TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Censusi në Kosovë një realitet - në Maqedoni një makabritet

Botasot - 15.01.2011

Në Kosovë regjistrimi i popullsisë ose Censusi, që siguron informacion për numrin e banorëve si dhe karakteristika të ndryshme të popullsisë së saj, tanimë ka dalë nga suazat e thashethemnajeve dhe premtimeve boshe e të pambajtura të çdo ...

Kosova, mbi 2,2 milion banorë ?

Koha e Re - 14.01.2011

Regjistrimi i popullsisë do të bëhet siç është planifikuar, nga 1 deri më 15 prill. Formularët për regjistrim janë gati dhe të miratuar nga Komisioni Qendror i Popullsisë.

Regjistrimi i popullsisë në Kosovë në prill

DW - 14.01.2011

Në Kosovë, regjistrimi i popullsisë do të bëhet në dy javët e para të muajit prill, proces ky në të cilin parashihet të përfshihen edhe vendbanimet më shumicë serbe. Ky projekt ndihmohet nga BE.

Kosovë, miratohet formulari për regjistrimin e popullsisë

Yll Press - 14.01.2011

Kryetari i këtij komisioni, Rifat Blaku, ka thënë të enjten se Komisioni Qendror për Regjistrimin e Popullsisë, konform ligjit dhe rekomandimeve të BE-së ka lejuar përdorimin dhe dizajnimin e formularit bazë për regjistrimin e xhiros së ...

Kosovë, miratohet formulari për regjistrimin

Gazeta Start - 13.01.2011

Prishtinë – Komisioni për Regjistrimin e popullsisë miratoi formularin që do të përdoret gjatë regjistrimit të popullsisë që do të zhvillohet këtë vit në Kosovë.

Për herë të parë pas 30 vjetësh, Kosova regjistron popullsinë

Zhurnal - 13.01.2011

Prishtinë, 12 janar (AKI) – Në muajin prill për herë të parë që prej tridhjetë vjetësh do të bëhet regjistrimi i popullsisë. Zyrtarët në Prishtinë thanë se ky regjistrim është duke u organizuar me rekomandimin e Entit Evropian të ...

Regjistrimi i popullsisë - pa ndikime politike

Evropaelire - 13.01.2011

Regjistrimi i popullsisë, ekonomive familjare dhe banesave, do të fillojë më 1 prill dhe do të përfundojë më 15 prill, thotë Rifat Blaku, udhëheqës i Komisionit Qendror për regjistrimin e popullsisë.

Miratohet formulari për regjistrimin

Telegrafi - 13.01.2011

Komisioni për Regjistrimin e popullsisë ka miratuar formularin për regjistrimin e popullsisë në Kosovë, që pritet të bëhet këtë vit. Ky formular i quajtur R3 dhe i përbërë nga 41 pyetje është dizajnuar nga ekspert vendor dhe ndërkombëtar, ...

Miratohet formulari për regjistrimin e popullsisë

Koha.net - 13.01.2011

Prishtinë, 13 janar - Komisioni Qendror për Regjistrimin e Popullsisë ka miratuar përdorimin dhe dizajnimin e formularit për regjistrimin e popullsisë, ekonomive familjare dhe banesave që pritet të mbahet nga 1 deri më 15 prill.

Gati formulari për regjistrimin e popullsisë

Botasot - 13.01.2011

Komisioni për Regjistrimin e popullsisë ka miratuar formularin për regjistrimin e popullsisë në Kosovë, që pritet të bëhet këtë vit. Ky formular i quajtur R3 dhe i përbërë nga 41 pyetje është disenjuar nga ekspertë vendorë dhe ...

Kosovë, përgatitje për regjistrimin e parë të popullsisë

VOA - 13.01.2011

Dy javët e para të muajit prill të këtij viti do të jenë periudha e regjistrimit të popullsisë në Kosovë, për herë të parë pas 30 vjetësh. Për herë të parë Kosova do të bëjë regjistrimin në të njëjtën kohë dhe me mbështetjen edhe ...

Blaku: Regjistrimi i popullatës nuk duhet të politizohet

Botasot - 13.01.2011

Komisioni Qendror për Regjistrimin e Popullsisë ka miratuar përdorimin dhe dizajnimin e formularit për regjistrimin e popullsisë, ekonomive familjare dhe banesave që pritet të mbahet nga 1 deri më 15 prill.

Politizohet regjistrimi i popullsisë

BBC - 12.01.2011

Zyrtarët në Prishtinë i kanë bërë thirrje autoriteteve të Beogradit që të mos e politizojnë regjistrimin e popullsisë në Kosovë. Ata thonë se ky projekt ka qëllim ekskluzivisht statistikor, ndërsa hedhin poshtë pretendimet serbe për ...

Politizohet regjistrimi i popullsisë

Koha.net - 12.01.2011

Prishtinë, 12 janar - Zyrtarët në Prishtinë i kanë bërë thirrje autoriteteve të Beogradit që të mos e politizojnë regjistrimin e popullsisë në Kosovë.

Shqiptarët ankohen për mungesë të fushatës sensibilizuese për regjistrimin

Ina - 11.01.2011

Në Maqedoni akoma nuk ka fushatë sensibilizuese aktive për regjistrimin e popullsisë që do të zhvillohet në prill të këtij viti. Derisa në vendet e rajonit Shqipëri, Kosovë dhe Mal të Zi që nga viti i kaluar po zhvillohen fushata aktive ...

Refugjatët serbë në Mal të Zi duan të regjistrohen në Kosovë

Botasot - 11.01.2011

Refugjatët serbë nga Kosova, të strehuar në Mal të Zi, kanë shprehur dëshirën që të përfshihen në regjistrimin e popullsisë në Kosovë, që do të mbahet në muajin prill.

Shqiptarët në Maqedoni ankohen për mungesë të fushatës për regjistrimin

Koha.net - 11.01.2011

Shqiptarët në Maqedoni ankohen për mungesë të fushatës për regjistrimin Shkup, 11 janar - Në Maqedoni akoma nuk ka fushatë sensibilizuese aktive për regjistrimin e popullsisë që do të zhvillohet në prill të këtij viti.

Refugjatët serbë kërkojnë të përfshihen në regjistrimin e popullsisë në Kosovë

Koha.net - 10.01.2011

Refugjatët serbë kërkojnë të përfshihen në regjistrimin e popullsisë në Kosovë Podgoricë, 10 janar - Refugjatët serbë nga Kosova, të strehuar në Mal të Zi, thonë se edhe ata duhet përfshirë në regjistrimin e popullsisë në Kosovë, i cili do ...