen ligjet për EULEX-in

Tetova Sot - 17.06.2016

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, ka kërkuar nga Kuvendi i Kosovës që të votojë dy projektligjet për vazhdimin e mandatit të EULEX-it. Ai në fjalimin e tij në Kuvend tha se gjatë hartimit të ...

Konjufca: Mos votoni për EULEX-in që është neutral ndaj pavarësisë

Tetova Sot - 17.06.2016

Deputeti i Kuvendit të Kosovës nga Lëvizja Vetëvendosje, Glauk Konjufca, në lidhje me këto dy projektligje, tha se ato janë të padrejta. Për këtë arsyem ai dha disa arsye të cilat sipas tij dëshmojnë ...

Debate në Kuvend për EULEX-in

Vision Plus - 17.06.2016

Zgjatja e mandatit te të misionit Eulex dhe me dy vite të tjera ka sjellë debate në parlamentin e Kosovës mes kryeministrit Mustafa dhe kreut të grupit parlamentar të Vetëvendosjes Glauk Konjufca.

Kuvendi i Kosovës miraton me 84 vota vazhdimin e misionit të EULEX-it

Tetova Sot - 17.06.2016

Pas një debati me tone kritike, të deputetëve të Kuvendit të Kosovës, për vazhdimin e mandatit të EULEX-it në vendin tonë, me 84 vota në favor të vazhdimit, dhe 6 kundër dhe 1 që nuk u deklarua u ...

Bamieh: Kosovë, kujdes nga EULEX-i

Ilirida - 17.06.2016

Ish- prokurorja e EULEX-it, Maria Thuraja Bamieh në ditën kur Kuvendi i Kosovës po diskuton për mandatin e EULEX-it ka thënë se Kosova duhet të ketë kujdes nga çdo marrëveshje me EULEX-in.

Miratohet me 84 vota/ Kuvendi zgjat për dy vite misionin e EULEX-it

Java News - 17.06.2016

Pas një debati me tone kritike, të deputetëve të Kuvendit të Kosovës, për vazhdimin e mandatit të EULEX-it në vendin tonë, me 84 vota në favor të vazhdimit, dhe 6 kundër dhe 1 që nuk u deklarua u ...

Deputetët sot sfidohen me projektligjet për vazhdimin mandatit të EULEX-it

Kosova Live - 17.06.2016

Seanca plenare e Kuvendit të Kosovës e të enjtes është radhitur në seancat e shumta të kësaj legjislature që ndërkrehen për mungesë kuorumi. Mungesa e kuorumit ka bërë që seanca të ndërpret punimet ...

Pajaziti: Votimi i demarkacionit me Malin e Zi kusht për viza (Video)

Antpress - 17.06.2016

Zenun Pajaziti nga PDK, ka thënë se kur ai ishte pjesë e Qeverisë para 8 viteve, është vendos se mandati i EULEX-it do të zgjas kaq gjatë. “Kam qenë pjesë e Qeverisë para 8 vitesh kur është vendose ...

Projektligjet për mandatin e EULEX-it shqyrtohen me shmangie nga procedurat

Kosova Live - 17.06.2016

Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit të Kosovës, e cila të enjten është ndërprerë për mungesë kuorumi, ka filluar me votimin e miratimit të tri raporteve të komisioneve dhe agjencive që i ...

Kuvendi i Kosovës ia zgjati mandatin EULEX-it edhe për dy vjet

Kosova Live - 17.06.2016

Dy projektligjet, që i hapin rrugë një mandati dyvjeçar të Misionit evropian për sundimin e ligjit në Kosovë – EULEX: Projektligji për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare me BE-në për vazhdimin ...

Parlamenti i Kosovës miratoi vazhdimin e mandatit të EULEX-it

Republika - 17.06.2016

Pas një debati me tone kritike, të deputetëve të Kuvendit të Kosovës, për vazhdimin e mandatit të EULEX-it në Kosovë, me 84 vota në favor të vazhdimit, dhe 6 kundër dhe 1 që nuk u deklarua u miratua ...

Deklaratë e Zyrës së BE-së për përtëritjen e mandatit të EULEX-it

Kosova Live - 17.06.2016

Zyra e BE-së në Kosovë/Përfaqësuesi i Posaçëm i BE-së në Kosovë e mirëpret vendimin e sotëm të Kuvendit të Kosovës për të zgjatur mandatin e Misionit të BE-së për Sundim të Ligjit (EULEX) për dy vjet.

Ambasada e SHBA-s mirëpret zgjatjen e mandatit të EULEX-it

Kosova Live - 17.06.2016

Ambasada e SHBA-s në Prishtinë ka mirëpritur lajmin se Kuvendi i Kosovës ka ratifikuar sot zgjatjen e mandatit të Misionit të BE-së për sundimin e ligjit – EULEX.

Mustafa: Arrihet marrëveshje për vazhdimin e mandadit të EULEX-it

Idividi - 16.06.2016

Prishtinë, 15 qershor 2016 (MIA) - Kosova dhe Bashkimi Evropian kanë përmbyllur marrëveshjen për vazhdimin e mandatit të EULEX-it edhe për dy vite të tjera.

EULEX-i me kompetenca dhe imunitet

Evropaelire - 16.06.2016

Kuvendi i Kosovës është në pritje të procedimit të Projektligjit të ri për vazhdimin e mandatit të Misionit të Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit - EULEX.

Zyrtarët e EULEX-it sërish me imunitet (Dokument)

Lajm - 16.06.2016

Projektligji për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare në mes Kosovës dhe Bashkimit Evropian mbi misionin e BE-së për sundimin e ligjit në Kosovës, i garanton imunitet stafit të zyrës dhe ...

Megjithatë, çështja e mandatit të EULEX-it në Kuvend

Almakos - 16.06.2016

Deputetëve iu shpërndahet materiali që ka të bëjë me projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes për vazhdim të mandatiti të EULEX-it Edhe pse Qeveria e Kosovës në mbledhjen e mbajtur sot herët ka ...

Zyrtarët e EULEX-it sërish me imunitet (Dokument)

Lajmi.net - 16.06.2016

Projektligji për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare në mes Kosovës dhe Bashkimit Evropian mbi misionin e BE-së për sundimin e ligjit në Kosovës, i garanton imunitet stafit të zyrës dhe ...

VV do të votojë kundër mandatit të EULEX-it

Lajmi.net - 16.06.2016

Marrëveshjen për vazhdimin e mandatit të EULEX-it ndërmjet Kosovës dhe BE-së, Lëvizja Vetëvendosje do ta votoj kundër. Këtë e ka bërë të ditur nënkryetari i VV-së, Glauk Konjufca, i cili e ka ...

EULEX-i futet në rend dite

Lajmi.net - 16.06.2016

Me 70 vota pro, 12 kundër dhe 1 abstenim, deputetët e Kuvendit të Kosovës, kanë votuar për shmangie dhe kanë futur në rend dite dy pika të rendit të ditës, që kanë të bëjnë për vazhdimin e mandatit ...

Hyn në rend të ditës projektligji për mandatin e EULEX-it

Almakos - 16.06.2016

Sot në seancën e Kuvendit u votua, që të futet në rend të ditës projektligji për vazhdimin e mandatit të EULEX-it Grupi parlamentar i PDK-së dhe i LDK-së propozuan që dy pikat e rendit të ditës që ...

Kosova dhe EULEX-i: Një partneritet i munguar

Lajmi.net - 16.06.2016

Askush si ne nuk do të duhej të ishte i interesuar që të kemi Sundim të ligjit në shtetin e Kosovës, sepse ndryshe nuk mund të ketë këndellje politike dhe shoqërore të Kosovës.

VV do të votojë kundër mandatit të EULEX-it

Albeu.com - 16.06.2016

Lëvizja Vetëvendosje është shprehur se do të votojë kundër marrëveshjes për vazhdimin e mandatit të EULEX-it. Një fakt i tillë është bërë i ditur nga nënkryetari i VV-së, Glauk Konjufca , i cili e ka ...

Kosovë: Qeveria dakord për shtyrjen e mandatit të EULEX-it

DW - 16.06.2016

Misionit të BE-së për Kosovën, EULEX, i skadoi mandati në mesnatën ndërmjet 14 e 15 qershorit. Ndërkohë qeveria në Prishtinë ka rënë dakord për vazhdimin e madatit të këtij misioni.

Dy projektligjet për EULEX-in janë miratuar në komisionin për legjislacion (Dokument)

Lajmi.net - 16.06.2016

Vetëm Albulena Haxhiu, kryetare e komisionit, ka qenë kundër procedimit të këtyre dy projektligjeve. Në mbledhjen e komisionit për legjislacion janë miratuar dy projektligjet që kanë të bëjnë me ...

Jakup Krasniqi: Pushtetarët po i frikësohen EULEX-it (Video)

Lajmi.net - 16.06.2016

Ky kushtëzim, sipas tij, nuk po bëhet për të mbrojtur qytetarët dhe interesat e vendit, por po bëhet për të mbrojtur grupe të caktuara të njerëzve. Kyetari i Këshillit Kombëtar të Nismës për Kosovën, ...

Kosovë, kalojnë në komision projektligjet për EULEX-in

Top Channel - 16.06.2016

Komisioni për Legjislacionin, Mandatet dhe Imunitetin i Kuvendit të Kosovës ka përfunduar mbledhjen e kësaj të enjteje, gjatë së cilës kanë votuar edhe dy projektligjet në lidhje me EULEX-in.

Marrëveshje BE-Kosovë: EULEX-i vazhdon punën (Video)

Almakos - 16.06.2016

Përfaqësuesja e lartë e Bashkimit Evropian, Federika Mogerini, i ka kthyer përgjigje presidentit, Hashim Thaçi, për vazhdimin e mandatit të EULEX-it. Të dy palët janë pajtuar që mandati i EULEX-it të ...

S’ka deputetë në sallë për të ndryshuar rendin e ditës, ligjet për EULEX-in mbesin për fund

Lajmi.net - 16.06.2016

​Shefi i Grupit Parlamentar të LDK-së Ismet Beqiri ka kërkuar që të shmanget rregullorja e Kuvendit në mënyrë që të futet në rend dite votimi për projektligjet për EULEX-in.

Kuvendi shtyn për të premten diskutimin për projektligjet për EULEX-in

Evropaelire - 16.06.2016

Kuvendi i Kosovës e ka shtyrë diskutimin dhe votimin për dy projektligjet për EULEX-in, për ditën e premte, për shkak se në seancën e të enjtes ka munguar kuorumi i mjaftueshëm.

Projektligjet për EULEX-in, diskutohen nesër

Almakos - 16.06.2016

Dy projektligjet për EULEX-in do të diskutohen nesër. Kështu është vendosur sot pasi që për sot nuk ka pasur kuorum të mjaftueshëm. Dy projektligjet për EULEX-in janë miratuar sot herët nga Qeveria e ...

Për dështime në Kosovë, Pajaziti bën përgjegjës edhe BE-në (Video)

Lajmi.net - 16.06.2016

Deputeti i Kuvendit të Kosovës nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës, Zenun Pajaziti, ka thënë se në Kosovë mund të ishte bërë më shumë që të evitohej mandati kaq i gjatë i Misionit të ...

Puna që e pret EULEX-in në mandatin e ri

Lajmi.net - 16.06.2016

Prokurorët e EULEX-it janë të përfshirë në gjithsej 108 raste. Nga to, 40 kanë të bëjnë me krime të luftës, 40 për krim të organizuar, 15 për korrupsion, 7 kundër terrorizmit dhe 6 raste për krime ...

Puna që e pret EULEX-in në mandatin e ri

Portalb - 16.06.2016

Prokurorët e EULEX-it janë të përfshirë në gjithsej 108 raste. Nga to, 40 kanë të bëjnë me krime të luftës, 40 për krim të organizuar, 15 për korrupsion, 7 kundër terrorizmit dhe 6 raste për krime ...

Sot vendoset për EULEX'in

Gazeta Express - 16.06.2016

Formalitetet rreth vazhdimit të mandatit të EULEX-it nuk kanë përfunduar as ditën kur misionit evropian për sundim të ligjit i skadoi mandati dyvjeçar, shkruan sot Koha Ditore.

Sot pritet vazhdimi i komplikuar i mandatit të EULEX-it

Telegrafi - 16.06.2016

Formalitetet rreth vazhdimit të mandatit të EULEX-it nuk kanë përfunduar as ditën kur misionit evropian për sundim të ligjit i skadoi mandati dyvjeçar.

Zgjatet me 2 vjet mandati i EULEX, pritet miratimi në Kuvend

Ora news - 16.06.2016

Kosova dhe Bashkimi Evropian kanë finalizuar marrëveshjen për vazhdimin e mandatit të EULEX-it (Misioni i Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit) edhe për dy vite tjera.

EULEX-i do t’i trajtojë edhe 40 lëndë të profilit të lartë

Zeri - 16.06.2016

Avokati Arianit Koci është pro vazhdimit të mandatit të EULEX-it edhe për dy vitet e ardhme dhe më pas, sipas tij, më nuk do të ketë nevojë Kosova për një mision të tillë.

EULEX-i pa mandat, sot vendos Kuvendi

Zeri - 16.06.2016

Misioni i Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit, EULEX, ka hyrë në ditën e dytë me mandat të përfunduar, ndërsa po pret që Kuvendi i Kosovës t’ia vazhdojë mandatin deri më 14 qershor 2018.

Diskutime në Kuvend, nuk përmendet çështja e EULEX-it

Telegrafi - 16.06.2016

Edhe pse Qeveria e Kosovës në mbledhjen e mbajtur sot herët ka vendosur që të procedojë në Kuvend për miratim projektligjin për vazhdimin e mandatit të EULEX-it, kjo pikë nuk është përmendur fare në ...

Zyrtarët e EULEX-it sërish me imunitet (Dokument)

Botasot - 16.06.2016

Projektligji për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare në mes Kosovës dhe Bashkimit Evropian mbi misionin e BE-së për sundimin e ligjit në Kosovës, i garanton imunitet stafit të zyrës dhe ...

Zyrtarët e EULEX-it sërish me imunitet (Dokument)

Telegrafi - 16.06.2016

Projektligji për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare në mes Kosovës dhe Bashkimit Evropian mbi misionin e BE-së për sundimin e ligjit në Kosovës, i garanton imunitet stafit të zyrës dhe ...

​Votimi i EULEX mund të shtyhet, mungojnë deputetët

Botasot - 16.06.2016

Qeveria e Kosovës thotë se e ka kryer punën e saj sa i përket zgjatjes së mandatit të EULEX dhe tash është në anën e Kuvendit votimi i saj. Megjithatë, sipas zëdhënësit të Qeverisë, ministrit Arban ...

Deri nesër ratifikohet marrëveshja për EULEX (Dokument)

Gazeta Express - 16.06.2016

Në vazhdim të seancës plenare të Kuvendit të Kosovës, deputetëve u është shpërndarë projektligji për marrëveshjen Kosovë – BE për EULEX'in. Ky projektligj pritet të ratifikohet gjatë orëve në vijim, ...

Votimi i EULEX mund të shtyhet, mungojnë deputetët

Telegrafi - 16.06.2016

Qeveria e Kosovës thotë se e ka kryer punën e saj sa i përket zgjatjes së mandatit të EULEX dhe tash është në anën e Kuvendit votimi i saj. Megjithatë, sipas zëdhënësit të Qeverisë, ministrit Arban ...

VV do të votojë kundër mandatit të EULEX-it

Botasot - 16.06.2016

Marrëveshjen për vazhdimin e mandatit të EULEX-it ndërmjet Kosovës dhe BE-së, Lëvizja Vetëvendosje do ta votoj kundër. Këtë e ka bërë të ditur nënkryetari i VV-së, Glauk Konjufca, i cili e ka ...

Dy projektligjet për EULEX-in futen në rend dite

Telegrafi - 16.06.2016

Deputetët e Kuvendit të Kosovës me 70 vota për, 12 kundër dhe 1 abstenim votuan që në rend dite të jetë çështja e mandatit të EULEX-it, kërkesë kjo e koalicionit qeverisës.

EULEX’i futet në rend dite

Gazeta Express - 16.06.2016

Me 70 vota pro, 12 kundër dhe 1 abstenim, deputetët e Kuvendit të Kosovës, kanë votuar për shmangie dhe kanë futur në rend dite dy pika të rendit të ditës, që kanë të bëjnë për vazhdimin e mandatit ...

Ja ndryshimet në mandatin e EULEX-it me projektligj (Dokument)

Botasot - 16.06.2016

Projektligji i dytë që lidhet me vazhdimin e mandatit të EULEX-it, i cili do t’i dërgohet deputetëve për miratim ka paraparë që kolegjet në të cilat gjyqtarët e EULEX-it ushtrojnë juridiksionin e ...

Deputetët pajisen me projektligjin për EULEX-in (Foto)

Zeri - 16.06.2016

Deputetëve të Kuvendit të Kosovës në vazhdimin e seancës plenare u është shpërndarë projektligji për marrëveshjen mes Kosovës dhe Bashkimit Evropian për vazhdimin e mandatit të EULEX-it, raporton ...

Parlamenti i Kosovës pritet të miratojë zgjatjen e mandatit të EULEX-it

VOA - 16.06.2016

Në Kosovë qeveria tha se ka marrë një letër konfirmimi nga shefja e politikës së jashtme të Bashkimit Evropian, Federica Mogherini, për zgjatjen e mandatit të Misionit të BE-së për sundimin e ligjit, ...

VV do të votojë kundër mandatit të EULEX'it

Gazeta Express - 16.06.2016

Marrëveshjen për vazhdimin e mandatit të EULEX-it ndërmjet Kosovës dhe BE-së, Lëvizja Vetëvendosje do ta votoj kundër. Këtë e ka bërë të ditur nënkryetari i VV-së, Glauk Konjufca, i cili e ka ...

Dy projektligjet për EULEX-in futen në rend dite

Zeri - 16.06.2016

Deputetët e Kuvendit të Kosovës me 70 vota për, 12 kundër dhe 1 abstenim votuan që në rend dite të jetë çështja e mandatit të EULEX-it, kërkesë kjo e koalicionit qeverisës.

VV do të votojë kundër mandatit të EULEX-it

Zeri - 16.06.2016

Marrëveshjen për vazhdimin e mandatit të EULEX-it ndërmjet Kosovës dhe BE-së, Lëvizja Vetëvendosje do ta votoj kundër. Këtë e ka bërë të ditur nënkryetari i VV-së, Glauk Konjufca, i cili e ka ...

EULEX, në rrethana të jashtëzakonshme mund të iniciojë raste të reja

Zeri - 16.06.2016

Kuvendi i Kosovës është në pritje të procedimit të Projektligjit të ri për vazhdimin e mandatit të Misionit të Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit – EULEX.

EULEX-i futet në rend dite

Zeri - 16.06.2016

Me 70 vota pro, 12 kundër dhe 1 abstenim, deputetët e Kuvendit të Kosovës, kanë votuar për shmangie dhe kanë futur në rend dite dy pika të rendit të ditës, që kanë të bëjnë për vazhdimin e mandatit ...

Sa të ekzistojë Gjykata Speciale do të ketë misione për sundim të ligjit (Video)

Zeri - 16.06.2016

Për aq kohë sa Gjykata Speciale do të jetë funksionale, në Kosovë do të misione të ndryshme ndërkombëtare për sundim të ligjit. Kështu ka thënë në një intervistë për “Zërin”, avokati Tomë Gashi.

Komisioni miraton dy projektligjet për EULEX-in

Zeri - 16.06.2016

Komisioni për Legjislacion po mban mbledhje në të cilën po shqyrtohet projektligji për ratifikimin e marrëveshjes në mes Kosovës dhe BE-së si dhe për shqyrtimin e projektligjin për ndryshimet e ...

​Dy projektligjet për EULEX-in e kalojnë votimin nga Komisioni për Legjislacion

Telegrafi - 16.06.2016

Sapo ka përfunduar mbledhja e Komisionit për Legjislacion, Mandate dhe Imunitete, të cilët kanë shqyrtuar dhe votuar dy projektligjet për EULEX-in. Anëtarët Komisionit nga partitë në pushtet votuan ...

​Dy projektligjet për EULEX-in e kalojnë votimin nga Komisioni për Legjislacion

Botasot - 16.06.2016

Sapo ka përfunduar mbledhja e Komisionit për Legjislacion, Mandate dhe Imunitete, të cilët kanë shqyrtuar dhe votuar dy projektligjet për EULEX-in. Anëtarët Komisionit nga partitë në pushtet votuan ...

Jakup Krasniqi: Pushtetarët po i frikësohen EULEX-it (Video)

Telegrafi - 16.06.2016

Kryetari i Këshillit Kombëtar të Nismës për Kosovën, Jakup Krasniqi, i ka vlerësuar të paarsyeshme përpjekjet e disa personave të cilët kanë përgjegjësi në institucionet e Kosovës, për të kushtëzuar ...

Jakup Krasniqi: Pushtetarët po i frikësohen EULEX-it

Gazeta Express - 16.06.2016

Kyetari i Këshillit Kombëtar të Nismës për Kosovën, Jakup Krasniqi, i ka vlerësuar të paarsyeshme përpjekjet e disa personave të cilët kanë përgjegjësi në institucionet e Kosovës, për të kushtëzuar ...

Jakup Krasniqi: Pushtetarët po i frikësohen EULEX-it (Video)

Botasot - 16.06.2016

Kyetari i Këshillit Kombëtar të Nismës për Kosovën, Jakup Krasniqi, i ka vlerësuar të paarsyeshme përpjekjet e disa personave të cilët kanë përgjegjësi në institucionet e Kosovës, për të kushtëzuar ...

Komisioni kalon për votim në Kuvend projektligjet për EULEX'in

Gazeta Express - 16.06.2016

Anëtarët Komisionit për Legjislacion, Mandate dhe Imunitete kanë kaluar dy projektligjet për EULEX’in për votim në Kuvendin e Kosovës. Votimi në Kuvend pritet të bëhet në seancën e sotme, e cila ...

Jakup Krasniqi: Pushtetarët po i frikësohen EULEX-it (Video)

Zeri - 16.06.2016

Ky kushtëzim, sipas tij, nuk po bëhet për të mbrojtur qytetarët dhe interesat e vendit, por po bëhet për të mbrojtur grupe të caktuara të njerëzve. Kyetari i Këshillit Kombëtar të Nismës për Kosovën, ...

Sadri Ferati: Kosovës i duhet ndihma e EULEX-it

Gazeta Express - 16.06.2016

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Sadri Ferati, po konsideron se vazhdimi i mandatit të misionit të EULEX-it në Kosovë, do t’i ndihmonte vendit.

Sadri Ferati: Kosovës i duhet ndihma e EULEX-it

Botasot - 16.06.2016

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Sadri Ferati, po konsideron se vazhdimi i mandatit të misionit të EULEX-it në Kosovë, do t’i ndihmonte vendit.

Topalli: EULEX-i e cënon sovranitetin e Kosovës

Telegrafi - 16.06.2016

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Faton Topalli, e ka cilësuar si të dështuar misionin e Bashkimit Europian në Kosovë “EULEX”-in. Në një debat në emisionin Info Magazine në Klan Kosova, përballë ...

Ferati: EULEX-i i duhet Kosovës

Telegrafi - 16.06.2016

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Sadri Ferati ka thënë se misioni i EULEX-it i duhet Kosovës, dhe vazhdimi i mandatit të tij ishte gjëja e duhur për tu bërë, për shkak se Kosova ka gjyqësor ...

Ligjet për EULEX-in, vazhdojnë nesër

Telegrafi - 16.06.2016

(I plotësuar)-Dy projektligjet për EULEX-in do të diskutohen nesër. Kështu është vendosur sot pasi që për sot nuk ka pasur kuorum të mjaftueshëm. Dy projektligjet për EULEX-in janë miratuar sot herët ...

Ligjet për EULEX-in, vazhdojnë nesër

Botasot - 16.06.2016

Dy projektligjet për EULEX-in do të diskutohen nesër. Kështu është vendosur sot pasi që për sot nuk ka pasur kuorum të mjaftueshëm. Dy projektligjet për EULEX-in janë miratuar sot herët nga Qeveria e ...

Kuvendi shtyn për nesër diskutimin për projektligjet për EULEX-in

Ora news - 16.06.2016

Kuvendi i Kosovës e ka shtyrë diskutimin dhe votimin për dy projektligjet për EULEX-in, për ditën e premte, për shkak se në seancën e të enjtes ka munguar kuorumi i mjaftueshëm.

Topalli: EULEX-i mision i dështuar, e cënon sovranitetin e Kosovës

Zeri - 16.06.2016

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Faton Topalli, e ka cilësuar si të dështuar misionin e Bashkimit Europian në Kosovë “EULEX”-in. Në një debat në emisionin Info Magazine në Klan Kosova, përballë ...

S’ka kuorum, nuk votohet për vazhdimin e mandatit të EULEX-it

Zeri - 16.06.2016

Për shkak të mungese së kuorumit, dy projektligjet për EULEX-in, do të diskutohen nesër, pasi Kuvendi i Kosovës i ka ndërprerë punimet. Seanca është vendosur të vazhdojë nesër në ora 11, me dy pikat ...

Pajaziti: Demarkacioni kusht për liberalizimin e vizave (Video)

Telegrafi - 16.06.2016

Zenun Pajaziti nga Partia Demokratike e Kosovës ka folur për vazhdimin e mandatit të EULEX-it. Pajaziti ka theksuar se ka qenë pjesë e qeverisë para 8 vitesh kur është vendos EULEX në Kosovë dhe ...

Pajaziti akuzon BE'në: Përgjegjëse për disa dështime në Kosovë (Video)

Gazeta Express - 16.06.2016

​Deputeti i Kuvendit të Kosovës nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës, Zenun Pajaziti, ka thënë se në Kosovë mund të ishte bërë më shumë që të evitohej mandati kaq i gjatë i Misionit të ...

Puna që e pret EULEX-in në mandatin e ri

Telegrafi - 16.06.2016

Prokurorët e EULEX-it janë të përfshirë në gjithsej 108 raste. Nga to, 40 kanë të bëjnë me krime të luftës, 40 për krim të organizuar, 15 për korrupsion, 7 kundër terrorizmit dhe 6 raste për krime ...

Puna që e pret EULEX-in në mandatin e ri

Zeri - 16.06.2016

Prokurorët e EULEX-it janë të përfshirë në gjithsej 108 raste. Nga to, 40 kanë të bëjnë me krime të luftës, 40 për krim të organizuar, 15 për korrupsion, 7 kundër terrorizmit dhe 6 raste për krime ...

EULEX-i pa mandat, shtyhen çështjet gjyqësore. Mes tyre edhe e Sylës

Flaka - 16.06.2016

Avokati Tomë Gashi i ka thënë “KosovaPress”-it se seanca gjyqësore që ishte parashikuar të mbahej sot ndaj ish-deputetit Azem Syla dhe të tjerëve nuk është mbajtur.

Arrihet marrëveshja për mandatin dhe kompetencat e EULEX-it

Flaka - 16.06.2016

Kosova dhe Bashkimi Evropian kanë finalizuar marrëveshjen për vazhdimin e mandatit të EULEX-it (Misioni i Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit) edhe për dy vite tjera.

Sot më 16 Qershor vendoset për EULEX-in

Java News - 16.06.2016

Formalitetet rreth vazhdimit të mandatit të EULEX-it nuk kanë përfunduar as ditën kur misionit evropian për sundim të ligjit i skadoi mandati dyvjeçar, shkruan sot Koha Ditore.

Zyrtarët e EULEX-it sërish me imunitet (Dokument)

Shqiperia Ime - 16.06.2016

Projektligji për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare në mes Kosovës dhe Bashkimit Evropian mbi misionin e BE-së për sundimin e ligjit në Kosovës, i garanton imunitet stafit të zyrës dhe ...

VV do të votojë kundër mandatit të EULEX-it

Tetova Sot - 16.06.2016

Marrëveshjen për vazhdimin e mandatit të EULEX-it ndërmjet Kosovës dhe BE-së, Lëvizja Vetëvendosje do ta votoj kundër. Këtë e ka bërë të ditur nënkryetari i VV-së, Glauk Konjufca, i cili e ka ...

EULEX’i futet në rend dite në Kuvendin e Kosovës

Tetova Sot - 16.06.2016

Me 70 vota pro, 12 kundër dhe 1 abstenim, deputetët e Kuvendit të Kosovës, kanë votuar për shmangie dhe kanë futur në rend dite dy pika të rendit të ditës, që kanë të bëjnë për vazhdimin e mandatit ...

Jakup Krasniqi: Pushtetarët po i frikësohen EULEX-it (VIDEO)

Tetova Sot - 16.06.2016

Kyetari i Këshillit Kombëtar të Nismës për Kosovën, Jakup Krasniqi, i ka vlerësuar të paarsyeshme përpjekjet e disa personave të cilët kanë përgjegjësi në institucionet e Kosovës, për të kushtëzuar ...

Kuvendi i Kosovës mblidhet sot, në rend dite pritet të hyjë edhe mandati i EULEX-it

Kosova Live - 16.06.2016

Kuvendi i Republikës së Kosovës, këtë të enjte do të tubohet në mbledhjen plenare të radhës, në të cilën do të shqyrtojë disa projektligje, raporte pune e propozim-vendime, si dhe do të zgjedhë ...

Sot pritet vazhdimi i komplikuar i mandatit të EULEX-it

Kosova Live - 16.06.2016

Formalitetet rreth vazhdimit të mandatit të EULEX-it nuk kanë përfunduar as ditën kur misionit evropian për sundim të ligjit i skadoi mandati dyvjeçar, shkruan sot “Koha Ditore”.

Dy projektligjet për EULEX-in futen në rend dite të Kuvendit të Kosovës

Kosova Live - 16.06.2016

Me shmangie nga Rregullorja e punës Kuvendi i Kosovës ka futur në rend të ditës dy projektligje që lidhen me zgjatjen e mandatit të Misionit evropian për sundimin e ligjit – EULEX, të cilat sot i ka ...

“Puna e Eulex-it u la për fund që të shtohet presioni në BE”

Almakos - 15.06.2016

Puna e vazhdimi të mandatit të Eulex-it është lënë me qëllim për fund, në mënyrë që të shtohet presioni në BE, u tha sonte në emisionin Click të RTV21.

​Gashi me pyetje një milionëshe: Azem Syla vs EULEX

Almakos - 15.06.2016

Azem Syla do t’i përgjigjet sot akuzave të bëra nga misioni i EULEX-it Përderisa ish kolegët e tij janë në pritje të thirrjes së kryesisë së Kuvendit për një seancë të re rreth mandatit të EULEX-it, ...

Mospajtime për kompetencat e EULEX-it

Lajmi.net - 15.06.2016

Autoritetet e Kosovës dhe ato të Bashkimit Evropian, gjatë gjithë ditës së djeshme, nuk kanë gjetur konsensus rreth kompetencave që do t’i ketë EULEX-i gjatë dy viteve të ardhshme.

EULEX-it i ka kaluar ‘afati’, Kuvendi pritet të mblidhet sot

Lajmi.net - 15.06.2016

Kuvendi i Kosovës pritet të mblidhet sot pasdite për të ratifikuar marrëveshjen për zgjatjen e mandatit për misionin ndërkombëtar të BE-së, EULEX. Edhe pse, të martën ishte në plan që të mblidhej ...

Për shkak të mandatit, EULEX-i shtyn të gjitha seancat gjyqësore

Lajmi.net - 15.06.2016

EULEX-i ka shtyre të gjitha seancat gjyqësore të parapara për shqyrtim sot dhe nesër për shkak se janë pa mandat. Njëjtë ka ndodhur edhe me seancën për hetim të veçantë ndaj personave të dyshuar në ...

EULEX-it i skadon afati

Ina - 15.06.2016

Parlamenti i Kosovës pritet të mblidhet gjatë kësaj jave për të ratifikuar marrëveshjen për zgjatjen e mandatit për misionin ndërkombëtar të BE-së, EULEX.

Gashi: Mandati i EULEX-it është i lidhur me Specialen

Ina - 15.06.2016

Avokati Tomë Gashi ka bërë me dije se mandati i EULEX-it në Kosovë është i lidhur me mandatin e Gjykatës Speciale. Në intervistën dhënë “Epokës së Re”, Gashi ka thënë se Gjykata Speciale mund të ...

EULEX-i pa mandat, nuk mbahet seanca e sotme ndaj Azem Sylës dhe grupit

Zhurnal - 15.06.2016

Prishtine, 15 qershor - Avokati Tomë Gashi i ka thënë KosovaPress-it se seanca gjyqësore e cila ishte paraparë të mbahej sot ndaj ish-deputetit, Azem Syla dhe të tjerëve nuk është mbajtur.

EULEX-it i skadon afati

Lajm - 15.06.2016

Parlamenti i Kosovës pritet të mblidhet gjatë kësaj jave për të ratifikuar marrëveshjen për zgjatjen e mandatit për misionin ndërkombëtar të BE-së, EULEX.

Mandati i EULEKS-it vazhdohet nga Këshilli i BE-së, në vend se nga Parlamenti

Idividi - 15.06.2016

Prishtinë, 15 qershor 2016 (MIA) - Autoritetet e Kosovës dhe ato të Bashkimit Evropian, gjatë gjithë ditës së djeshme, nuk kanë gjetur konsensus rreth kompetencave që do t’i ketë EULEX-i gjatë dy ...

EULEX-i pa mandat, shtyhen çështjet gjyqësore. Mes tyre edhe e Sylës

Top Channel - 15.06.2016

Avokati Tomë Gashi i ka thënë “KosovaPress”-it se seanca gjyqësore që ishte parashikuar të mbahej sot ndaj ish-deputetit Azem Syla dhe të tjerëve nuk është mbajtur.

Shefi i EULEX: Komandantët e UÇK-së nuk janë të pandëshkueshëm

Almakos - 15.06.2016

Meuçi mendon se korrupsioni në Kosovë nuk është mbi nivelin e vendeve të tjera Shefi në largim i Misionit të BE-së për sundimin e ligjit, Gabriele Meuçi, kritikon ish-komandantët e UÇK-së për të ...

Arrihet marrëveshja për EULEX’in, pritet konfirmimi nga Brukseli

Lajm - 15.06.2016

Në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës, kryeministri Isa Mustafa ka pranuar se është arritur marrëveshja me EULEX-in për vazhdimin e mandatit të tij. Mirëpo, ka thënë se po e presin edhe konfirmimin nga ...

Arrihet marrëveshja me BE-në për zgjatjen e mandatit të EULEX-it

Almakos - 15.06.2016

Kryeminsitri Mustafa tha se tash presin marrjen e letërkëmbimin e dërguar nga presidenti Thaçi përfaqësueses së BE-së, Mogerini Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, bëri të ditur se pas takimeve të ...

Arrihet marrëveshja për EULEX-in, shkon në Kuvend në ora 18:00

Lajmi.net - 15.06.2016

Në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës, kryeministri Isa Mustafa ka pranuar se është arritur marrëveshja me EULEX-in për vazhdimin e mandatit të tij. Mirëpo, ka thënë se po e presin edhe konfirmimin nga ...

Tomë Gashi: EULEX-i s’ka mandat të marr asnjë vendim juridik, është veç mysafir

Lajmi.net - 15.06.2016

Tani për tani nuk do të ketë seanca gjyqësore ndaj ish deputetit të Kuvendit të Kosovës, nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës, Azem Syla, pasi që EULEX-it i ka përfunduar mandati në Kosovës.

Mustafa: Është arritur marrëveshja për vazhdimin e mandatit të EULEX-it

Evropaelire - 15.06.2016

Kosova dhe Bashkimi Evropian kanë finalizuar marrëveshjen për vazhdimin e mandatit të EULEX-it (Misioni i Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit) edhe për dy vite tjera.

Qeveria mbledhje tjetër për mandatin e EULEX-it

Lajmi.net - 15.06.2016

Në lidhje me vazhdimin e mandatit të EULEX-it qeveria pritet të mbajë një mbledhje tjetër sot mes orës 17 e 30 dhe 18:00. Qeveria është duke pritur letrën e përfaqësueses Lartë të BE-së Federica ...

Arrihet marrëveshja për mandatin dhe kompetencat e EULEX-it

Evropaelire - 15.06.2016

Kosova dhe Bashkimi Evropian kanë finalizuar marrëveshjen për vazhdimin e mandatit të EULEX-it (Misioni i Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit) edhe për dy vite tjera.

EULEX riprogramon përkohësisht procedurat gjyqësore në Kosovë

Evropaelire - 15.06.2016

Misioni i BE-së për sundimin e ligjit në Kosovë i ka riprogramuar të gjitha procedurat gjyqësore deri në përfundimin e të gjitha procedurave që ndërlidhen me vazhdimin e mandatit të këtij misioni.

Arrihet marrëveshje për mandatin e EULEX-in (Video)

Almakos - 15.06.2016

Është arritur marrëveshja për vazhdimin e mandatit të EULEX-it. Qeveria është duke pritur letrën e përfaqësueses Lartë të BE-së Federica Mogherini në mënyrë që në bazë të letërkëmbimit të saj me ...

Shtyhet seanca gjyqësore e grupit të Azem Sylës (Video)

Almakos - 15.06.2016

EULEX-i shtyu të gjitha seancat gjyqësore për shkak se janë pa mandat. U shty edhe seanca gjyqësore për Azem Syla dhe të akuzuarit e tjerë. ...

EULEX i nevojshëm- Përmbyllja e mandatitit të bëhet përmes tranzicionit! (Video)

Almakos - 15.06.2016

EULEX-i luajti rol të rëndësishëm dhe u mor me raste të profilit të lartë, çka nuk e kanë guximin ta bëjnë vendorët, edhe pse nuk përmbushi pritjet e instiucioneve dhe më gjerë, vlerësojnë njohës të ...

Reuters: Mospajtime të mëdha mes Kosovës dhe BE-së për EULEX-in

Lajmi.net - 15.06.2016

Të gjitha raste gjyqësore në Kosovë të trajtuara nga prokurorët dhe gjyqtarët e Bashkimit Evropian u pezulluan të mërkurën, pasi vendi Kosova ka dështuar për të zgjatur mandatin e tyre për shkak të ...

Koci: Mandati i EULEX-it duhet të vazhdohet

Zhurnal - 15.06.2016

Zgjatja apo jo e mandatit të EULEX-it në Kosovë ka mendime të ndryshme. Ata që janë të mendimit se ky mandat nuk duhet të zgjata thonë se kjo do të thotë se Kosova po heq dorë nga drejtësia, kurse të ...

Koci: Evropa po na ndihmon, ne nuk kemi paguar për EULEX-in

Almakos - 15.06.2016

Avokati Arianit Koci në një deklaratë për Reuters ka thënë se misionit të EULEX-it duhet t’i vazhdohet mandati edhe më tej. Ai ka thënë se Kosova nuk ka paguar asnjë cent për EULEX-in, por se Evropa ...

Mandati i EULEX-it në duart e deputetëve

Zhurnal - 15.06.2016

Ndonëse Qeveria e Kosovës, i ka dhënë dritën jeshile vazhdimit të mandatit të EULEX-it për dy vitet në vazhdim, për këtë çështje kërkohet votimi edhe në Kuvendin e Kosovës.

Gashi: Mandati i EULEX-it është i lidhur me Specialen

Telegrafi - 15.06.2016

Avokati Tomë Gashi ka bërë me dije se mandati i EULEX-it në Kosovë është i lidhur me mandatin e Gjykatës Speciale. Në intervistën dhënë “Epokës së Re”, Gashi ka thënë se Gjykata Speciale mund të ...

Qeveria me zgjidhje antikushtetuese për mandatin e EULEX-it

Gazeta Express - 15.06.2016

Nuk ka mbështetje në Kushtetutë vazhdimi i mandatit të EULEX-it, që Qeveria mëton ta bëjë nëpërmjet një ligji të veçantë, shkruan sot Koha Ditore. Ky mision evropian mund t’i ushtrojë kompetencat ...

EULEX-it i skadoi mandati, seancat gjyqësore nuk mund të zhvillohen pa një vendim të Kuvendit

Botasot - 15.06.2016

Misionit evropian për sundimin e ligjit mbreme në ora 24:00 i skadon mandati, ku edhe i pamundësohet mbajtja e sencave gjyqësore që janë duke u zhvilluar.

Qeveria me zgjidhje antikushtetuese për mandatin e EULEX-it

Telegrafi - 15.06.2016

Nuk ka mbështetje në Kushtetutë vazhdimi i mandatit të EULEX-it, që Qeveria mëton ta bëjë nëpërmjet një ligji të veçantë. Ky mision evropian mund t’i ushtrojë kompetencat vetëm mbi bazën e ...

Gashi me pyetje një milionëshe: Azem Syla vs EULEX

Botasot - 15.06.2016

Përderisa ish kolegët e tij janë në pritje të thirrjes së kryesisë së Kuvendit për një seancë të re rreth mandatit të EULEX-it, atij vetë do t’i duhet që sot t’i përgjigjet akuzave të bëra nga ky ...

EULEX-i, peng i një marrëveshjeje të re Kosovë-BE

Ora news - 15.06.2016

Këshilli i BE-së e ka miratuar të martën vendimin që mundëson zgjatjen e misionit të EULEX-it, i ka thënë Radios Evropa e Lirë, Maja Kocijançiç, zëdhënësja e Përfaqësuesës së Lartë për Politikë të ...

Mospajtime për kompetencat e EULEX-it

Zeri - 15.06.2016

Autoritetet e Kosovës dhe ato të Bashkimit Evropian, gjatë gjithë ditës së djeshme, nuk kanë gjetur konsensus rreth kompetencave që do t’i ketë EULEX-i gjatë dy viteve të ardhshme.

Mospajtime për kompetencat e EULEX-it

Telegrafi - 15.06.2016

Autoritetet e Kosovës dhe ato të Bashkimit Evropian, gjatë gjithë ditës së djeshme, nuk kanë gjetur konsensus rreth kompetencave që do t’i ketë EULEX-i gjatë dy viteve të ardhshme.

Mospajtime për kompetencat e EULEX-iteul

Gazeta Express - 15.06.2016

Autoritetet e Kosovës dhe ato të Bashkimit Evropian, gjatë gjithë ditës së djeshme, nuk kanë gjetur konsensus rreth kompetencave që do t’i ketë EULEX-i gjatë dy viteve të ardhshme.

EULEX-it i ka kaluar ‘afati’, Kuvendi pritet të mblidhet sot

Botasot - 15.06.2016

Kuvendi i Kosovës pritet të mblidhet sot pasdite për të ratifikuar marrëveshjen për zgjatjen e mandatit për misionin ndërkombëtar të BE-së, EULEX. Edhe pse, të martën ishte në plan që të mblidhej ...

EULEX-it i ka kaluar ‘afati’, Kuvendi pritet të mblidhet sot

Gazeta Express - 15.06.2016

Kuvendi i Kosovës pritet të mblidhet sot pasdite për të ratifikuar marrëveshjen për zgjatjen e mandatit për misionin ndërkombëtar të BE-së, EULEX. Edhe pse, të martën ishte në plan që të mblidhej ...

Misioni EULEX, peng i një marrëveshje të re BE-Kosovë

RTSH - 15.06.2016

Këshilli i BE-së ka miratuar të martën vendimin që mundëson zgjatjen e misionit të EULEX-it. Kështu ka deklaruar Maja Kocijançiç, zëdhënësja e Përfaqësuesës së Lartë për Politikë të Jashtme dhe ...

Shtyhet seanca e grupit të Azem Sylës, EULEX s'ka mandat

Gazeta Express - 15.06.2016

EULEX'i ka shtyre të gjitha seancat gjyqësore të parapara për shqyrtim sot dhe nesër për shkak se janë pa mandat. Njëjtë ka ndodhur edhe me seancën për hetim të veçantë ndaj personave të dyshuar në ...

Shtyhet seanca e grupit të Azem Sylës, EULEX s'ka mandat

Botasot - 15.06.2016

EULEX'i ka shtyrë të gjitha seancat gjyqësore të parapara për shqyrtim sot dhe nesër për shkak se janë pa mandat. Njëjtë ka ndodhur edhe me seancën për hetim të veçantë ndaj personave të dyshuar në ...

EULEX-i pa mandat, nuk mbahet seanca e sotme ndaj Azem Sylës dhe grupit

Telegrafi - 15.06.2016

Avokati Tomë Gashi i ka thënë KosovaPress-it se seanca gjyqësore e cila ishte paraparë të mbahej sot ndaj ish-deputetit, Azem Syla dhe të tjerëve nuk është mbajtur.

Situata konfuze juridike e EULEX-it i kushton shumë Kosovës

Zeri - 15.06.2016

EULEX-i ka shtyrë të gjitha seancat gjyqësore të parapara për shqyrtim sot dhe nesër për shkak se janë pa mandat. Njëjtë ka ndodhur edhe me seancën për hetim të veçantë ndaj personave të dyshuar në ...

Koci: Situata konfuze juridike e EULEX-it i kushton shumë Kosovës

Telegrafi - 15.06.2016

EULEX-i ka shtyrë të gjitha seancat gjyqësore të parapara për shqyrtim sot dhe nesër për shkak se janë pa mandat. Njëjtë ka ndodhur edhe me seancën për hetim të veçantë ndaj personave të dyshuar në ...

EULEX-i, “e keqja e domosdoshme”!

Telegrafi - 15.06.2016

Misioni i Bashkimit Evropian për Rend dhe Ligj (EULEX) në Kosovë qëndron në bazë të një marrëveshje ndërkombëtare e miratuar nga Kuvendi i Kosovës në vitin 2014, i cili mandat sot është i skaduar.

EULEX-i s’ka mandat të marr asnjë vendim juridik

Botasot - 15.06.2016

Tani për tani nuk do të ketë seanca gjyqësore ndaj ish deputetit të Kuvendit të Kosovës, nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës, Azem Syla, pasi që EULEX-it i ka përfunduar mandati i saj në ...

Arrihet marrëveshja për EULEX'in, pritet konfirmimi nga Brukseli

Gazeta Express - 15.06.2016

Në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës, kryeministri Isa Mustafa ka pranuar se është arritur marrëveshja me EULEX-in për vazhdimin e mandatit të tij. Mirëpo, ka thënë se po e presin edhe konfirmimin nga ...

Mustafa: U arrit marrëveshja për EULEX-in, nesër vendos Kuvendi (Dokument)

Botasot - 15.06.2016

(E plotësuar) - Kryeministri Isa Mustafa në mbledhjen e qeverisë ka deklaruar se dje kanë pasur një takim me përfaqësues të institucioneve ku është arritur marrëveshja për EULEX-in.

Halitaj: EULEX-it i imponohet pushimi i përkohshëm

Telegrafi - 15.06.2016

Gazetari dhe analisti politik Agron Halitaj, thotë se deri në ditën e tetë ekzistojnë mundësit reale që dikush prej deputetëve t’i drejtohet Gjykatës Kushtetuese, për interpretim të kushtetutshmërisë ...

EULEX-i s’ka mandat të marr asnjë vendim juridik

Telegrafi - 15.06.2016

Tani për tani nuk do të ketë seanca gjyqësore ndaj ish deputetit të Kuvendit të Kosovës, nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës, Azem Syla, pasi që EULEX-it i ka përfunduar mandati i saj në ...

Marrëveshja me EULEX-in është arritur, pritet vetëm konfirmimi nga Brukseli

Telegrafi - 15.06.2016

Në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës, kryeministri Isa Mustafa ka pranuar se është arritur marrëveshja me EULEX-in për vazhdimin e mandatit të tij. Mirëpo, ka thënë se po e presin edhe konfirmimin nga ...

Nesër Kuvendi fut në rend dite EULEX’in

Gazeta Express - 15.06.2016

Qeveria pritet të mbajë edhe një mbledhje tjetër gjatë ditës së sotme, rreth orës 18:00, nga ku pritet të procedohet në Kuvend marrëveshja me EULEX’in për ti vazhduar mandatin këtij misioni.

Kosovë, arrihet marrëveshja për EULEX-in

RTSH - 15.06.2016

Kosova dhe Bashkimi Evropian kanë përmbyllur marrëveshjen për vazhdimin e mandatit të EULEX-it edhe për dy vite tjera. Konfirmimin për këtë marrëveshje e ka dhënë vetë kryeministri i Kosovës, Isa ...

Përse EULEX-i i duhet Kosovës?

Botasot - 15.06.2016

Analisti dhe anëtari i PDK-së Leon Duhanaj, vlerëson se bashkëpunimi i Kosovës me institucionet e BE-së, është i domosdoshëm. Në një prononcim për “Bota sot”, Duhanaj thekson se po të mos ishte ...

Qeveria sot e pret letërkëmbimin për EULEX-in

Zeri - 15.06.2016

Kryeministri i vendit, Isa Mustafa ka bërë të ditur se është arritur marrëveshja për vazhdimin e mandatit të EULEX-it, por ka thënë se janë duke e pritur konfirmimin nga Brukseli, raporton ...

Maria Bamieh fiton njërën betejë ndaj EULEX'it

Gazeta Express - 15.06.2016

Një ish-prokurore e cila akuzoi EULEX'in për korrupsion dhe e paditi misionin për përfundim të padrejtë ka siguruar se procedurat e gjykimit do të jenë në dispozicion për publikun.

Maria Bamieh fiton njërën betejë ndaj EULEX-it

Botasot - 15.06.2016

Një ish-prokurore e cila akuzoi EULEX'in për korrupsion dhe e paditi misionin për përfundim të padrejtë ka siguruar se procedurat e gjykimit do të jenë në dispozicion për publikun.

EULEX riprogramon përkohësisht procedurat gjyqësore në Kosovë

Botasot - 15.06.2016

Misioni i BE-së për sundimin e ligjit në Kosovë i ka riprogramuar të gjitha procedurat gjyqësore deri në përfundimin e të gjitha procedurave që ndërlidhen me vazhdimin e mandatit të këtij misioni.

EULEX riprogramon përkohësisht procedurat gjyqësore në Kosovë

Telegrafi - 15.06.2016

Misioni i BE-së për sundimin e ligjit në Kosovë i ka riprogramuar të gjitha procedurat gjyqësore deri në përfundimin e të gjitha procedurave që ndërlidhen me vazhdimin e mandatit të këtij misioni.

Reuters: Mospajtime të mëdha mes Kosovës dhe BE-së për EULEX-in

Zeri - 15.06.2016

Të gjitha raste gjyqësore në Kosovë të trajtuara nga prokurorët dhe gjyqtarët e Bashkimit Evropian u pezulluan të mërkurën, pasi vendi Kosova ka dështuar për të zgjatur mandatin e tyre për shkak të ...

Raport për shtyrjen e seancave gjyqësore nga EULEX (Video)

Telegrafi - 15.06.2016

EULEX-i i ka shtyrë në një afat të pacaktuar të gjitha seancat gjyqësore të parapara për shqyrtim sot dhe nesër, për shkak se tashmë i ka skaduar mandati këtij misioni, raporton KTV.

Koci: Mandati i EULEX-it duhet të vazhdohet

Telegrafi - 15.06.2016

Zgjatja apo jo e mandatit të EULEX-it në Kosovë ka mendime të ndryshme. Ata që janë të mendimit se ky mandat nuk duhet të zgjata thonë se kjo do të thotë se Kosova po heq dorë nga drejtësia, kurse të ...

Koci: Evropa po na ndihmon, ne nuk kemi paguar për EULEX-in

Botasot - 15.06.2016

Avokati Arianit Koci në një deklaratë për Reuters ka thënë se misionit të EULEX-it duhet t’i vazhdohet mandati edhe më tej. Ai thotë se Kosova nuk ka paguar asnjë cent për EULEX-in, por se Evropa po ...

Koci: Mandati i EULEX'it duhet të zgjatet

Gazeta Express - 15.06.2016

​Zgjatja apo jo e mandatit të EULEX'it në Kosovë ka përçarë opinionin publik. Ata që janë të mendimit se ky mandat nuk duhet të zgjatet thonë se kjo do të thotë se Kosova po heq dorë nga drejtësia, ...

Koci: Mandati i EULEX-it duhet të vazhdohet

Zeri - 15.06.2016

Zgjatja apo jo e mandatit të EULEX-it në Kosovë ka mendime të ndryshme. Ata që janë të mendimit se ky mandat nuk duhet të zgjata thonë se kjo do të thotë se Kosova po heq dorë nga drejtësia, kurse të ...

Mandati i EULEX-it në duart e deputetëve (Video)

Telegrafi - 15.06.2016

Ndonëse Qeveria e Kosovës, i ka dhënë dritën jeshile vazhdimit të mandatit të EULEX-it për dy vitet në vazhdim, për këtë çështje kërkohet votimi edhe në Kuvendin e Kosovës.

EULEX-i do t’i trajtojë edhe 40 lëndë të profilit të lartë (Video)

Telegrafi - 15.06.2016

Avokati Arianit Koci është pro vazhdimit të mandatit të EULEX-it edhe për dy vitet e ardhme dhe më pas, sipas tij, më nuk do të ketë nevojë Kosova për një mision të tillë.

Qeveria kosovare ka zgjidhje antikushtetuese për mandatin e EULEX-it

Java News - 15.06.2016

Nuk ka mbështetje në Kushtetutë vazhdimi i mandatit të EULEX-it, që Qeveria mëton ta bëjë nëpërmjet një ligji të veçantë, shkruan Koha Ditore. Ky mision evropian mund t’i ushtrojë kompetencat vetëm ...

Mospajtime për kompetencat e EULEX-it

Shqiperia Ime - 15.06.2016

Autoritetet e Kosovës dhe ato të Bashkimit Evropian, gjatë gjithë ditës së djeshme, nuk kanë gjetur konsensus rreth kompetencave që do t’i ketë EULEX-i gjatë dy viteve të ardhshme.

EULEX-i, peng i mosmarrëveshjeve Kosovë-BE

Java News - 15.06.2016

Këshilli i Bashkimit Evropian e ka miratuar të martën vendimin që mundëson zgjatjen e misionit të EULEX-it, i ka thënë Radios Evropa e Lirë, Maja Kocijançiç, zëdhënësja e Përfaqësuesës së Lartë për ...

Mustafa: U arrit marrëveshja për EULEX-in, nesër vendos Kuvendi (Dokument)

Tetova Sot - 15.06.2016

Kryeministri Isa Mustafa ka bërë të ditur se dje është arritur marrëveshja lidhur me mandatin e EULEX-it dhe sot presin të marrin këmbimin e letrës nga shefja e BE-së Federica Mohgerini.

Arrihet marrëveshja për EULEX-in, shkon në Kuvend në ora 18:00

Ilirida - 15.06.2016

Në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës, kryeministri Isa Mustafa ka pranuar se është arritur marrëveshja me EULEX-in për vazhdimin e mandatit të tij. Mirëpo, ka thënë se po e presin edhe konfirmimin nga ...

Qeveria me zgjidhje antikushtetuese për mandatin e EULEX-it

Kosova Live - 15.06.2016

Nuk ka mbështetje në Kushtetutë vazhdimi i mandatit të EULEX-it, që Qeveria e Kosovës mëton ta bëjë nëpërmjet një ligji të veçantë, shkruan sot gazeta“Koha Ditore”.

Mospajtime për kompetencat e EULEX-it

Kosova Live - 15.06.2016

Autoritetet e Kosovës dhe ato të Bashkimit Evropian, gjatë gjithë ditës së djeshme, nuk kanë gjetur konsensus rreth kompetencave që do t’i ketë EULEX-i gjatë dy viteve të ardhshme.

Vazhdimi i mandatit të EULEX-it, nesër para deputetëve

Kosova Live - 15.06.2016

Në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës, kryeministri Isa Mustafa, ka bërë të ditur se është arritur marrëveshja për vazhdimin e mandatit të EULEX-it, por ka thënë se janë duke e pritur konfirmimin në ...

Kuvendi vendos për mandatin e EULEX-it

Evropaelire - 14.06.2016

Kuvendi i Kosovës pritet që në një seancë të jashtëzakonshme të cilën do të mbajë sot, të vendos për vazhdimin e mandatit të Misionit të Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit – EULEX.

Kryesia mblidhet sot, trajtohet çështja e EULEX-it

Almakos - 14.06.2016

Kryesia do të mblidhet sot në orën 11:15, për të trajtuar çështjen e mandatit të EULEX-it Kryesia e Kuvendit do të takohet sot në orën 11:15, për të diskutuar çështjen e mandatit të EULEX-it.

Liderët e shtetit sërish takohen për EULEX-in

Lajmi.net - 14.06.2016

Kryeministri Isa Mustafa është duke mbajtur takim me presidentin e vendit, Hashim Thaçi. Ky takim po zhvillohet në Presidencë. Merret vesh se shkak për takimin Thaçi-Mustafa është mandati i EULEX-it.

Paqartësitë për EULEX-in

Lajm - 14.06.2016

Vendimi për vazhdimin e punës së EULEX-it duhet miratuar nga Kuvendi, por në rastin e kundërt, mesnata e së martës do ta zë EULEX-in pa mandat për të operuar në Kosovë.

Ngërçi për EULEX-in – Kosova nuk do raste të reja, BE po

Zhurnal - 14.06.2016

Prishtinë, 14 qershor - Misionit të EULEX-it në Kosovë rrezikohet të mos i vazhdohet mandati në afatin e paraparë pasi që Qeveria e Kosovës dhe zyrtarët e Bashkimit Europianë nuk kanë gjetur pajtim ...

​Kryesia nuk mblidhet, gazetarët largohen nga Kuvendi

Almakos - 14.06.2016

Megjithëse ishte paralajmëruar mbajtja e mbledhjes së kryesisë së Kuvendit në orën 11:15, ku pritej të diskutohej për çështjen e mandatit të EULEX-it, një takim i tillë nuk ndodhi.

Nga nesër asnjë gjykatës i EULEX-it nuk ka mandat të gjykojë

Lajmi.net - 14.06.2016

Sonte në mes natë i kalon mandati EULEX-it, ndërsa krerët e shtetit janë ende në takim që po negociojnë për modalitetet e funksionimit të këtij misioni.

Kuvendi nuk zhvillon seancën për mandatin e EULEX-it

Evropaelire - 14.06.2016

Kuvendi i Kosovës nuk ka mbajtur seancën e paralajmëruar, të jashtëzakonshme për vazhdimin e mandatit të Misionit të Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit – EULEX.

EULEX-i, peng i një marrëveshjeje të re Kosovë - BE

Evropaelire - 14.06.2016

Këshilli i BE-së e ka miratuar të martën vendimin që mundëson zgjatjen e misionit të EULEX-it, i ka thënë Radios Evropa e Lirë, Maja Kocijançiq , zëdhënësja e Përfaqësuesës së Lartë për Politikë të ...

Brukseli miraton zgjatjen e mandatit dhe buxhetin e EULEX-it

Lajmi.net - 14.06.2016

Këshilli i Bashkimit Evropian, përmes një deklarate për media ka njoftuar për vendimin e zgjatjes së mandatit të misionit për sundim të ligjit, EULEX në Kosovë.

Çka bëri e çka s’bëri EULEX-i për 8 vjet (VIDEO)

Lajmi.net - 14.06.2016

Erdhi në Kosovë në vitin 2008, me ftesë të institucioneve vendore me objektiva e qëllime të mëdha, menjëherë pas shpalljes së pavarësisë. Synim kishte raste e mëdha.

BE vendos zgjatjen e misionit të EULEX-it në Kosovë

LajmiFundit - 14.06.2016

Këshilli i Bashkimit Evropian e ka miratuar të martën vendimin që mundëson zgjatjen e misionit të EULEX`it, i ka thënë Radios Evropa e Lirë, Maja Kocijançiq, zëdhënësja e Përfaqësuesës së Lartë për ...

A është i nevojshëm EULEX-i në Kosovë?!

Almakos - 14.06.2016

Sot në emisionin “Click” në RTV21 u diskutua për nevojën e EULEX-it në Kosovë, të ftuar në këtë emision ishin Glauk Konjufca, Tomë Gashi, Betim Musliu dhe Driton Selmanaj.

Gashi: Mandati i EULEX-it është i lidhur me Specialen

Lajmi.net - 14.06.2016

Avokati Tomë Gashi ka bërë me dije se mandati i EULEX-it në Kosovë është i lidhur me mandatin e Gjykatës Speciale. Në intervistën dhënë “Epokës së Re”, Gashi ka thënë se Gjykata Speciale mund të ...

Kryesia e Kuvendit mblidhet sot, caktohet seanca për vazhdimin e mandatit të EULEX-it

Botasot - 14.06.2016

Kryesia e Kuvendit pritet të mblidhet prapë sot në mëngjes për ta caktuar seancën e radhës që deputetët e Kuvendit t’ia vazhdojnë mandatin edhe për dy vite EULEX-it.

Improvizim ligjor për jetëgjatësinë e EULEX-it

Telegrafi - 14.06.2016

Qeveria ka improvizuar në përpjekje për t’ia bërë bazën ligjore vazhdimit të mandatit të EULEX-it. Ndryshe nga herët e tjera, mandati i ri nuk do të mbështetet në marrëveshje ndërkombëtare.

Kosovë, qeveria miraton projektligjin për vazhdimin e misionit të EULEX

RTSH - 14.06.2016

Qeveria e Republikës së Kosovës zhvilloi mbrëmë mbledhjen e 93-të, ku miratoi Projektligjin për Vazhdimin e Mandatit të Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë.

Sot mblidhet Kryesia e Kuvendit, caktohet seanca e jashtëzakonshme për mandatin e EULEX-it

Telegrafi - 14.06.2016

Telegrafi mëson se sot rreth orës 11:15, pritet të mblidhet Kryesia e Kuvendit të Republikës së Kosovës, për të caktuar mbajtjen e Seancës së Jashtëzakonshme për vazhdimin e mandatit të EULEX-it për ...

Sot mblidhet Kryesia e Kuvendit, pasdite seanca e jashtëzakonshme për mandatin e EULEX-it

Gazeta Express - 14.06.2016

​Sot rreth orës 11:15, pritet të mblidhet Kryesia e Kuvendit të Republikës së Kosovës, për të caktuar mbajtjen e Seancës së Jashtëzakonshme për vazhdimin e mandatit të EULEX-it për dy vitet e ...

Kuvendi i Kosovës vendos për mandatin e EULEX-it

RTSH - 14.06.2016

Kuvendi i Kosovës pritet që në një seancë të jashtëzakonshme të vendosë për vazhdimin e mandatit të Misionit të Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit – EULEX.

EULEX 'i e dërgon Mustafën në Presidencë

Gazeta Express - 14.06.2016

Kryeministri Isa Mustafa është duke mbajtur takim me presidentin e vendit, Hashim Thaçi. Ky takim po zhvillohet në Presidencë. Klan Kosova merr vesh se shkak për takimin Thaçi-Mustafa është mandati i ...

EULEX -i e dërgon Mustafën në Presidencë

Botasot - 14.06.2016

Kryeministri Isa Mustafa është duke mbajtur takim me presidentin e vendit, Hashim Thaçi. Ky takim po zhvillohet në Presidencë. Klan Kosova merr vesh se shkak për takimin Thaçi-Mustafa është mandati i ...

Çështja e EULEX -it e dërgon Mustafën në Presidencë

Telegrafi - 14.06.2016

Kryeministri Isa Mustafa është duke mbajtur takim me presidentin e vendit, Hashim Thaçi. Ky takim po zhvillohet në Presidencë. Klan Kosova merr vesh se shkak për takimin Thaçi-Mustafa është mandati i ...

Çështja e EULEX -it e dërgon Mustafën në Presidencë

Zeri - 14.06.2016

Kryeministri Isa Mustafa është duke mbajtur takim me presidentin e vendit, Hashim Thaçi. Ky takim po zhvillohet në Presidencë. Klan Kosova merr vesh se shkak për takimin Thaçi-Mustafa është mandati i ...

Kuvendi i Kosovës vendos për mandatin e EULEX-it

BalkanWeb - 14.06.2016

PRISHTINE – Kuvendi i Kosovës pritet që në një seancë të jashtëzakonshme, të cilën do ta mbajë sot, të vendosë për vazhdimin e mandatit të Misionit të Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit–EULEX.

Vazhdimi i mandatit të EULEX-it, lojë politike e Thaçit, Veselit e Halitit

Botasot - 14.06.2016

Qeveria e Republikës së Kosovës ka miratuar dje Projektligjin për Vazhdimin e Mandatit të Komisionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë, EULEX.

Ngecje mes Kosovës e BE-së tek çështja e kompetencave të EULEX-it

Telegrafi - 14.06.2016

Ka përfunduar takimi i zyrtarëve më të lartë shtetërorë i cili është zhvilluar me dyer të mbyllura e në të cilin ka marrë pjesë edhe shefi i BE-së në Kosovë, Samuel Zhbogar.

Dështimi i drejtësisë vendore, mban EULEX –in në Kosovë

Botasot - 14.06.2016

Misioni i EULEX –it, ka qenë kryefjala e e ditëve të fundit në Kosovë. Pikëpyetja për vazhdimin e mandatit të këtij misioni, ka marrë zgjidhje në mbledhjen urgjente të Qeverisë, të mbajtur pasditen e ...

Kosovë: Përpjekje për vazhdimin e mandatit të EULEX-it

VOA - 14.06.2016

Autoritetet më të larta në Kosovë janë vënë në përpjekje për të siguruar vazhdimin e mandatit të Misionit të Bashkimit Evropian për sundimin e ligjit edhe për dy vite tjera.

Dështon seanca për vazhdimin e mandatit të EULEX-it

Botasot - 14.06.2016

Këtë të martë është paralajmëruar se do të mbahet mbledhja e Kuvendit të Kosovës, për vazhdimin e mandatit të misionit ndërkombëtar – EULEX. Por një mbledhje e tillë ka dështuar që të mbahet.

Dështon seanca për vazhdimin e mandatit të EULEX'it

Gazeta Express - 14.06.2016

Këtë të martë është paralajmëruar se do të mbahet mbledhja e Kuvendit të Kosovës, për vazhdimin e mandatit të misionit ndërkombëtar – EULEX. Por një mbledhje e tillë ka dështuar që të mbahet.

Arianit Koci: EULEX nuk është këtu për të na dëmtuar

Botasot - 14.06.2016

Avokati, Arianit Koci është shprehur se EULEX-i duhet të qëndrojë që të ndihmojë për ngritjen e kapaciteteve. Ai ka thënë se edhe vendorët kanë bërë punë të mirë në sistemin e drejtësisë por ka ...

Ahmet Isufi: EULEX-i nuk ka treguar efikasitet

Botasot - 14.06.2016

Nënkryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ahmet Isufi ka thënë se ka rezerva nga ana e deputetëve ndërsa ka thënë se janë kundër vazhdimit të mandatit të EULEX-it.

Arianit Koci: EULEX-it i duhet edhe një mandat dyvjeçar

Botasot - 14.06.2016

Avokati Arianti Koci është i ftuar në Info Magazine të Klan Kosovës për të folur rreth vazhdimit të mandatit të EULEX-it. “EULEX duhet të qëndrojë pa dyshim – jo pse ka dështuar sistemi ynë juridik, ...

Isufi: EULEX-i nuk ka treguar efikasitet

Telegrafi - 14.06.2016

Ahmet Isufi, nënkryetar i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, ka folur për vazhdimin e mandatit të EULEX-it, i cili përfundon sonte. “Ne nuk kemi obligim t’ia bëjmë votat këtij koalicioni, andaj nuk ...

Vetëvendosje kundërshton vazhdimin e EULEX-it

Botasot - 14.06.2016

Nënkryetarja e Kuvendit të Kosovës, Aida Dërguti ka folur lidhur me mbledhjen e Kuvendit e cila pritej të mbahej sot ku si pikë kryesore e rendit të ditës do të ishte vazhdimi i mandatit të EULEX-it.

Vetëvendosje kundërshton vazhdimin e mandatit të EULEX-it

Telegrafi - 14.06.2016

Nënkryetarja e Kuvendit të Kosovës, Aida Dërguti, në Info Magazine të Klan Kosovës ka folur lidhur me mbledhjen e Kuvendit, e cila pritej të mbahej sot ku si pikë kryesore e rendit të ditës do të ...

Dështon seanca e Kuvendit për vazhdimin e mandatit të EULEX-it

Telegrafi - 14.06.2016

Këtë të martë është paralajmëruar se do të mbahet mbledhja e Kuvendit të Kosovës, për vazhdimin e mandatit të misionit ndërkombëtar – EULEX. Por një mbledhje e tillë ka dështuar që të mbahet.

Dështon seanca për vazhdimin e mandatit të EULEX'it

Zeri - 14.06.2016

Këtë të martë është paralajmëruar se do të mbahet mbledhja e Kuvendit të Kosovës, për vazhdimin e mandatit të misionit ndërkombëtar – EULEX. Por një mbledhje e tillë ka dështuar që të mbahet.

A është EULEX-i peng i një marrëveshjeje të re Kosovë – BE?

Telegrafi - 14.06.2016

Këshilli i BE-së e ka miratuar të martën vendimin që mundëson zgjatjen e misionit të EULEX-it, i ka thënë Radios Evropa e Lirë, Maja Kocijançiq, zëdhënësja e Përfaqësuesës së Lartë për Politikë të ...

EULEX'i, peng i mosmarrëveshjeve Kosovë-BE

Gazeta Express - 14.06.2016

Këshilli i Bashkimit Evropian e ka miratuar të martën vendimin që mundëson zgjatjen e misionit të EULEX'it, i ka thënë Radios Evropa e Lirë, Maja Kocijançiq, zëdhënësja e Përfaqësuesës së Lartë për ...

Krejt çka bëri e çka s’bëri EULEX-i për tetë vjet (Video)

Telegrafi - 14.06.2016

EULEX erdhi në Kosovë në vitin 2008, me ftesë të institucioneve vendore me objektiva e qëllime të mëdha, menjëherë pas shpalljes së pavarësisë. Synim kishte raste e mëdha.

Arrihet marrëveshja për vazhdimin e mandatit të EULEX-it

Telegrafi - 14.06.2016

Sapo është arritur marrëveshja mes institucioneve të Kosovës dhe EULEX-it për vazhdimin e mandatit të këtij misioni të huaj në Kosovë, njofton Klan Kosova.

Krejt çka bëri e çka s’bëri EULEX-i për tetë vjet (Video)

Botasot - 14.06.2016

EULEX erdhi në Kosovë në vitin 2008, me ftesë të institucioneve vendore me objektiva e qëllime të mëdha, menjëherë pas shpalljes së pavarësisë. Synim kishte raste e mëdha.

Armend Zemaj: EULEX-i është i nevojshëm!

Botasot - 14.06.2016

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Armend Zemaj, e ka vlerësuar vazhdimin e mandatit të EULEX-it si të nevojshëm në fusha të caktuara, sidomos në përgatitjen e gjyqësorit për të ardhmen.

Qorolli: EULEX-i është një elefant brenda një dhome

Botasot - 14.06.2016

Ligjëruesi i marrëdhënieve ndërkombëtare, Vigan Qorolli i ftuar në emisionin “Politikë”, në Tribuna Channel, ka folur rreth misionit të EULEX-it në Kosovë.

Arrihet marrëveshja për vazhdimin e mandatit të EULEX-it

BalkanWeb - 14.06.2016

Sapo është arritur marrëveshja mes institucioneve të Kosovës dhe EULEX-it për vazhdimin e mandatit të këtij misioni të huaj në Kosovë. Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi dhe kryeministri Isa Mustafa ...

Gashi: Mandati i EULEX'it, i lidhur me Specialen

Gazeta Express - 14.06.2016

​Avokati Tomë Gashi ka thënë se mandati i EULEX’it në Kosovë është i lidhur me mandatin e Gjykatës Speciale. Gashi ka thënë se kjo e fundit do të mund të funksionojë vetëm nëse në Kosovë ka një ...

Brukseli miraton zgjatjen e mandatit dhe buxhetin e EULEX-it

Zeri - 14.06.2016

Këshilli i Bashkimit Evropian, përmes një deklarate për media ka njoftuar për vendimin e zgjatjes së mandatit të misionit për sundim të ligjit, EULEX në Kosovë.

EULEX-it i tkurren kompetencat

Java News - 14.06.2016

Misionit evropian të sundimit të ligjit në Kosovë, EULEX, do t’i tkurret mandati. Projektligji i ri i Qeverisë së Kosovës për vazhdimin e mandatit të EULEX-it ka pësuar disa ndryshime.

Sot mblidhet Kryesia e Kuvendit, caktohet seanca e jashtëzakonshme për mandatin e EULEX-it

Shqiperia Ime - 14.06.2016

Telegrafi mëson se sot rreth orës 11:15, pritet të mblidhet Kryesia e Kuvendit të Republikës së Kosovës, për të caktuar mbajtjen e Seancës së Jashtëzakonshme për vazhdimin e mandatit të EULEX-it për ...

Qeveria e Kuvendi improvizojnë ligj për jetëgjatësinë e EULEX-it

Kosova Live - 14.06.2016

Qeveria ka improvizuar në përpjekje për t’ia bërë bazën ligjore vazhdimit të mandatit të EULEX-it. Ndryshe nga herët e tjera, mandati i ri nuk do të mbështetet në marrëveshje ndërkombëtare.

Institucionet e vendit kanë dështuar, prandaj po i vazhdohet mandati EULEX-it, thotë Isufi i AAK-së

Kosova Live - 14.06.2016

Nënkryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ahmet Isufi, ka thënë se partia e tij nuk ka asnjë informatë se nesër do të mbahet një seancë e Kuvendit të Kosovës për të votuar për projektligjin që ...

BE, pa i përfillur institucionet e Kosovës, miraton zgjatjen e mandatit për EULEX-in

Kosova Live - 14.06.2016

Këshilli i Bashkimit Evropian, përmes një deklarate për media, ka njoftuar për vendimin e zgjatjes së mandatit të Misionit evropian për sundim të ligjit – EULEX, i cili ka filluar punën në vitin 2008 ...

Mandati i EULEX-it duhet të vazhdohet më së largu deri më 15 qershor në ora 24:00

Lajmi.net - 13.06.2016

Burime të Lajmi.net thonë se marrëveshja apo vazhdimi duhet te votohet në Kuvend me së largu deri më 14 qershor, sepse me datën 15 në orën 24:00 Kosovën duhet ta zë me një vendim për vazhdimin e ...

Mandati i EULEX-it duhet vazhdohet më së largu deri më 15 qershor në ora 24:00

Lajm - 13.06.2016

Burimet thonë se marrëveshja apo vazhdimi duhet te votohet në Kuvendin e Kosovës me së largu deri më 14 qershor, sepse me datën 15 në orën 24:00 Kosovën duhet ta zë me një vendim për vazhdimin e ...

Vetëvendosje lëshon mbledhjen e Kryesisë

Lajm - 13.06.2016

Shefi i Grupit Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Glauk Konjufca dhe nënkryetarja e Kuvendit, Aida Dërguti, po ashtu nga VV, kanë lëshuar mbledhjen e Kryesisë së Kuvendit vetëm pak minuta pasi ka ...

Kryesia pa vendim për seancën ku votohet mandati i EULEX-it

Almakos - 13.06.2016

Edhe pse mandati i EULEX-it përfundon nesër, Qeveria e Kosovë javën që shkoi ka marrë vendim që këtij misioni t’i zgjasë mandatit edhe për dy vjet Kryesia e Kuvendit të Kosovës, në mbledhjen e ...

Mblidhen krerët e shtetit, vendosin për misionin e EULEX-it

Lajm - 13.06.2016

Presidenti Hashim Thaçi, Kryeministri Isa Mustafa dhe Kryetari i Kuvendit Kadri Veseli po zhvillojnë një takim të përbashkët në Kryeministri ku pritet të vendoset qëndrim i përbashkët për vazhdimin e ...

Mblidhen krerët e shtetit, vendosin për misionin e EULEX-it

Lajmi.net - 13.06.2016

Presidenti Hashim Thaçi, Kryeministri Isa Mustafa dhe Kryetari i Kuvendit Kadri Veseli po zhvillojnë një takim të përbashkët në Kryeministri ku pritet të vendoset qëndrim i përbashkët për vazhdimin e ...

Lajmi i Fundit: Qeveria e Kosovës mblidhet urgjentisht në orën 18

Lajmi.net - 13.06.2016

Burime të lajmi.net thonë se pas takimit të krerëve më të lartë të shtetit, presidentit, kryeparlamentarit dhe kryeministrit, qeveri do të mblidhet për të dërguar urgjentisht në Kuvend marrëveshjen ...

Ekskluzive: EULEX-it i vazhdohet mandati

Lajmi.net - 13.06.2016

Qeveria e Kosovës ka mbajtur mbledhje të jashtëzakonshme sot ku është shqyrtuar vazhdimi i mandatit të misionit të EULEX-it në Kosovë. Lajmi.net merr vesh nga burime brenda Qeverisë se në këtë ...

Ekskluzive: EULEX-it i vazhdohet mandati deri më 2018

Lajmi.net - 13.06.2016

Qeveria e Kosovës ka mbajtur mbledhje të jashtëzakonshme sot ku është shqyrtuar vazhdimi i mandatit të misionit të EULEX-it në Kosovë. Lajmi.net merr vesh nga burime brenda Qeverisë se në këtë ...

Përfundon mbledhja e Qeverisë, ja vendimi rreth mandatit të EULEX-it

Almakos - 13.06.2016

Është mbajtur mbledhja e Qeverisë e cila u thirr për të diskutuar rreth mandatit të EULEX-it. Me 30 minuta vonesë ka filluar mbedhja e qeverisë, ku temë ishte mandati i EULEX-it.

Ligji për EULEX-in i gatshëm për Kuvend

Evropaelire - 13.06.2016

Qeveria e Kosovës, në një mbledhje të mbajtur pasditen e së hënës, ka kërkuar që Misionit të Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit - EULEX, t'i vazhdohet mandati edhe për 2 vjet.

VV voton kundër EULEX-it, AAK e Nisma bojkotojnë seancën

Lajmi.net - 13.06.2016

Lëvizja Vetëvendosje do të votojë kundër vazhdimit të mandatit të EULEX-it. AAK dhe Nisma vazhdojnë bojkotimin e institucionit më të lartë legjislativ në vend.

Kuçi arsyeton Projektligjin për Vazhdimin e Mandatit të EULEX-it

Lajmi.net - 13.06.2016

Qeveria e Republikës së Kosovës zhvilloi mbledhjen e 93-të, në të cilën ka miratuar Projektligjin për Vazhdimin e Mandatit të Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë, (EULEX).

EULEX-it i pamundësohet hapja e rasteve të reja

Lajmi.net - 13.06.2016

Projektligji i ri i Qeverisë së Kosovës për vazhdimin e mandatit të EULEX-it ka pësuar disa ndryshime, ku parashihet se këtij misioni i pamundësohet që të hap raste të reja për krimet e luftës dhe ...

Mogherini s’u përgjigj për projektligjin për vazhdimin e mandatit të EULEX-it

Lajmi.net - 13.06.2016

Anëtarët e komisionit për Legjislacion në Kuvendin e Kosovës kanë pranuar të premten projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare për vazhdimin e mandatit të EULEX-it.

Isufi: Vazhdimi i mandatit të EULEX-it, dështim i institucioneve (Video)

Lajmi.net - 13.06.2016

Nënkryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ahmet Isufi, ka thënë se partia e tij nuk ka asnjë informatë se nesër do të mbahet një seancë e Kuvendit të Kosovës për të votuar për projektligjin që ...

Mandati i EULEX-it duhet të vazhdohet më së largu deri më 15 qershor në ora 24:00

Botasot - 13.06.2016

Burimet thonë se marrëveshja apo vazhdimi duhet te votohet në Kuvend me së largu deri më 14 qershor, sepse me datën 15 në orën 24:00 Kosovën duhet ta zë me një vendim për vazhdimin e mandatit të ...

Edhe dy ditë deri në përfundimin e mandatit të EULEX-it

Telegrafi - 13.06.2016

Burime të lajmi.net thonë se marrëveshja apo vazhdimi duhet të votohet në Kuvend më së largu deri më 14 qershor, sepse me datën 15 në orën 24:00 Kosovën duhet ta zë me një vendim për vazhdimin e ...

Mandati i EULEX-it duhet të vazhdohet më së largu deri më 15 qershor në ora 24:00

Zeri - 13.06.2016

Burime të Lajmi.net thonë se marrëveshja apo vazhdimi duhet te votohet në Kuvend me së largu deri më 14 qershor, sepse me datën 15 në orën 24:00 Kosovën duhet ta zë me një vendim për vazhdimin e ...

Vetëvendosje lëshon mbledhjen e Kryesisë

Botasot - 13.06.2016

Shefi i Grupit Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Glauk Konjufca dhe nënkryetarja e Kuvendit, Aida Dërguti, po ashtu nga VV, kanë lëshuar mbledhjen e Kryesisë së Kuvendit vetëm pak minuta pasi ka ...

Kryesia pa vendim për seancën ku votohet mandati i EULEX-it

Botasot - 13.06.2016

Kryesia e Kuvendit të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur sot, nuk është marrë vesh për caktimin e seancës të cilën do të votohet për ose kundër vazhdimit të mandatit të Misionit të Bashkimit Evropian ...

Kryesia pa vendim për seancën ku votohet mandati i EULEX-it

Telegrafi - 13.06.2016

Kryesia e Kuvendit të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur sot, nuk është marrë vesh për caktimin e seancës të cilën do të votohet për ose kundër vazhdimit të mandatit të Misionit të Bashkimit Evropian ...

Nesër seancë e jashtëzakonshme, pritet vazhdimi i mandatit të EULEX-it

Telegrafi - 13.06.2016

Telegrafi mëson se një seancë e Kuvendit të Kosovës ku pritet të bëhet aprovimi i zgjatjes së mandatit të EULEX-it për dy vitet e ardhshme mund të mbahet nesër.

Nesër seancë e jashtëzakonshme, pritet vazhdimi i mandatit të EULEX-it

Botasot - 13.06.2016

Një seancë e Kuvendit të Kosovës ku pritet të bëhet aprovimi i zgjatjes së mandatit të EULEX-it për dy vitet e ardhshme mund të mbahet nesër. “Edhe pse nuk është asgjë e sigurt, një seancë e ...

Mblidhen krerët e shtetit, vendosin për misionin e EULEX’it

Gazeta Express - 13.06.2016

Presidenti Hashim Thaçi, Kryeministri Isa Mustafa dhe Kryetari i Kuvendit Kadri Veseli po zhvillojnë një takim të përbashkët në Kryeministri ku pritet të vendoset qëndrim i përbashkët për vazhdimin e ...

Mblidhen krerët e shtetit, vendosin për misionin e EULEX-it

Botasot - 13.06.2016

Presidenti Hashim Thaçi, Kryeministri Isa Mustafa dhe Kryetari i Kuvendit Kadri Veseli po zhvillojnë një takim të përbashkët në Kryeministri ku pritet të vendoset qëndrim i përbashkët për vazhdimin e ...

Takohen Mustafa, Thaçi e Veseli, diskutojnë për mandatin e EULEX-it

Telegrafi - 13.06.2016

Kryeministri Isa Mustafa, presidenti Hashim Thaçi dhe kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli kanë zhvilluar një takim të përbashkët. Telegrafi ka mësuar nga burime brenda kryeministrisë, se ...

Opozita “bashkon” votat kundër vazhdimit të misionit të EULEX-it

Telegrafi - 13.06.2016

Ka mbetur vetëm edhe një ditë deri në përfundimin e mandatit të Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë – EULEX. Qeveria e Kosovës javën e kaluar, në mbledhjen e saj të ...

EULEX mbledh urgjent Qeverinë e Kosovës

Gazeta Express - 13.06.2016

Qeveria e Kosovës ka bërë me dije se do të mblidhet sot në orën 18:00 në ndërtesën e Qeverisë. Në këtë mbledhje, siç merret vesh, do të diskutohet çështja e vazhdimit të mandatit të Misioni Evropian ...

Alma Lama: EULEX-i duhet të vazhdojë mandatin, është një lloj garancie

Botasot - 13.06.2016

Deputetja e Lidhjes Demokratike të Kosovës, Alma Lama ka thënë se nesër pritet që të mbahet seancë e Kuvendit të Kosovës për zgjatjen e mandatit të misionit EULEX në Kosovë.

Qeveria ia dërgon Kuvendit projektligjin për EULEX-it

Botasot - 13.06.2016

Qeveria e Kosovës ka miratuar projektligjin që parasheh vazhdimin e mandatit të EULEX-it, të cilin e ka proceduar në Kuvendin e Kosovës, me rekomandimin që të mbahet një seancë plenare para ...

Qeveria procedon në Kuvend vazhdimin e mandatit të EULEX'it

Gazeta Express - 13.06.2016

Qeveria e Kosovës ka proceduar në propozimin për miratimin e vazhdimit të mandatit të EULEX'it edhe për dy vitet e ardhshme. Kjo u bë në mbledhjen urgjente të Qeverisë që nisi pak pas orës 18:00 , me ...

Dërgohet ne Kuvend projektligji për EULEX-in

Telegrafi - 13.06.2016

Qeveria e Kosovës u mblodh urgjent në orën 18:00, në ndërtesën e Qeverisë, për të diskutuar çështjen e vazhdimit të mandatit të Misioni Evropian për Sundim të Ligjit në Kosovë – EULEX.

Mblidhet Qeveria e Kosovës, diskuton mandatin e EULEX-it

Zeri - 13.06.2016

Qeveria e Kosovës ka bërë me dije se do të mblidhet sot në orën 18:00 në ndërtesën e Qeverisë. Burime të lajmi.net thonë se pas takimit të krerëve më të lartë të shtetit, presidentit, ...

Qeveria procedon në Kuvend vazhdimin e mandatit të EULEX-it

Zeri - 13.06.2016

Qeveria e Kosovës ka proceduar në propozimin për miratimin e vazhdimit të mandatit të EULEX-it edhe për dy vitet e ardhshme. Kjo u bë në mbledhjen urgjente të Qeverisë që nisi pak pas orës 18:00 , me ...

EULEX-it iu pamundësohet të hap raste të reja

Botasot - 13.06.2016

Projektligji i ri i Qeverisë së Kosovës për vazhdimin e mandatit të EULEX-it ka pësuar disa ndryshime, ku parashihet se këtij misioni i pamundësohet që të hap raste të reja për krimet e luftës dhe ...

Koci: Qeveria dhe EULEX-i joserioz për zgjatjen e mandatit

Botasot - 13.06.2016

Avokati Arianit Koci në një prononcim për mediat vendore ka folur rreth vendimit për vazhdimin e misionit të EULEX-it në Kosovë. Sipas Kocit Qeveria dhe EULEX-i kanë treguar mungesë serioziteti në ...

Ligji për EULEX-in i gatshëm për Kuvend

Ora news - 13.06.2016

Qeveria e Kosovës, në një mbledhje të mbajtur pasditen e së hënës, ka kërkuar që Misionit të Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit – EULEX, t’i vazhdohet mandati edhe për 2 vjet.

EULEX'it iu pamundësohet hapja e rasteve të reja

Gazeta Express - 13.06.2016

Projektligji i ri i Qeverisë së Kosovës për vazhdimin e mandatit të EULEX-it ka pësuar disa ndryshime, ku parashihet se këtij misioni i pamundësohet që të hap raste të reja për krimet e luftës dhe ...

VV voton kundër EULEX-it, AAK e Nisma bojkotojnë seancën

Zeri - 13.06.2016

Lëvizja Vetëvendosje do të votojë kundër vazhdimit të mandatit të EULEX-it. AAK dhe Nisma vazhdojnë bojkotimin e institucionit më të lartë legjislativ në vend.

EULEX-it i tkurren kompetencat

Telegrafi - 13.06.2016

Misionit evropian të sundimit të ligjit në Kosovë, EULEX, do t’i tkurret mandati. Projektligji i ri i Qeverisë së Kosovës për vazhdimin e mandatit të EULEX-it ka pësuar disa ndryshime.

Isufi thotë se institucionet e vendit kanë dështuar, prandaj po i vazhdohet misioni i EULEX'it (Video)

Gazeta Express - 13.06.2016

Nënkryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ahmet Isufi, ka thënë se partia e tij nuk ka asnjë informatë se nesër do të mbahet një seancë e Kuvendit të Kosovës për të votuar për projektligjin që ...

Isuf: Institucionet e vendit kanë dështuar, prandaj po i vazhdohet misioni i EULEX-it (Video)

Telegrafi - 13.06.2016

Nënkryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ahmet Isufi, ka thënë se partia e tij nuk ka asnjë informatë se nesër do të mbahet një seancë e Kuvendit të Kosovës për të votuar për projektligjin që ...

Zvogëlohen kompetencat e EULEX-it

Zeri - 13.06.2016

Misionit evropian të sundimit të ligjit në Kosovë, EULEX, do t’i tkurret mandati. Projektligji i ri i Qeverisë së Kosovës për vazhdimin e mandatit të EULEX-it ka pësuar disa ndryshime.

Isuf: Institucionet e vendit kanë dështuar, prandaj po i vazhdohet misioni i EULEX-it (Video)

Zeri - 13.06.2016

Nënkryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ahmet Isufi, ka thënë se partia e tij nuk ka asnjë informatë se nesër do të mbahet një seancë e Kuvendit të Kosovës për të votuar për projektligjin që ...

Nesër seancë e jashtëzakonshme, pritet vazhdimi i mandatit të EULEX-it

Ilirida - 13.06.2016

Telegrafi mëson se një seancë e Kuvendit të Kosovës ku pritet të bëhet aprovimi i zgjatjes së mandatit të EULEX-it për dy vitet e ardhshme mund të mbahet nesër.

Takohen Mustafa, Thaçi e Veseli, diskutojnë për mandatin e EULEX-it

Tetova Sot - 13.06.2016

Kryeministri Isa Mustafa, presidenti Hashim Thaçi dhe kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli kanë zhvilluar një takim të përbashkët. Telegrafi ka mësuar nga burime brenda kryeministrisë, se ...

EULEX-i do të qëndroj në Kosovë deri në vitin 2018

Tetova Sot - 13.06.2016

Qeveria e Kosovës ka mbajtur mbledhje të jashtëzakonshme sot ku është shqyrtuar vazhdimi i mandatit të misionit të EULEX-it në Kosovë. Lajmi.net merr vesh nga burime brenda Qeverisë se në këtë ...

Qeveria e Kosovës miraton zgjatjen e mandatit të misionit EULEX

Java News - 13.06.2016

Qeveria e Republikës së Kosovës zhvilloi sonte mbledhjen e 93-të, të 25-tën në vitin 2016, ku miratoi Projektligjin për Vazhdimin e Mandatit të Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në ...

Qeveria me urgjencë “thërret” seancë të Kuvendit për vazhdimin e mandatit të EULEX-it

Kosova Live - 13.06.2016

Qeveria e Republikës së Kosovës, në një mbledhje urgjente, ka miratuar Projektligjin për vazhdimin e mandatit të Misionit të Bashkimit Evropian për sundimin e ligjit në Kosovë – EULEX Kosova, të ...