TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, sfidë e madhe

Lajm - 14.01.2018

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy ...

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, sfidë e madhe

Portalb - 14.01.2018

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy ...

Agjencia e gjuhëve, nuk do të ketë punësime të reja

Lajm - 14.01.2018

Edhe pse është paraparë që një vit pas hyrjes në fuqi të ligjit për përdorimin e gjuhëve të gjitha institucionet të miratojnë aktet nënligjore për zbatimin e ligjit, agjencia dhe inspektorati për ...

Agjencia e gjuhëve, nuk do të ketë punësime të reja

Zhurnal - 14.01.2018

Agjencia e gjuhëve, nuk do të ketë punësime të reja Shkup, 14 janar - Edhe pse është paraparë që një vit pas hyrjes në fuqi të ligjit për përdorimin e gjuhëve të gjitha institucionet të miratojnë ...

Agjencia e gjuhëve, nuk do të ketë punësime të reja

Almakos - 14.01.2018

14 Janar Edhe pse është paraparë që një vit pas hyrjes në fuqi të ligjit për përdorimin e gjuhëve të gjitha institucionet të miratojnë aktet nënligjore për zbatimin e ligjit, agjencia dhe ...

Agjencia e gjuhëve, nuk do të ketë punësime të reja

Alsat - 14.01.2018

Edhe pse është paraparë që një vit pas hyrjes në fuqi të ligjit për përdorimin e gjuhëve të gjitha institucionet të miratojnë aktet nënligjore për zbatimin e ligjit, agjencia dhe inspektorati për ...

Sfidat për zbatimin dhe respektimin e ligjit për gjuhën shqipe

Portalb - 14.01.2018

Emin Fetai Kuvendi i Maqedonisë votoi Ligjin për përdorimin e gjuhëve, kryesisht që ka të bëjë me avancimin dhe përdorimin më të gjërë zyrtar të gjuhës shqipe, si gjuhë e dytë zyrtare në vend.Shumica ...

Çfarë i pengon Najçevskës gjuha shqipe!?

Zhurnal - 14.01.2018

Çfarë i pengon Najçevskës gjuha shqipe!? Shkup, 14 janar - Reagimet lidhur me miratimin e ligjit për përdorimin e gjuhëve që avancon ende më shumë gjuhën shqipe nuk kanë të ndalur, profesoresha ...

Maqedoni, nuk do të ketë punësime të reja për Agjencinë dhe inspektoratin për përdorimin e gjuhëve

Telegrafi - 14.01.2018

Edhe pse është paraparë që një vit pas hyrjes në fuqi të ligjit për përdorimin e gjuhëve të gjitha institucionet të miratojnë aktet nënligjore për zbatimin e ligjit, agjencia dhe inspektorati për ...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

Shqipmedia - 13.01.2018

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy ...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

Zhurnal - 13.01.2018

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe Shkup, 13 janar - Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë.

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, sfidë e madhe

Almakos - 13.01.2018

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy ...

Ekspertët flasin për sfidat e përdorimit të shqipes në Maqedoni

Albeu.com - 13.01.2018

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy ...

Abelard Tahiri: Pozitën e shqipes në Maqedoni e përmirësoi Ali Ahmeti

Lajmi.net - 13.01.2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka thënë se merita të mëdha për aprovimin e ligjit të gjuhëve në Maqedoni, që përmirëson dukshëm pozitën e shqipes, është meritë e madhe e Ali Ahmetit, ...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

Lajmi.net - 13.01.2018

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy ...

Abelard Tahiri: Pozitën e shqipes në Maqedoni e përmirësoi Ali Ahmeti

Ina - 13.01.2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka thënë se merita të mëdha për aprovimin e ligjit të gjuhëve në Maqedoni, që përmirëson dukshëm pozitën e shqipes, është meritë e madhe e Ali Ahmetit, ...

Anashkalohet shqipja, Qeveria dhe ministritë nuk e praktikojnë dygjuhësinë (Video)

Almakos - 13.01.2018

Gjysma e faqeve zyrtare të internetit të Qeverisë dhe ministrive nuk e përdorin gjuhën shqipe. Edhe përkundër zotimeve të shumta për avancimin e gjuhës shqipe, Ekzekutivi nuk respekton as obligimet ...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

Evropaelire - 13.01.2018

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy ...

« Dokument » Ja kush e nënshkroi ligjin për përdorimin e gjuhëve në vitin 2011

Zhurnal - 13.01.2018

« Dokument » Ja kush e nënshkroi ligjin për përdorimin e gjuhëve në vitin 2011 Shkup, 13 janar - Ligji për përdorimin e gjuhëve ishte miratuar edhe në vitin 2011 ku ishin përfshirë ndryshime dhe ...

Me dekret-ligjin e Zaevit është vërtetuar se “maqedonishtja” është e (vetmja) gjuhë zyrtare!

Ina - 13.01.2018

Nga Skender Karaçica/ Në ligjin për gjuhët që ato mjedise ku përbërja e një pokice kombëtare (lexo:shqiptare) kalon mbi 20% ka të drejtë të përdorë gjuhën e vet në të gjitha nivelet e jetës e të ...

Anashkalohet shqipja, Qeveria dhe ministritë nuk e praktikojnë dygjuhësinë (video)

Lajm - 13.01.2018

Gjysma e faqeve zyrtare të internetit të Qeverisë dhe ministrive nuk e përdorin gjuhën shqipe. Edhe përkundër zotimeve të shumta për avancimin e gjuhës shqipe, Ekzekutivi nuk respekton as obligimet ...

Zbatimi i ligjit për gjuhët në Maqedoni nuk është edhe aq i thjeshtë

Koha.net - 13.01.2018

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy ...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve

Telegrafi - 13.01.2018

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy ...

Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe

Flaka - 13.01.2018

batimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe , pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy ...

ANALIZA: Sfidat e zbatimit të Ligjit për gjuhën shqipe në Maqedoni

Gazeta Tema - 13.01.2018

Zbatimi në praktikë i Ligjit të miratuar për gjuhën shqipe, pritet të përballet me sfida të shumta gjatë zbatimit në praktikë. Përdorimi i saj zyrtar, pritet të nisë pas formimit të dy ...

Tahiri: Pozitën e shqipes në Maqedoni e përmirësoi Ali Ahmeti

Alb Portali - 13.01.2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka thënë se merita të mëdha për aprovimin e ligjit të gjuhëve në Maqedoni, që përmirëson dukshëm pozitën e shqipes, është meritë e madhe e Ali Ahmetit, ...

ITSHKSH mirëpret miratimin e Ligjit të ri për përdorimin e gjuhëve

Ina - 12.01.2018

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, mirëpret miratimin e Ligjit të ri për përdorimin e gjuhëve, i cili e avancon dukshëm përdorimin zyrtar të gjuhës shqipe dhe ...

ITSHKSH mirëpret miratimin e Ligjit të ri për përdorimin e gjuhëve

Zhurnal - 12.01.2018

ITSHKSH mirëpret miratimin e Ligjit të ri për përdorimin e gjuhëve Shkup, 12 janar - Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, mirëpret miratimin e Ligjit të ri për ...

Në Serbi mësohet gjuha shqipe (Video)

Ina - 12.01.2018

Mësimi i gjuhës shqipe në Serbi është kthyer në një trend. Një studente serbe e albanologjisë ka marrë mijëra klikime në internet në videot e saj ku tregon se si mësohet gjuha shqipe.

Zendeli: Besa votoi pro ligjit për përdorimin e gjuhëve edhe pse nuk e zyrtarizon gjuhën shqipe

Idividi - 12.01.2018

Shkup, 11 janar 2018 (MIA) - Grupi i deputetëve të Besës e mbështeti Ligjin për përdorimin e gjuhëve edhe pse me të nuk zyrtarizohet përdorimi i gjuhës shqipe, deklaroi deputetit Fadil Zendeli në ...

Ademi: Ligji i gjuhës shqipe tërheq një trajektore pozitive ndër etnike

Ina - 12.01.2018

Zv.ministri i Arsimit dhe shkencës Arbër Ademi, duke komentuar zyrtarizimin e ligjit për përdorimin e gjuhës shqipe në faqen e tij zyrtare në facebook ka shkruar se kjo është një e arritur e madhe ...

Ligji për zyrtarizimin e shqipes lajm edhe në mediat botërore

Ina - 12.01.2018

Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e sotme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që shumica parlamentare ka votuar pro kurse opozita ka kundërshtuar atë, me këtë shkrim ...

ITSHKSH mirëpret miratimin e Ligjit të ri për përdorimin e gjuhëve

Idividi - 12.01.2018

Shkup, 12 janar 2018 (MIA) - Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, përmes një kumtese me shkrim njofton se mirëpret miratimin e Ligjit të ri për përdorimin e ...

Ligji për përdorimin e gjuhëve në Maqedoni dhe euforia e politikës shqiptare

Ina - 12.01.2018

Ligji për përdorimin e gjuhëve është një arritje për barazinë e gjuhëve në Maqedoni, edhe e gjuhës që e flasin 20% e qytetarëve (aludohet në shqiptarët dhe gjuhën shqipe), por nuk është ligj për ...

Instituti i Trashëgimisë Shqiptare në Shkup: Ligji për gjuhët avancon shqipen, nevojitet Ligj i ri!

Lajm - 12.01.2018

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, mirëpret miratimin e Ligjit të ri për përdorimin e gjuhëve, i cili e avancon dukshëm përdorimin zyrtar të gjuhës shqipe dhe ...

Presidentit i bëhet presion për të mos e dekretuar ligjin e gjuhës shqipe

Albeu.com - 12.01.2018

Miratimi i ligjit të gjuhëve në Maqedoni gjatë ditës së djeshme, ku gjuha shqipe tashmë është gjuhë zyrtare, ka shkaktuar reagime të shumta në të gjitha qarqet e institucioneve të ndryshme në ...

Arbër Çeliku: Ligji për Gjuhët zhvillim pozitiv, por me disa paqartësi dhe sfida

Lajm - 12.01.2018

Arbër Çeliku, prorektor në Universitetin e Tetovës, e ka ofruar vlerësimin e tij mbi vendimin e sotëm të Kuvendit të Maqedonisë për ta miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve, njofton Klan Kosova.

Grubi: Çdo shqiptar do të flasë shqip në institucionet e Maqedonisë

Albeu.com - 12.01.2018

Ligji për gjuhën shqipe ka përmbushur të gjitha normativat e marrëveshjes së Ohrit. Kështu tha deputeti i BDI, Artan Grubi në një intervistë me skype për Ora Neës.

ITSHKSH: Me këtë ligj, gjuha shqipe e zë vendin e merituar në Maqedoni

Portalb - 12.01.2018

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, mirëpret miratimin e Ligjit të ri për përdorimin e gjuhëve , i cili e avancon dukshëm përdorimin zyrtar të gjuhës shqipe ...

Ligji për gjuhën shqipe, presion presidentit mos ta dekretoj këtë ligj

Lajmi.net - 12.01.2018

Miratimi i ligjit të gjuhëve në Maqedoni gjatë ditës së djeshme, ku gjuha shqipe tashmë është gjuhë zyrtare, ka shkaktuar reagime të shumta në të gjitha qarqet e institucioneve të ndryshme në ...

Maqedoni/ Parlamenti kalon ligjin e përdorimit zyrtar të gjuhës shqipe

SOT - 12.01.2018

Parlamenti i Maqedonisë ka miratuar dje ligjin e shumëpritur të zgjerimit të përdorimit zyrtar të gjuhës shqipe. Qeveria e re e social-demokratit Zoran Zaev respektoi zotimin e saj për të bërë më ...

Ligji për zyrtarizimin e gjuhës shqipe pret nënshkrimin e presidentit Ivanov

Evropaelire - 12.01.2018

Kabineti i presidentit të Maqedonisë, Gjorgje Ivanov ka konfirmuar se Ligji që rregullon përdorimin zyrtarë të gjuhëve tashmë është në duart e presidentit.

Arbër Çeliku: Ligji për Gjuhët zhvillim pozitiv, por me disa paqartësi dhe sfida

Almakos - 12.01.2018

Arbër Çeliku, prorektor në Universitetin e Tetovës, e ka ofruar vlerësimin e tij mbi vendimin e sotëm të Kuvendit të Maqedonisë për ta miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve.

Mbi zyrtarizimin dhe përdorimin e drejtë të normës gjuhësore shqipe në Republikën e Maqedonisë

Telegrafi - 12.01.2018

Arbër Çeliku Akti i votimit në të mirë të përdorimit institucional të gjuhëve të “qytetarëve”, të cilët, së paku, 20 për qind flasin gjuhë tjetër nga gjuha e vetme zyrtare në tërë territorin e ...

ITSHKSH mirëpret miratimin e Ligjit të ri për përdorimin e gjuhëve

Flaka - 12.01.2018

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, mirëpret miratimin e Ligjit të ri për përdorimin e gjuhëve, i cili e avancon dukshëm përdorimin zyrtar të gjuhës shqipe dhe ...

Ligji i gjuhëve, ky është urimi i Likës

Almakos - 11.01.2018

Zëvendës kryeministri Hazbi Lika në emër të ekzektutivit përgëzon miratimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve, i cili u miratua sot në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë edhe me shumicë të dyfishtë, ...

Maqedoni, “Përkrahim ligjin për gjuhën, edhe pse nuk e zyrtarizon Shqipen”

Lajmi.net - 11.01.2018

Lëvizja Besa ka përkrahur Ligjin për përdorimin e gjuhëve, edhe pse me këtë ligj nuk zyrtarizohet përdorimi i gjuhës shqipe”. Kështu deklaroi sot deputeti Fadil Zendeli pas sjelljes së Ligjit për ...

Ahmeti: Miratimi i ligjit të gjuhëve, festë e madhe për të gjithë shqiptarët

Zhurnal - 11.01.2018

Ahmeti: Miratimi i ligjit të gjuhëve, festë e madhe për të gjithë shqiptarët Shkup, 11 janar - Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim në Maqedoni, Ali Ahmeti, e cilësoi sot miratimin e ligjit ...

Maqedoni: Parlamenti miraton ligjin për gjuhën shqipe

DW - 11.01.2018

Në Parlamentin e Maqedonisë u votua Ligjin për përdorimin e gjuhëve të bashkësive etnike, me të cilin avancohet përdorimi zyrtar i gjuhës shqipe në të gjitha organet e pushtetit qendror.

“Përkrahim ligjin për gjuhën, edhe pse nuk e zyrtarizon Shqipen”

Lajm - 11.01.2018

Lëvizja Besa ka përkrahur Ligjin për përdorimin e gjuhëve, edhe pse me këtë ligj nuk zyrtarizohet përdorimi i gjuhës shqipe”. Kështu deklaroi sot deputeti Fadil Zendeli pas sjelljes së Ligjit për ...

Protestues maqedonas sonte para Parlamentit, thirrje kundër gjuhës shqipe (Video)

Ina - 11.01.2018

Një grup qytetarësh sonte janë mbledhur para Kuvendit të Maqedonisë në shenjë revolte për shkak të miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Protestuesit janë duke kundërshtuar votimin e Ligjit ...

Ligji i gjuhës shqipe, Osmani: Mirënjohje e madhe për Ali Ahmetin

Almakos - 11.01.2018

Zv/kryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani ka përshëndetur miratimin e ligjit të gjuhës shqipe. Sipas tij meritë të madhe ka Ali Ahmeti. “Kuvendi sapo ka miratuar Ligjin për përdorimin e ...

Adili: Gjuha shqipe do të zyrtarizohet kur të ndryshojë Preambula e Kushtetutës (Foto)

Almakos - 11.01.2018

Veprimtari kërçovar, Gafurr Adili, thekson se me ndryshimet e sotme të Ligjit për përdorimin e gjuhëve gjuha shqipe jo vetëm që nuk është zyrtarizuar, por ende nuk ka arritur statusin ...

LIKA: Me miratimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve, kjo qeveri është e vendosur të ecë përpara

Ina - 11.01.2018

Zëvendës Kryeministri Hazbi Lika në emër të ekzektutivit përgëzon miratimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Ligji është miratuar sot në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë edhe me shumicë të ...

Zv.ministri Ademi: Ligji i gjuhës shqipe tërheq një trajektore pozitive ndër etnike

Almakos - 11.01.2018

Zv.ministri i Arsimit dhe shkencës Arbër Ademi, duke komentuar zyrtarizimin e ligjit për përdorimin e gjuhës shqipe në faqen e tij zyrtare në facebook ka shkruar se kjo është një e arritur e madhe ...

Maqedoni, protestë para Kuvendit kundër Ligjit për përdorimin e gjuhëve

Lajm - 11.01.2018

Një grup qytetarësh sonte janë mbledhur para Kuvendit të Maqedonisë në shenjë revolte për shkak të miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Protestuesit janë duke kundërshtuar votimin e Ligjit ...

Zijadin Sela: Ligji i gjuhëve, avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni

Almakos - 11.01.2018

Lideri i Aleancës për shqiptarët në Maqedoni, Zijadin Sela, u shprehet se “miratimi i ligjit të përdorimi të gjuhëve është një avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni”.

Miratohet ligji, Gjuha shqipe zyrtare në Maqedoni

Lajmi.net - 11.01.2018

Me 69 vota pro dhe asnjë kundër apo të përmbajtur, pa deputetët e VMRO-DPMNE-së, Kuvendi vendosi ta kalojë Propozim ligjin për përdorimin e gjuhëve. Debati për ligjin e gjuhëve në Kuvend filloi më ...

Këta deputetë shqiptarë votuan ligjin për gjuhën shqipe në kuvend (LISTA)

Lajm - 11.01.2018

Ligji për përdorimin e gjuhës shqipe morri dritë jeshile nga plotë 69 deputetë. Kjo ditë do të jetë ditë e veçantë, sidomos për deputetët shqiptar në kuvend të cilët do të mbahen mend në histori si ...

Pas miratimit të ligjit për gjuhën shqipe, para Kuvendit të Maqedonisë ka nisur protestë

Lajmi.net - 11.01.2018

Rreth 20 qytetarë të përkatësisë kombëtare maqedonase kanë filluar protestë para Kuvendit të Maqedonisë. Protesta është rezultat i pakënaqësive të këtij grupi të qytetarëve për miratimin e ligjit të ...

Votohet ligji i gjuhës shqipe me 69 vota “PRO”

Ina - 11.01.2018

Me 69 vota “PRO” dhe asnjë kundër u votua Ligjin për gjuhën shqipe, nga 69 vota “Pro” nga të gjithë të pranishmit në Parlamentin e Republikës së Maqedonisë.

Zendeli: Besa votoi “pro” ligjit për përdorimin e gjuhëve edhe pse nuk e zyrtarizon gjuhën shqipe

Portalb - 11.01.2018

Grupi i deputetëve të Besës e mbështeti Ligjin për përdorimin e gjuhëve edhe pse me të nuk zyrtarizohet përdorimi i gjuhës shqipe, deklaroi deputetit Fadil Zendeli në Kuvend pas miratimit të Ligjit.

ASH: Meritat ju takojnë shqiptarëve për Ligjin e Gjuhës Shqipe

Lajm - 11.01.2018

Sot, në Kuvendin e RM u votua Ligji për përdorimin e Gjuhës shqipe, një veprim politik, i përbashkët që avancon një kërkesë të rëndësishme të shqiptarëve siç është Ligji për përdorimin institucional ...

Adili: Gjuha shqipe do të zyrtarizohet kur të ndryshojë Preambula e Kushtetutës (Foto)

Ina - 11.01.2018

Veprimtari kërçovar, Gafurr Adili, thekson se me ndryshimet e sotme të Ligjit për përdorimin e gjuhëve gjuha shqipe jo vetëm që nuk është zyrtarizuar, por ende nuk ka arritur statusin ...

Ahmeti: Miratimi i ligjit për shqipen, festë e madhe për gjithë shqiptarët

Ina - 11.01.2018

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim në Maqedoni, Ali Ahmeti, e cilësoi sot miratimin e ligjit për përdorimin e gjuhëve, një festë të madhe për të gjithë shqiptarët.

Kuvendi i Maqedonisë votoi ligjin për gjuhën shqipe

Shqipmedia - 11.01.2018

Me 69 vota “Për” dhe asnjë kundër u votua Ligjin për gjuhën shqipe, nga 69 vota “Për” nga të gjithë të pranishmit në Parlamentin e Republikës së Maqedonisë.

Foli edhe Edi Rama për ligjin e gjuhëve

Lajm - 11.01.2018

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka komentuar miratimin e ligjit për gjuhët në Maqedoni. “Miratimi nga parlamenti në Shkup i ligjit të gjuhës shqipe një arritje historike për shqiptarët që ...

E FUNDIT/ Miratohet ligji për Gjuhën Shqipe në Maqedoni

Albeu.com - 11.01.2018

Me 69 vota pro Ligji për Gjuhën Shqipe u miratua sot në seancën plenare të Kuvendit të Maqedonisë. Pa pjesmarrjen e deputeteve të opozitës VMRO-DPMNE-së, Kuvendi i Maqedonisë vendosi sot ta kalojë ...

Ja cilët deputetë shqiptarë votuan, dhe ata që nuk ishin për Ligjin për gjuhën shqipe (LISTA)

Ina - 11.01.2018

Ligji për përdorimin e gjuhës shqipe morri dritë jeshile nga plotë 69 deputetë. Kjo ditë do të jetë ditë e veçantë, sidomos për deputetët shqiptar në kuvend të cilët do të mbahen mend në histori si ...

Ja kush është heroi i “zyrtarizimit” të gjuhës shqipe, nuk është Ali Ahmeti! (Foto)

Lajm - 11.01.2018

Edhe pse ka shumë tentime për të përvetësuar meritat për “zyrtarizimin” e gjuhës shqipe, megjithatë heroi i vërtetë është deputeti i Lidhjes Rome, Amdi Bajram.

Maqedoni, u miratua ligji për përdorimin e gjuhëve

Ina - 11.01.2018

Me 69 vota “për” dhe asnjë “kundër” apo “të përmbajtur”, në mungesë të VMRO-DPMNE-së, në Kuvendin e Maqedonisë është votuar propozim-ligji për përdorimin e gjuhëve, njofton Portalb.mk.

Zendeli: BESA votoi Ligjin por nuk e zyrtarizon gjuhën shqipe

Albeu.com - 11.01.2018

Deputeti i Lëvizjes BESA, Fadil Zendeli ka deklaruar se grupi parlamentar i Lëvizjes Besa e mbështeti Ligjin për përdorimin e gjuhëve edhe pse me këtë propozim-ligj nuk zyrtarizohet gjuha shqipe .

Edi Rama për ligjin e gjuhëve në Maqedoni: arritje historike!

Portalb - 11.01.2018

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama nëpërmjet rrjetit social në fejsbuk ka komentuar miratimin e ligjit të gjuhëve në Kuvendin e Maqedonisë duke e vlerësuar si arritje historike për shqiptarët, ...

Rrahim Pacolli përshëndet miratimin e Ligjit për Gjuhën Shqipe në Maqedoni

Lajmi.net - 11.01.2018

Sekretari organizativ i AKR-së Rrahim Pacolli ka përshëndetur miratim e Ligjit për përdorimin e Gjuhëve nga Kuvendi i Maqedonisë. Ai ka thënë se miratimi i këtij ligji shënon një ditë të madhe për ...

Pas miratimit të ligjit të gjuhëve, para Kuvendit të Maqedonisë ka nisur protestë

Portalb - 11.01.2018

Rreth njëzet qytetarë të përkatësisë kombëtare maqedonase kanë filluar protestë para Kuvendit të Maqedonisë, njofton Portalb.mk . Protesta është rezultat i pakënaqësive të këtij grupi të qytetarëve ...

Sa më pak deputet BDI-ja, aq më e avancuar gjuha shqipe!

Lajm - 11.01.2018

Edhe pse nuk është zyrtarizuar, gjuha shqipe nga sot do të ketë përdorim më të avancuar në Maqedoni. Kjo ndodh pasi në zgjedhjet e 11 dhjetorit u përgjysmua numri i deputetëve të BDI-së, nga 20 sa ...

Fillojnë protestat, maqedonët tërbohen me ligjin për gjuhën shqipe

Albeu.com - 11.01.2018

Një grup nacionalistësh maqedon kanë protestuar sot kundër ligjit të gjuhëve të miratuara nga kuvendi, i cili parashikon edhe zyrtarizimin e shqipes si gjuhë zyrtare.

Me 69 vota "PRO", u votua Ligji për gjuhën shqipe

Zhurnal - 11.01.2018

Me 69 vota "PRO", u votua Ligji për gjuhën shqipe Shkup, 11 Janar - Me 69 vota "PRO" dhe asnjë kundër u votua Ligjin për gjuhën shqipe, nga 69 vota “Pro” nga të gjithë të pranishmit në Parlamentin e ...

Zendeli: Besa votoi pro ligjit për përdorimin e gjuhëve edhe pse nuk e zyrtarizon gjuhën shqipe

Lajm - 11.01.2018

Grupi i deputetëve të Besës e mbështeti Ligjin për përdorimin e gjuhëve edhe pse me të nuk zyrtarizohet përdorimi i gjuhës shqipe, deklaroi deputetit Fadil Zendeli në Kuvend pas miratimit të Ligjit.

ASH: Meritat u takojnë shqiptarëve për Ligjin e Gjuhës Shqipe

Ina - 11.01.2018

Aleanca për Shqiptarët përmes një komunikate është shprehur lidhur me miratimin e Ligjit për përdorimin e gjuhës shqipe. “Sot, në Kuvendin e RM u votua Ligji për përdorimin e Gjuhës shqipe, një ...

Për Ligjin për përdorimin e gjuhëve

Lajm - 11.01.2018

Abdulla Mehmeti Ligji për përdorimin e gjuhëve është një arritje për barazinë e gjuhëve në Maqedoni, edhe të gjuhës që e flasin 20% e qytetarëve (aludohet në shqiptarët dhe gjuhën shqipe), por nuk ...

Adili: Gjuha shqipe do të zyrtarizohet kur të ndryshojë Preambula e Kushtetutës (Foto)

Lajm - 11.01.2018

Veprimtari kërçovar, Gafurr Adili, thekson se me ndryshimet e sotme të Ligjit për përdorimin e gjuhëve gjuha shqipe jo vetëm që nuk është zyrtarizuar, por ende nuk ka arritur statusin ...

Ahmeti: Miratimi i ligjit të gjuhëve, festë e madhe për të gjithë shqiptarët

Portalb - 11.01.2018

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim në Maqedoni, Ali Ahmeti, e cilësoi sot miratimin e ligjit për përdorimin e gjuhëve , një festë të madhe për të gjithë shqiptarët.

Apel për kujdes: Mos u besoni politikanëve, po ju gënjejnë se është zyrtarizuar gjuha shqipe! Mund të dënoheni me ...

Lajm - 11.01.2018

Të nderuar lexues, Nuk është hera e parë që krijohet eufori e rrejshme nga parti dhe politikanë shqiptarë, me qëllim të përfitimit të pikëve politike në bazë të rezultateve të paqena, e në mungesë të ...

Kuvendi i Maqedonisë miratoi Ligjin për gjuhën shqipe

Evropaelire - 11.01.2018

Kuvendi i Maqedonisë ka miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve të bashkësive etnike me të cilin avancohet përdorimi zyrtar i gjuhës shqipe në të gjitha organet e pushtetit qendror.

Zendeli: BESA votoi Ligjin për përdorimin e gjuhëve, edhe pse nuk e zyrtarizon gjuhën shqipe

Zhurnal - 11.01.2018

Zendeli: BESA votoi Ligjin për përdorimin e gjuhëve, edhe pse nuk e zyrtarizon gjuhën shqipe Shkup, 11 Janar - Grupi parlamentar i Lëvizjes Besa e mbështeti Ligjin për përdorimin e gjuhëve edhe pse ...

Ligji për gjuhë, Meta: Akt me rëndësi për të ardhmen evropiane të Maqedonisë

Portalb - 11.01.2018

Lidhur me lajmin e miratimit të ligjit e gjuhëve në Maqedoni ka reaguar edhe presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta. Në një postim në Facebook Meta e ka cilësuar një lajm të gëzueshëm miratimin e ligjit ...

Zëvendës kryeministri Hazbi Lika përgëzon miratimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve

Zhurnal - 11.01.2018

Zëvendës kryeministri Hazbi Lika përgëzon miratimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve Shkup, 11 Janar - Zëvendës kryeministri Hazbi Lika në emër të ekzektutivit përgëzon miratimin e Ligjit për ...

Ademi: Ligji i gjuhës shqipe tërheq një trajektore pozitive ndër etnike

Zhurnal - 11.01.2018

Ademi: Ligji i gjuhës shqipe tërheq një trajektore pozitive ndër etnike Shkup, 11 janar - Zv.ministri i Arsimit dhe shkencës Arbër Ademi, duke komentuar zyrtarizimin e ligjit për përdorimin e gjuhës ...

Zyrtarizimi i shqipes temë interesi edhe për mediat botërore

Zhurnal - 11.01.2018

Zyrtarizimi i shqipes temë interesi edhe për mediat botërore Uashington, 11 janar - Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e sotme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që ...

Ligji për përdorimin e gjuhëve në Maqedoni dhe auforia e politikës shqiptare

Portalb - 11.01.2018

Abdulla Mehmeti Ligji për përdorimin e gjuhëve është një arritje për barazinë e gjuhëve në Maqedoni, edhe e gjuhës që e flasin 20% e qytetarëve (aludohet në shqiptarët dhe gjuhën shqipe), por nuk ...

Kuvendi i Maqedonisë miratoi Ligjin për gjuhën shqipe

Koha.net - 11.01.2018

Kuvendi i Maqedonisë ka miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve të bashkësive etnike me të cilin avancohet përdorimi zyrtar i gjuhës shqipe në të gjitha organet e pushtetit qendror.

“Përkrahim ligjin për gjuhën, edhe pse nuk e zyrtarizon Shqipen”

BalkanWeb - 11.01.2018

“Lëvizja Besa ka përkrahur Ligjin për përdorimin e gjuhëve, edhe pse me këtë ligj nuk zyrtarizohet përdorimi i gjuhës shqipe”. Kështu deklaroi sot deputeti Fadil Zendeli pas sjelljes së Ligjit për ...

Ligji për gjuhën shqipe në Maqedoni

RTSH - 11.01.2018

Parlamenti maqedonas ka miratuar me 69 vota pro ligjin për gjuhën shqipe. Në votim nuk pati asnjë kundër apo abstenim, ndërkohë që deputetët e VMRO DMPNE nuk morrën pjesën në votim.

Protestohet kundër votimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve në Maqedoni (Video)

Telegrafi - 11.01.2018

Para Kuvendit të Maqedonisë është mbledhur një grup i vogël qytetarësh të cilët janë duke protestuar, bën të ditur Makfax. Sipas kësaj agjencie, protestuesit janë duke kundërshtuar votimin e Ligjit ...

Moment historik, Gjuha Shqipe zyrtarizohet në Maqedoni

BalkanWeb - 11.01.2018

Me 69 vota pro dhe asnjë kundër apo abstenim, pa deputetët e VMRO-DPMNE-së, Kuvendi vendosi ta kalojë Projektligjin për përdorimin e gjuhëve që përcakton me ligj përdorimin e gjuhës shqipe në ...

“Lëvizja Besa e përkrah Ligjin për gjuhët, edhe pse ky ligj nuk e zyrtarizon gjuhën shqipe”

Telegrafi - 11.01.2018

Lëvizja Besa e përkrah Ligjin për përdorimin e gjuhëve, edhe pse me këtë ligj nuk zyrtarizohet përdorimi i gjuhës shqipe, deklaroi sot deputeti Fadil Zendeli pas sjelljes së Ligjit për gjuhë.

Maqedoni, protestë para Kuvendit kundër Ligjit për përdorimin e gjuhëve

Telegrafi - 11.01.2018

Një grup qytetarësh sonte janë mbledhur para Kuvendit të Maqedonisë në shenjë revolte për shkak të miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Protestuesit janë duke kundërshtuar votimin e Ligjit ...

Zijadin Sela: Ligji i gjuhëve, avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni

BalkanWeb - 11.01.2018

Lideri i Aleancës për shqiptarët në Maqedoni, Zijadin Sela, u shprehet se “miratimi i ligjit të përdorimi të gjuhëve është një avancim esencial i përdorimit të shqipes në Maqedoni”.

Ahmeti: Miratimi i ligjit të gjuhëve, festë e madhe për të gjithë shqiptarët

Alb Portali - 11.01.2018

Shkup, 11 janar – Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim në Maqedoni, Ali Ahmeti, e cilësoi sot miratimin e ligjit për përdorimin e gjuhëve, një festë të madhe për të gjithë shqiptarët. Loading.

Ligji i gjuhës shqipe, Osmani: Mirënjohje e madhe për Ali Ahmetin

Flaka - 11.01.2018

Zv/kryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani ka përshëndetur miratimin e ligjit të gjuhës shqipe. Sipas tij meritë të madhe ka Ali Ahmeti. “Kuvendi sapo ka miratuar Ligjin për përdorimin e ...

Ligji i gjuhëve, ky është urimi i Likës

Alb Portali - 11.01.2018

Loading... Zëvendës kryeministri Hazbi Lika në emër të ekzektutivit përgëzon miratimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve, i cili u miratua sot në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë edhe me shumicë ...

Shqipja zyrtare, miratohet ligji në Kuvend

Flaka - 11.01.2018

Me 69 vota “PRO” dhe asnjë kundër u votua Ligjin për gjuhën shqipe, nga 69 vota “Pro” nga të gjithë të pranishmit në Parlamentin e Republikës së Maqedonisë, transmeton Zhurnal.

Ahmeti: Miratimi i ligjit të gjuhëve, festë e madhe për të gjithë shqiptarët

Flaka - 11.01.2018

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim në Maqedoni, Ali Ahmeti, e cilësoi sot miratimin e ligjit për përdorimin e gjuhëve, një festë të madhe për të gjithë shqiptarët.

Para Kuvendit një grup i vogël qytetarësh protestojnë për miratimin e Shqipes

Flaka - 11.01.2018

Para Kuvendit të Maqedonisë është mbledhur një grup i vogël qytetarësh të cilët janë duke protestuar, bën të ditur Makfax. Sipas kësaj agjencie, protestuesit janë duke kundërshtuar votimin e Ligjit ...

Maqedoni, Kuvendi miraton ligjin për gjuhën shqipe

Gazeta Tema - 11.01.2018

Me 69 vota pro dhe asnjë kundër apo abstenim, Kuvendi i Maqedonisë vendosi ta kalojë Projektligjin për përdorimin e gjuhëve që përcakton me ligj përdorimin e gjuhës shqipe në institucionet zyrtare.

Zëvendës kryeministri Hazbi Lika përgëzon miratimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve

Flaka - 11.01.2018

Zëvendës kryeministri Hazbi Lika në emër të ekzektutivit përgëzon miratimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve, i cili u miratua sot në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë edhe me shumicë të dyfishtë, ...

Zyrtarizimi i shqipes temë interesi edhe për mediat botërore

Alb Portali - 11.01.2018

Loading... Uashington, 11 janar – Deputetët e Maqedonisë kanë kaluar ligjin ditën e sotme që bën gjuhën shqipe si gjuhë të dytë zyrtare, ndërkohë që shumica parlamentare ka votuar pro kurse opozita ...

Maqedoni, Kuvendi miraton ligjin për gjuhën shqipe

Java News - 11.01.2018

Parlamenti maqedonas ka miratuar me 69 vota pro ligjin për gjuhën shqipe. Në votim nuk pati asnjë kundër apo abstenim, ndërkohë që deputetët e VMRO DMPNE nuk morrën pjesën në votim.

Grubi: Gjuha shqipe e barabartë në të gjitha organet e pushtetit qendror

Flaka - 11.01.2018

Mgjithsej 69 vota për dhe asnjë kundër apo të përmbajtur, Kuvendi sot në seancë plenare ka votuar ligjin e gjuhëve. Me këtë rast deputeti i BDI-së Artan Grubi në profilin e tij në Fejsbuk ka shkruar ...

Zv.ministri Ademi: Ligji i gjuhës shqipe tërheq një trajektore pozitive ndër etnike

Flaka - 11.01.2018

Zv.ministri i Arsimit dhe shkencës Arbër Ademi, duke komentuar zyrtarizimin e ligjit për përdorimin e gjuhës shqipe në faqen e tij zyrtare në facebook ka shkruar se kjo është një e arritur e madhe ...

Shqipja fiton terren në Maqedoni, miratohet ligji i gjuhëve

Respublica - 11.01.2018

69 deputetë të parlamentit të Maqedonisë votuan pro ligjit për përdorimin e gjuhëve, i cili i jep gjuhës shqipe një shtrirje të gjerë edhe në institucionet e larta shtetërore ku nuk përdorej deri më ...

Ja cilët deputetë shqiptarë votuan, dhe ata që nuk ishin për Ligjin për gjuhën shqipe (LISTA)

Antpress - 11.01.2018

Ligji për përdorimin e gjuhës shqipe morri dritë jeshile nga plotë 69 deputetë. Kjo ditë do të jetë ditë e veçantë, sidomos për deputetët shqiptar në kuvend të cilët do të mbahen mend në histori si ...

Zendeli: Besa votoi pro ligjit për përdorimin e gjuhëve edhe pse nuk e zyrtarizon gjuhën shqipe

Antpress - 11.01.2018

Grupi i deputetëve të Besës e mbështeti Ligjin për përdorimin e gjuhëve edhe pse me të nuk zyrtarizohet përdorimi i gjuhës shqipe, deklaroi deputetit Fadil Zendeli në Kuvend pas miratimit të Ligjit.

ASH: Meritat ju takojnë shqiptarëve për Ligjin e Gjuhës Shqipe

Antpress - 11.01.2018

Sot, në Kuvendin e RM u votua Ligji për përdorimin e Gjuhës shqipe, një veprim politik, i përbashkët që avancon një kërkesë të rëndësishme të shqiptarëve siç është Ligji për përdorimin institucional ...

Gjuha shqipe e barabartë në të gjitha organet e pushtetit qëndror. Urime të gjithëve

Antpress - 11.01.2018

ne kuvendin e Republikes se Maqedonise sapo eshte votuar ligji per perdorimin e gjuhes shqipe ne te gjitha institucionet e vendit. Deputeti Artan Grubi me nje postim live ne facebook e ka shenuar ...

Mësimi i gjuhës shqipe në Serbi po kthehet në trend (Video)

Almakos - 10.01.2018

Mësimi i gjuhës shqipe në Serbi është kthyer në një trend. Një studente serbe e albanologjisë ka marrë mijëra klikime në internet në videot e saj ku tregon se si mësohet gjuha shqipe.

Mësimi i gjuhës shqipe në Serbi po kthehet në trend (Video)

Telegrafi - 10.01.2018

Mësimi i gjuhës shqipe në Serbi është kthyer në një trend. Një studente serbe e albanologjisë ka marrë mijëra klikime në internet në videot e saj ku tregon se si mësohet gjuha shqipe.

Kuvendi s’ka kuorum për miratimin e ligjit për gjuhën shqipe

Almakos - 09.01.2018

Mungesa e kuorumit në Kuvend ka lënë pezull propozim-ligjin për përdorimin e gjuhëve dhe atë për zgjedhjen e gjykatësve të Kushtetueses, duke bërë që dita e parë e punës së këtij institucioni për ...

Mësimi i gjuhës shqipe në Serbi po kthehet në trend (VIDEO)

Antpress - 09.01.2018

Mësimi i gjuhës shqipe në Serbi është kthyer në një trend. Një studente serbe e albanologjisë ka marrë mijëra klikime në internet në videot e saj ku tregon se si mësohet gjuha shqipe.