TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Regjistrimi i fëmijëve të pavaksinuar, MASh: E drejta për arsim, jo mbi të drejtën për shëndet

Flaka - 15.05.2019

Pas dilemave në opinion dhe në vetë drejtuesit e shkollave nëse duhet të regjistrojnë fëmijët e pavaksinuar, qeveria vendosi edhe një herë të koordinojë institucionet.

Twitter i bashkohet betejës për të ndaluar shpërndarjen e dezinformatave anti-vaksinim (Foto)

Telegrafi - 15.05.2019

Rrjeti social Twitter, është i fundit që i bashkohet betejës për të ndaluar dezinformatat anti-vaksinim në këtë platform. Kompania ka bërë të ditur, se do të shfrytëzojë vetëm të dhënat nga burimet e ...

Komiteti i Helsinkit: Është e drejtë që qytetarët me ligj të obligohen për vaksinim

Telegrafi - 15.05.2019

Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut vlerëson se është e drejtë që qytetarët të detyrohen me ligj që të marrin vaksina kundër sëmundjeve, parandalimi i të cilave është në interes të ...

Ademi: Fëmijët të vaksinohen sepse nuk do t’i lejojmë të regjistrohen nëpër shkolla

Botasot - 15.05.2019

Ministri i Arsimit dhe Shkencës Arbër Ademi apelon deri tek prindërit të vaksinojnë fëmijët pas vendimit të djeshëm të Qeverisë për marrjen e dokumenteve për regjistrimin në klasat e para, me ç’rast ...

Ademi: Fëmijët të vaksinohen sepse nuk do t’i regjistrojnë në shkollë

Medial - 15.05.2019

Shkup, 15 maj 2019 (MEDIAL) – Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Arbër Ademi apelon deri te prindërit që t’i vaksinojnë fëmijët pas vendimit të djeshëm të Qeverisë për marrje të dokumentacionit për ...

MSH: Në Shkolla do të mund të regjistrohen vetëm fëmijë të cilët janë vaksinuar

Alsat - 14.05.2019

Qeveria në seancën e sotme të 135-të miratoi konkluzion që në çdo shkollë të mund të regjistrohen vetëm fëmijë të cilët janë vaksinuar dhe për këtë kanë dokument-vërtetim adekuat.

Filipçe: Nuk do të heqim dorë nga vaksinimi i fëmijëve parashkollor

Telegrafi - 14.05.2019

“Nuk mund të heqim dorë nga ajo që gjithë fëmijët që pranohen në kopshte dhe shkolla fillore të vaksinohen. Derisa i kemi të gjitha mjetet në dorë, kur është e përcaktuar me ligj, është e detyrueshme ...

Prokuroria ende s’i ka analizat për MRP vaksinat, ndërsa lëndën e ka hapur para tre muajsh

Portalb - 14.05.2019

Prokuroria e Shkupit ende është duke i pritur rezultatet e analizave për MRP vaksinat në të cilat kishte deklarata me afat të skaduar, ndërsa lënda për këtë rast është formuar para më shumë se tre ...

Qeveria e Maqedonisë së Veriut: Në shkolla do të regjistrohen vetëm fëmijët e vaksinuar

Telegrafi - 14.05.2019

Në seancën e sotme, Qeveria mori vendim përfundimtar që në shkolla të regjistrohen vetëm fëmijët të cilët janë të vaksinuar dhe kanë një dokument – certifikatë të përshtatshme për këtë.

Fëmijët e pa vaksinuar, në listë të posaçme gjatë regjistrimit

Alsat - 14.05.2019

Regjistrimi i fëmijëve në klasën e parë po zhvillohet normalisht pavarësisht thirrjeve të Institucioneve përgjegjëse për mos pranim të fëmijëve të pa vaksinuar.

Vaksinimi i fëmijëve, Filipçe: I detyrueshëm, nuk guxojmë të rrezikojmë

Flaka - 14.05.2019

Qeveria pritet të vendosë sonte se si do të veprohet me regjistrimin në shkolla të fëmijëve të pavaksinuar. Ministri i shëndetësisë këmbëngul se mospranimi në shkolla i fëmijëve të pavaksinuar do të ...

Prokuroria ende nuk ka rezultate për vaksinat MRP, lënda po zgjat më shumë se 3 muaj

Alsat - 14.05.2019

Prokuroria e Shkupit ende pret rezultatet e analizave të vaksinës MRP, në të cilat kishte deklarata me afat të skaduar, derisa lënda për këtë rast ishte hapur prej më shumë se tre muajve, gjegjësisht ...

Komiteti i Helsinkit: Është e drejtë që qytetarët me ligj të obligohen për vaksinim

Botasot - 15.05.2019

Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut vlerëson se është e drejtë që qytetarët të detyrohen me ligj që të marrin vaksina kundër sëmundjeve, parandalimi i të cilave është në interes të ...

Ademi: Fëmijët të vaksinohen sepse nuk do t’i lejojmë të regjistrohen nëpër shkolla

Telegrafi - 15.05.2019

Ministri i Arsimit dhe Shkencës Arbër Ademi apelon deri tek prindërit të vaksinojnë fëmijët pas vendimit të djeshëm të Qeverisë për marrjen e dokumenteve për regjistrimin në klasat e para, me ç’rast ...

MSH: Në Shkolla do të mund të regjistrohen vetëm fëmijë të cilët janë vaksinuar

Medial - 14.05.2019

Shkup, 14 maj 2019 (MEDIAL) – Qeveria në seancën e sotme të 135-të miratoi konkluzion që në çdo shkollë të mund të regjistrohen vetëm fëmijë të cilët janë vaksinuar dhe për këtë kanë ...

Filipçe: Nuk do të heqim dorë nga vaksinimi i fëmijëve parashkollor

Botasot - 14.05.2019

“Nuk mund të heqim dorë nga ajo që gjithë fëmijët që pranohen në kopshte dhe shkolla fillore të vaksinohen. Derisa i kemi të gjitha mjetet në dorë, kur është e përcaktuar me ligj, është e detyrueshme ...

Qeveria e Maqedonisë së Veriut: Në shkolla do të regjistrohen vetëm fëmijët e vaksinuar

Botasot - 14.05.2019

Në seancën e sotme, Qeveria mori vendim përfundimtar që në shkolla të regjistrohen vetëm fëmijët të cilët janë të vaksinuar dhe kanë një dokument – certifikatë të përshtatshme për këtë.

Fëmijët e pa vaksinuar nuk pranohen në shkolla

Gazeta Express - 14.05.2019

Regjistrimi i fëmijëve në klasën e parë po zhvillohet normalisht pavarësisht thirrjeve të Institucioneve përgjegjëse për mos pranim të fëmijëve të pa vaksinuar.

Prokuroria ende nuk ka rezultate për vaksinat MRP, lënda po zgjat më shumë se 3 muaj

Botasot - 14.05.2019

Prokuroria e Shkupit ende pret rezultatet e analizave të vaksinës MRP, në të cilat kishte deklarata me afat të skaduar, derisa lënda për këtë rast ishte hapur prej më shumë se tre muajve, gjegjësisht ...

Komiteti i Helsinkit: Vaksinimi është i paraparë me ligj

Gazeta Express - 15.05.2019

Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut vlerëson se është e drejtë që qytetarët të detyrohen me ligj që të marrin vaksina kundër sëmundjeve, parandalimi i të cilave është në interes të ...

MSH: Në Shkolla do të mund të regjistrohen vetëm fëmijë të cilët janë vaksinuar

Tetova Sot - 14.05.2019

Qeveria në seancën e sotme të 135-të miratoi konkluzion që në çdo shkollë të mund të regjistrohen vetëm fëmijë të cilët janë vaksinuar dhe për këtë kanë dokument-vërtetim adekuat.

Kujdes, këta fëmijë nuk pranohen në shkollat maqedonase

Albeu.com - 14.05.2019

Regjistrimi i fëmijë ve"> fëmijë ve në klasën e parë po zhvillohet normalisht pavarësisht thirrjeve të Institucioneve përgjegjëse për mos pranim të fëmijë ve"> fëmijë ve të pa vaksinuar .

Qeveria merr vendimin: Në shkolla do të mund të regjistrohen vetëm fëmijë të cilët janë vaksinuar

Portalb - 14.05.2019

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në seancën e sotme të 135-të miratoi vendimin që në shkollë do të mund të regjistrohen vetëm fëmijët të cilët janë vaksinuar dhe për këtë ata duhet të ...

Fëmijët e pavaksinuar, në listë të posaçme gjatë regjistrimit në shkolla

Alsat - 14.05.2019

Regjistrimi i fëmijëve në klasën e parë po zhvillohet normalisht pavarësisht thirrjeve të Institucioneve përgjegjëse për mos pranim të fëmijëve të pavaksinuar.

Në shkolla do të mund të regjistrohen vetëm fëmijë të cilët janë vaksinuar

Gazeta Express - 15.05.2019

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në seancën e sotme të 135-të miratoi vendimin që në shkollë do të mund të regjistrohen vetëm fëmijët të cilët janë vaksinuar dhe për këtë ata duhet të ...