TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Kosova e gatshme për sfidat që vijnë pas largimit të EULEX-it

Lajmi.net - 17.06.2018

Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) edhe zyrtarisht e ka përfunduar mandatin e vet më 14 qershor. E duke folur për këtë, shefja e këtij misioni, Alexandra ...

Weber: EULEX-i nuk ka mundur të funksiononte krejtësisht i pavarur nga ndikimet politike

Koha.net - 17.06.2018

Në një mjedis specifik sikurse është Kosova, EULEX-i nuk ka mundur të funksiononte krejtësisht i pavarur nga ndikimet politike, ka thënë në një intervistë dhënë “Kohës Ditore” analisti gjerman Bodo ...

EULEX-i nuk ka mundur të funksiononte krejtësisht i pavarur nga ndikimet politike

Gazeta Express - 17.06.2018

Në një mjedis specifik sikurse është Kosova, EULEX-i nuk ka mundur të funksiononte krejtësisht i pavarur nga ndikimet politike, ka thënë në një intervistë dhënë “Kohës Ditore” analisti gjerman Bodo ...

EULEX: Mbyllja e kapitullit të dështuar

Gazeta Express - 17.06.2018

Misioni më i madh evropian për sundim të ligjit - EULEX nuk do t’i paketojë valixhet as pas 10 vjetësh prezencë në ...

EULEX: Mbyllja e kapitullit të dështuar

Koha.net - 17.06.2018

Misioni më i madh evropian për sundim të ligjit - EULEX nuk do t’i paketojë valixhet as pas 10 vjetësh prezencë në Kosovë. Me gjithë gabimet, dështimet dhe rezultatet e pakta, Bashkimi Evropian e ...

Një histori për t’u harruar

Koha.net - 17.06.2018

“Ky mision deri tani është dëshmuar vetëm si një vetëmashtrim evropian dhe zhgënjim për popullin e Kosovës. Misioni i EULEX-it ka dështuar plotësisht.

Weber: EULEX-i nuk funksionoi dot në Kosovë

Java News - 17.06.2018

Në një mjedis specifik sikurse është Kosova, EULEX-i nuk ka mundur të funksiononte krejtësisht i pavarur nga ndikimet politike, ka thënë në një intervistë dhënë “Kohës Ditore” analisti gjerman Bodo ...

Dështimet e EULEX-it, gjerësisht në të dielën me “Koha Ditore”

Koha.net - 16.06.2018

“EULEX: Mbyllja e kapitullit të dështuar”, është kryetitulli i së dielës në Koha Ditore. Shkrimi kryesor me të njëjtin titull, flet për kapitullin e dështuar të këtij misioni dhe mandatin e ri të ...

Ish-zyrtari i EULEX-it: Politikanët kosovarë të lidhur me krim të organizuar

Antpress - 16.06.2018

Dr. Andrea Lorenzo Capussela ka punuar në Kosovë si Shef i kontrollit ndërkombëtar. Ai në intervistë për DW shprehet mbi rolin e EULEX-it dhe rezultatet e këtij misioni, i cili këtej e tutje do të ...

EULEX – Dështim sistematik dhe pak rezultate të mira

Portalb - 15.06.2018

Misioni më i madh dhe më i shtrenjtë i BE për shtetin e së drejtës në Kosovë, EULEX, ndryshon formatin dhe në të ardhmen do merret vetëm me vëzhgimin e sistemit të drejtësisë në shtetin e vogël të ...

EULEX-i në Kosovë: Ide e mirë, zbatim i keq

Lajmi.net - 15.06.2018

Misioni më i madh dhe më i shtrenjtë i BE për shtetin e së drejtës në Kosovë, EULEX, ndryshon formatin dhe në të ardhmen do merret vetëm me vëzhgimin e sistemit të drejtësisë në shtetin e vogël të ...

Prania e mëtutjeshme e EULEX-it në Kosovë, e domosdoshme

Lajmi.net - 15.06.2018

Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX), pritet që të qëndrojë edhe për një kohë në Kosovë, mirëpo, ky misioni nuk pritet të ketë kompetenca ekzekutive.

EULEX: Ide e mirë, zbatim i keq

DW - 15.06.2018

Misioni më i madh dhe më i shtrenjtë i BE për shtetin e së drejtës në Kosovë, EULEX, ndryshon formatin dhe në të ardhmen do merret vetëm me vëzhgimin e sistemit të drejtësisë në shtetin e vogël të ...

EULEX – Dështim sistematik dhe pak rezultate të mira

Telegrafi - 15.06.2018

Misioni më i madh dhe më i shtrenjtë i BE për shtetin e së drejtës në Kosovë, EULEX, ndryshon formatin dhe në të ardhmen do merret vetëm me vëzhgimin e sistemit të drejtësisë në shtetin e vogël të ...

EULEX-i mbetet veç një ide e mirë, e zbatuar keq

Koha.net - 15.06.2018

Misioni më i madh dhe më i shtrenjtë i BE për shtetin e së drejtës në Kosovë, EULEX, ndryshon formatin dhe në të ardhmen do merret vetëm me vëzhgimin e sistemit të drejtësisë në shtetin e vogël të ...

Capussela: Edhe me EULEX-in Kosovës i ka ngecur drejtësia e i është shtuar korrupsioni

Gazeta Express - 15.06.2018

Andrea Lorenzo Capussela ka punuar në Kosovë si Shef i kontrollit ndërkombëtar. Ai ka folur mbi rolin e EULEX-it dhe rezultatet e këtij misioni, i cili këtej e tutje do të ndryshojë ...

Ish-zyrtari i kontrollit ndërkombëtar: EULEX-i në Kosovë s’ka bërë asgjë

Java News - 15.06.2018

Andrea Lorenzo Capussela ka punuar në Kosovë si Shef i kontrollit ndërkombëtar. Ai ka folur mbi rolin e EULEX-it dhe rezultatet e këtij misioni, i cili këtej e tutje do të ndryshojë formatin.

EULEX – Dështim sistematik dhe pak rezultate të mira

Lajmi.net - 14.06.2018

Dr. Andrea Lorenzo Capussela ka punuar në Kosovë si Shef i kontrollit ndërkombëtar. Ai në intervistë për DW shprehet mbi rolin e EULEX-it dhe rezultatet e këtij misioni, i cili këtej e tutje do të ...

Dhjetë vjet EULEX – para të çuara dëm

Ina - 14.06.2018

Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit (EULEX) për dhjetë vjet të qëndrimit në Kosovë ka shpenzuar mbi 1 miliard e 60 milionë euro. Deputetë të Kuvendit të Kosovës dhe njohës të sistemit ...

EULEX - Dështim sistematik dhe pak rezultate të mira

DW - 14.06.2018

Dr. Andrea Lorenzo Capussela ka punuar në Kosovë si Shef i kontrollit ndërkombëtar. Ai në intervistë për DW shprehet mbi rolin e EULEX-it dhe rezultatet e këtij misioni, i cili këtej e tutje do të ...

Capussela: Edhe me EULEX-in Kosovës i ka ngecur drejtësia e i është shtuar korrupsioni

Koha.net - 14.06.2018

Andrea Lorenzo Capussela ka punuar në Kosovë si Shef i kontrollit ndërkombëtar. Ai ka folur mbi rolin e EULEX-it dhe rezultatet e këtij misioni, i cili këtej e tutje do të ndryshojë formatin.

FDH për EULEX-in: Kontributi i pakontestueshëm, pritshmëritë të papërmbushura

Telegrafi - 14.06.2018

Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë (FDH Kosovë (FDH) përmes një kumtese për media ka dhënë vlerësim për punën e Misionit Evropian të Sundimit të Ligjit (EULEX).

EULEX-i që vlerësohet i dështuar në misionin ekzekutiv, kalon në atë këshillëdhënës

Koha.net - 14.06.2018

Nga kjo e premte, EULEX-i, nga një mision ekzekutiv, do të kalojë në një mision këshillëdhënës. Pas 10 vjetësh, misioni i BE-së për polici dhe drejtësi EULEX, çdo lëndë të tijën do ta bartë tek ...

FDH për EULEX-in: Kontributi i pakontestueshëm, pritshmëritë të papërmbushura

Koha.net - 14.06.2018

Misioni Evropian i Sundimit të Ligjit (EULEX) në datën 14 qershor të vitit 2018 zyrtarisht e përfundon mandatin e deritashëm dhe nuk ka më kompetenca dhe pushtet ekzekutiv në sistemin e gjyqësorit në ...

Shefja e EULEX-it: Suksesi ynë më i madh se po largohemi gradualisht

Flaka - 14.06.2018

Shefja e misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX), Aleksandra Papadopoulou, tha sot se e konsideron të suksesshëm punën e këtij misioni, në jë kohën kur po zvogëlohen operacionet e ...

Pas 14 qershorit, aktivitetet e EULEX-it barten në zyrën e BE-së dhe sistemin juridik të Kosovës

Lajmi.net - 13.06.2018

Misioni i EULEX-it në Kosovë edhe zyrtarisht do të përfundojë nesër. Lidhur me këtë, shefja e këtij misioni, Alexandra Papadopoulou, ka bërë të ditur se pas kësaj date, në Kosovë më nuk do të ketë ...

Sistemi i drejtësisë ende nuk ka arritur të pavarësohet

Telegrafi - 13.06.2018

Profesori i së Drejtës Penale Ndërkombëtare, Ismet Salihu, ka thënë se ende sistemi i drejtësisë në vendin tonë nuk e ka arritur konceptin e pavarësimit për faktin se ende ka interferime dhe ndikime ...

“EULEX-i dështoi, Kosovën e presin ditë të vështira”

Koha.net - 13.06.2018

Ehat Miftaraj nga Instituti i Kosovës për Drejtësi, ka thënë se EULEX-i ka dështuar në misionin e tij për të luftuar korrupsionin në Kosovë. Sipas tij, EULEX-i në mandatin e tij të deritashëm ka ...

Sot mbahet seanca e fundit nga gjyqtarët e EULEX-it për këtë mandat

Portalb - 12.06.2018

Gjykata Supreme e Republikës së Kosovës do të mbaj të martën seancën e Kolegjit të Specializuar të Dhomës së Posaçme. Kjo seancë që do të mbahet nga ora 09:00 në Pallatin e Drejtësisë, do të jetë po ...

Gjyqtarët e EULEX-it mbajnë seancën e fundit në këtë mandat

Lajmi.net - 12.06.2018

Gjykata Supreme e Republikës së Kosovës do të mbaj të martën seancën e Kolegjit të Specializuar të Dhomës së Posaçme. Kjo seancë që do të mbahet nga ora 09:00 në Pallatin e Drejtësisë, do të jetë po ...

Gjyqtarët e EULEX-it mbajnë seancën e fundit në këtë mandat

Gazeta Express - 12.06.2018

Gjykata Supreme e Republikës së Kosovës do të mbaj të martën seancën e Kolegjit të Specializuar të Dhomës së ...