TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Bullgaria, deklaratë për Shqipërinë e Maqedoninë e Veriut

Alsat - 10.10.2019

Parlamenti bullgar miratoi deklaratën për të mbështetur fillimin e negociatave Maqedoni-Shqipëri me BE-në, por me kushte. Përkatësisht, Maqedonia të kujdeset për varrezat ushtarake bullgare, t’i ...

Bullgaria pro hapjes së negociatave të Shkupit dhe Tiranës me BE-në

Evropaelire - 10.10.2019

Kuvendi i Bullgarisë ka miratuar Deklaratën me të cilën i jep mbështetje të plotë fillimit të negociatave të anëtarësimit të Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërinë në Bashkimin Evropian, por me vërejtje ...

Parlamenti bullgar i ka thënë “po” fillimit të negociatave me Maqedoninë

Portalb - 10.10.2019

Parlamenti Kombëtar Bullgar sot nxorri një deklaratë që përcakton mbështetjen e plotë të Bullgarisë për fillimin e negociatave të pranimit të Maqedonisë dhe Shqipërisë në BE, transmeton Plusinfo.

Intelektualët maqedonas as në ëndërr nuk do t’i kërkonin Sofjes të vendosë kushte për Shkupin

Portalb - 10.10.2019

„Македонски учени настояват София да постави условия на Скопие преди подкрепата за ЕС“ (“Intelektualët maqedonas po përpiqen Sofja të vendosë kushte për Shkupin para mbështetjes për në BE”) ishte ...

Kuvendi i Bullgarisë miraton Deklaratën për fillim të negociatave për Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë me BE-në

Zhurnal - 10.10.2019

Sofje, 10 tetor – Zhurnal.mk – Kuvendi popullor i Bullgarisë, sot ka miratuar deklaratën me të cilën parashihet Bullgaria të jep mbështetje të plotë për fillim të negociatave për anëtarësimin e ...

Kuvendi bullgar “për” fillim të negociatave për anëtarësim të Maqedonisë së Veriut në BE

Medial - 10.10.2019

Sofje, 10 tetor 2019 (MEDIAL) – Kuvendi Popullor bullgar sot miratoi Deklaratën me të cilën parashihet që Bullgaria të japë mbështetje të plotë për fillimin e negociatave për anëtarësim të Republikës ...

Bullgaria pengon hapjen e negociatave për Maqedoninë e Veriut

Koha.net - 10.10.2019

Disa vende janë ende skeptike për hapjen e negociatave me Maqedoninë e Veriut. Por vendimi më ekstrem vjen nga Bullgaria, e cila ka vendosur veton për të mos lejuar hapjen e negociatave.

Kuvendi i Bullgarisë diskuton për Propozim-deklaratën për mbështetjen e integrimit të Maqedonisë së Veriut në BE

Telegrafi - 10.10.2019

Kuvendi i Bullgarisë sot diskuton për Propozim-deklaratën, në të cilën Bullgaria i jep mbështetje të plotë nisjes së bisedimeve për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë në BE.

Parlamenti i Bullgarisë jep dritë jeshile për Maqedoninë e Veriut

Flaka - 10.10.2019

Parlamenti i Bullgarisë ka dhënë dritë jeshile për fillimin e negociatave për anëtarësim të Maqedonisë së Veriut në Bashkimin Evropian Me 129 vota “për”, 4 “kundër” dhe një “të përmbajtur”, ...

Borisov: E mbështesim fillimin e negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

Medial - 09.10.2019

Sofje, 9 tetor 2019 (MEDIAL) – Në mbledhjen e sotme qeveritare sollëm vendim ta mbështesim fillimin e negociatave të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Shqipërisë me BE-në, por do ...

Negociatat me BE/ Bullgaria ka dy kërkesa për Shqipërinë para 18 tetorit, i vendos kushte edhe Maqedonisë së Veriut

SOT - 09.10.2019

Bullgaria ka vendosur të mbështesë çeljen e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, por për këtë të fundit ka vendosur kushte.Në dokumentin e publikuar të Bullgarisë, thuhet vlerësimi i ...

Bullgaria kërkon që BE-ja t’i fillojë negociatat njëkohësisht me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

Shqipmedia - 09.10.2019

Qeveria bullgare miratoi propozimin për nisjen e negociatave për anëtarësim të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në BE. Ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva shpjegoi se Sofja do të ...

Bullgaria rekomandoi dhënien e datës së BE-së për RMV-në dhe Shqipërinë

Portalb - 09.10.2019

Qeveria e Bullgarisë i ka thënë “po” marrjes së datës për Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë për nisjen e negociatave anëtarësuese në Bashkimin Evropian (BE), transmeton Portalb.mk.

Sofja do të mbështes nisjen e bisedimeve për Shkupin dhe Tiranën

Botasot - 09.10.2019

Bullgaria do të mbështesë vendimin për nisjen e bisedimeve për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë në BE. Kështu sot vendosi Qeveria e Bullgarisë.

Sofja do ta mbështes hapjen e negociatave me Shkupin dhe Tiranën

Medial - 09.10.2019

Sofje, 9 tetor 2019 (MEDIAL) – Bullgaria do ta mbështesë vendimin për fillimin e negociatave për anëtarësimin e Maqedonisë Veriore dhe Shqipërisë në BE, vendosi sot Qeveria bullgare.

Bullgaria sot do të vendosë për kushtet e eurintegrimit të RMV-së

Portalb - 09.10.2019

Qeveria e Bullgarisë sot duhet ta verifikoj pozicionin dhe kushtet për procesin eurointegrues të Republikës së Maqedonisë së Veriut, transmeton Portalb.mk.

(FOTO) BULGARIA sot konfirmon kushtet për eurointegrimin e Maqedonisë së Veriut

Medial - 09.10.2019

Qeveria e Bullgarisë sot duhet ta konfirmojë pozitën dhe kushtet për mbështetje të eurointegrimit të Maqedonisë së Veriut. Zëvendëskryeministrja dhe ministre e Punëve të Jashtme, Ekaterina Zaharieva ...

Qeveria e Bullgarisë sot cakton kushtet për eurointegrimet e Maqedonisë së Veriut

Telegrafi - 09.10.2019

Qeveria e Bullgarisë sot duhet ta caktojë qëndrimin dhe kushtet për mbështetjen e euroitnegrimeve të Maqedonisë së Veriut. Zëvendëskryeministrja edhe ministrja e Punëve të Jashtme, Ekaterina ...

Edhe Bullgaria “kushte” për negociatat, kërkon gjuhë dhe regjistrim për minoritetin

Gazeta Tema - 09.10.2019

Bullgaria i jep mbështetje të plotë integrimit të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në Bashkimin Evropian. Kjo është theksuar në një projekt-deklaratë të Asamblesë Kombëtare për Zgjerimin e BE-së ...

Bullgaria zotohet se mbështet Maqedoninë e Veriut drejt BE-së, por me një kusht!

Ina - 09.10.2019

Bullgaria i jep mbështetje të plotë për integrim Maqedonisë së Veriut në Bashkimin Evropian, thuhet në propozim deklaratën e Kuvendit kombëtar kushtuar zgjerimit të BE-së dhe procesit të stabilizim ...

Deklarata e Sofjes: Mbështetje për fillimin e negociatave të Maqedonisë së Veriut me BE-në

Telegrafi - 08.10.2019

Bullgaria mbështet plotësisht integrimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në BE, thuhet në propozim deklaratën e Kuvendit Kombëtar të Bullgarisë për Zgjerimin e BE-së dhe Procesin e ...

Deklarata e Kuvendit bullgar: Bullgaria e mbështet integrimin e Maqedonisë së Veriut në BE

Flaka - 08.10.2019

Bullgaria i jep mbështetje integrimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në BE, theksohet në Propozim- deklaratën e Kuvendit popullor bullgar kushtuar zgjerimit të BE-së dhe Procesit të ...

Sofja kërkon që Shkupi të heqë dorë nga pakica e saj në Bullgari

Flaka - 08.10.2019

Mbështetja e Bullgarisë për pranimin e vendit tonë në BE nuk ka qenë kurrë e pakushtëzuar, thotë Ministrja e Jashtme Ekaterina Zaharieva. Kushtet specifike tashmë kanë hyrë në Asamblenë Bullgare, ...

Deklarata e Sofjes: Mbështetje për fillimin e negociatave të Maqedonisë së Veriut me BE-në

Botasot - 08.10.2019

Bullgaria mbështet plotësisht integrimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në BE, thuhet në propozim deklaratën e Kuvendit Kombëtar të Bullgarisë për Zgjerimin e BE-së dhe Procesin e ...

Negociatat për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut/ Bullgaria kërkon gjuhë dhe regjistrim për minoritetin nga të dy ...

Java News - 09.10.2019

Bullgaria i jep mbështetje të plotë integrimit të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në Bashkimin Evropian. Kjo është theksuar në një projekt-deklaratë të Asamblesë Kombëtare për Zgjerimin e BE-së ...

Qeveria e Bullgarisë sot cakton kushtet për eurointegrimet e Maqedonisë së Veriut

Botasot - 09.10.2019

Qeveria e Bullgarisë sot duhet ta caktojë qëndrimin dhe kushtet për mbështetjen e euroitnegrimeve të Maqedonisë së Veriut. Zëvendëskryeministrja edhe ministrja e Punëve të Jashtme, Ekaterina ...

Bullgaria ka një kusht për mbështetjen e Maqedonisë në procesin euro-integrues

Gazeta Express - 09.10.2019

Bullgaria i jep mbështetje të plotë për integrim Maqedonisë së Veriut në Bashkimin Evropian, thuhet në propozim deklaratën e Kuvendit kombëtar kushtuar zgjerimit të BE-së dhe procesit të stabilizim ...

Qeveria e Bullgarisë sot konfirmon kushtet për eurointegrimin e Maqedonisë së Veriut

Flaka - 09.10.2019

Qeveria e Bullgarisë sot duhet ta konfirmojë pozitën dhe kushtet për mbështetje të eurointegrimit të Maqedonisë së Veriut. Zëvendëskryeministrja dhe ministre e Punëve të Jashtme, Ekaterina Zaharieva ...

Sofja sot konfirmon kushtet për eurointegrimin e Maqedonisë së Veriut

Gazeta Express - 09.10.2019

Qeveria e Bullgarisë sot duhet ta konfirmojë pozitën dhe kushtet për mbështetje të eurointegrimit të Maqedonisë së Veriut. Zëvendëskryeministrja dhe ministre e Punëve të Jashtme, Ekaterina Zaharieva ...

Sofja sot konfirmon kushtet për eurointegrimin e Maqedonisë së Veriut

Zeri - 09.10.2019

Qeveria e Bullgarisë sot duhet ta konfirmojë pozitën dhe kushtet për mbështetje të eurointegrimit të Maqedonisë së Veriut. Zëvendëskryeministrja dhe ministre e Punëve të Jashtme, Ekaterina Zaharieva ...

Sofja konfirmon kushtet për euro-integrimin e Maqedonisë së Veriut

SOT - 09.10.2019

Qeveria e Bullgarisë sot do të konfirmojë pozitën dhe kushtet për mbështetje të eurointegrimit të Maqedonisë së Veriut. Zëvendëskryeministrja dhe ministre e Punëve të Jashtme, Ekaterina Zaharieva dje ...

Sofja do të mbështes nisjen e bisedimeve për Shkupin dhe Tiranën

Telegrafi - 09.10.2019

Bullgaria do të mbështesë vendimin për nisjen e bisedimeve për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë në BE. Kështu sot vendosi Qeveria e Bullgarisë.

Sofja do ta mbështes hapjen e negociatave me Shkupin dhe Tiranën

Tetova Sot - 09.10.2019

Bullgaria do ta mbështesë vendimin për fillimin e negociatave për anëtarësimin e Maqedonisë Veriore dhe Shqipërisë në BE, vendosi sot Qeveria bullgare.

Borissov: E mbështesim fillimin e negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

Botasot - 09.10.2019

Kryeministri bullgar Boyko Borissov është deklaruar në rrjetet sociale në lidhje me procesin eurointegrues të Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë. Ai shkruan se në mbledhjen e sotme qeveritare është ...

Borissov: E mbështesim fillimin e negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

Telegrafi - 09.10.2019

Kryeministri bullgar Boyko Borissov është deklaruar në rrjetet sociale në lidhje me procesin eurointegrues të Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë. Ai shkruan se në mbledhjen e sotme qeveritare është ...

E mbështesim fillimin e negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

Gazeta Express - 09.10.2019

“ Në mbledhjen e sotme qeveritare sollëm vendim ta mbështesim fillimin e negociatave të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Shqipërisë me BE-në, por do të insistojmë që ato t’i ...

Borisov: E mbështesim fillimin e negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

Tetova Sot - 09.10.2019

o të insistojmë që ato t’i respektojnë marrëdhëniet e mira fqinjësore. Këtë e shkroi kryeministri bullgar, Bojko Borisov në profilin e tij në Fejsbuk.

Borisov: E mbështesim fillimin e negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

Flaka - 09.10.2019

“Në mbledhjen e sotme qeveritare sollëm vendim ta mbështesim fillimin e negociatave të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Shqipërisë me BE-në, por do të insistojmë që ato t’i ...

Kuvendi i Bullgarisë diskuton për Propozim-deklaratën për mbështetjen e integrimit të Maqedonisë së Veriut në BE

Botasot - 10.10.2019

Kuvendi i Bullgarisë sot diskuton për Propozim-deklaratën, në të cilën Bullgaria i jep mbështetje të plotë nisjes së bisedimeve për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë në BE.

Maqedonia dhe Shqipëria afër BE-së, por të kushtëzuar

Flaka - 10.10.2019

Gjithnjë e më të zëshme janë qëndrimet se Maqedonisë së Veriut i duhet t’i lejohet fillim i pakusht i negociatave për anëtarësim në Bashkimin Evropian dhe të ndahet nga Shqipëria.

Bullgaria pro hapjes së negociatave të Shkupit dhe Tiranës me BE-në

Lajmi.net - 10.10.2019

Në Deklaratë thuhet se “integrimi evropian nuk duhet të jetë në dëm të ngjarjeve historike, dokumenteve dhe artefakteve, si dhe të rolit të personaliteteve në historinë bullgare”.