TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ministria e Shëndetësisë së Maqedonisë: Vaksinat janë cilësore dhe me afat të vlefshëm

Telegrafi - 11.01.2019

Pas publikimit të informacionit mbi zbulimet e reja të vaksinave të skaduara, nëpërmes një deklarate kanë reaguar nga Ministria e Shëndetësisë në të cilën thuhet se të gjitha vaksinat janë me afat të ...

MSH: Në 635 kuti të MRP vaksinës ka deklarime të vendosura gabimisht, vaksinat kanë afat dhe cilësi të verifikuar

Medial - 11.01.2019

Shkup, 11 janar 2019 (MEDIAL) – Është kryer kontroll i brendshëm në të gjitha shtëpitë e shëndetit, me çka është verifikuar se në pikat e vaksinimit janë gjetur 635 kuti të vaksinave MRP, në të cilat ...

Maqedoni, mund të shtyhet pushimi dimëror i nxënësve për shkak epidemisë së fruthit

Portalb - 11.01.2019

Ministria e Arsimit dhe Shkencës e ndjek situatën me epideminë e fruthit, është në koordinim me Ministrinë e Shëndetësisë dhe Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale dhe në bazë të gjendjes në ...

Po përgatiten ndryshime ligjore që vaksinat të bëhen kusht për regjistrim në shkollë

Portalb - 11.01.2019

Shteti po i shqyrton të gjitha aspektet dhe dispozitat ligjore që vaksinimi të bëhet kusht i detyrueshëm për regjistrimin e fëmijëve në kopsht dhe shkollë.

Janë tërhequr 500 vaksina kundër fruthit nga 11 punkte të vendit

Portalb - 11.01.2019

Jo 67 vaksina, siç ishte numri fillestar, por 500 vaksina MRP në të cilat janë ngjitur deklarata të gabuara me afat të skaduar të përdorimit, janë gjetur dhe janë tërhequr nga 11 punkte të vaksinimit ...

Ademi: Sipas situatës me fruthin në terren, MASH do të ndërmarrë masa

Lajm - 11.01.2019

Ministria e Arsimit dhe Shkencës po e ndjekë situatën me epideminë e fruthit, është në koordinim me ministritë e Shëndetësisë dhe Punës dhe Politikës Sociale dhe në bazë të situatës në terren do të ...

Mbi 14.000 perona me sëmundje kronike kanë marrë vaksina kundër gripit

Portalb - 11.01.2019

Rreth 20.000 persona janë vaksinuar me vaksinat falas për grip që i furnizon Ministria e Shëndetësisë, nga fillimi i sezonit, pesë nëntor deri në javën e parë të janarit.

Maqedoni, zbulohen vaksina të reja me afat të skaduar

Telegrafi - 11.01.2019

Në shtëpitë shëndetësore, gjegjësisht në pikat e vaksinimit në të gjithë Maqedonisë ende vazhdon të zbulohen vaksina me deklaracione me afat të skaduar, konfirmon drejtori i Agjencisë për ilaçe dhe ...

Vaksinë kundër gripit kanë marrë 19.942 persona

Medial - 11.01.2019

Nga fillimi i vaksinimit kundër gripit sezonal më 5 nëntor 2018, deri në javën e parë të janarit, janë vaksinuar gjithsej 19.942 persona kundër gripit sezonal, ose 71.2 për qind të numrit të ...

Fruthi, 9 raste në javë. ISHP kërkon vaksinimin e foshnjeve

Top Channel - 10.01.2019

Në Shqipëri ka raste me fruth. Shtyrja në kohë e vaksinës “MMR” që bëhet te bebet një vjeç, apo refuzimi i saj, kanë bërë që në vendin tonë të ketë raste me fruth, ndonëse jo në përmasat e një ...

Shtatë raste të reja të dyshimta të infektimit me fruth

Portalb - 10.01.2019

Shtatë raste të reja të dyshimta të të sëmurëve nga fruthi janë raportuar sot në Institutin e Shëndetit Publik. Prim. d-r. Gordana Kuzmanovska, epidemiologe në Institut, thekson se këto nuk janë ...

Situata epidemiologjike e fruthit në Kosovë nën kontroll

Koha.net - 10.01.2019

Kosova radhitet në mesin e vendeve me përqindje të lartë të vaksinimit. Sipas statistikave zyrtare, rreth 95 për qind e fëmijëve, janë vaksinuar, sukses ky që ka parandaluar epidemitë për 10 sëmundje ...

Alarm, shtatë fëmijë të tjerë të dyshuar me fruth

Alsat - 10.01.2019

Shtatë raste të reja të dyshuara me fruth janë regjistruar në Klinikën për sëmundje infektive në Shkup. Të gjitha rastet janë fëmijë të moshës mbi dy vjeç dhe vijnë nga çerdhja “Dielli” e cila ...

Fruthi, shtatë raste të reja

Tetova Sot - 10.01.2019

Në Klinikën për sëmundje infektive në Shkup janë regjistruar shtatë raste të reja të dyshuara me fruth. Bëhet fjalë për fëmijë të cilët vijnë nga çerdhja “Dielli” e cila ndodhet në lagjen Novo Lisiçe ...

Deri tani 30 të sëmurë me fruth

Medial - 10.01.2019

Ministria e Shëndetësisë bëri të ditur se sot deri në orën 13, në Klinikën Infektive në Shkup janë hospitalizuar shtatë fëmijë të moshës dyvjeçare me simptoma të fruthit.

Fruthi, shtatë raste të reja në Klinikën Infektive në Shkup

Telegrafi - 10.01.2019

Ministria e Shëndetësisë deklaroi se sot rreth orës 13:00, në Klinikën Infektive në Shkup janë shtruar në spital shtatë fëmijë të moshës dy vjeçare të cilët kanë qenë të prekur nga epidemia e ...

Që të tregojë se vaksinat janë të sigurta, Flilipçe e vaksinoi mbesën e tij

Portalb - 10.01.2019

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe e ka vaksinuar mbesën e tij Ilina, njofton Portalb.mk . Në profilin e tij personal në facebook ai shpërndau një fotografi që ishte shkrepur gjatë vaksinimit, ...

Ministria e Shëndetësisë së Maqedonisë: Vaksinat janë cilësore dhe me afat të vlefshëm

Tetova Sot - 11.01.2019

Pas publikimit të informacionit mbi zbulimet e reja të vaksinave të skaduara, nëpërmes një deklarate kanë reaguar nga Ministria e Shëndetësisë në të cilën thuhet se të gjitha vaksinat janë me afat të ...

Mund të shtyhet pushimi dimëror i nxënësve, shkak epidemia e fruthit

Flaka - 11.01.2019

Ministria e Arsimit dhe Shkencës e ndjek situatën me epideminë e fruthit, është në koordinim me Ministrinë e Shëndetësisë dhe Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale dhe në bazë të gjendjes në ...

ADEMI: Po e ndjekim situatën me epideminë e fruthit

Medial - 11.01.2019

Ministria e Arsimit dhe Shkencës po e ndjekë situatën me epideminë e fruthit, është në koordinim me ministritë e Shëndetësisë dhe Punës dhe Politikës Sociale dhe në bazë të situatës në terren do të ...

Maqedoni, zbulohen vaksina të reja me afat të skaduar

Lajm - 11.01.2019

Në shtëpitë shëndetësore, gjegjësisht në pikat e vaksinimit në të gjithë Maqedonisë ende vazhdon të zbulohen vaksina me deklaracione me afat të skaduar, konfirmon drejtori i Agjencisë për ilaçe dhe ...

Vaksinë kundër gripit kanë marrë 19.942 persona

Lajm - 11.01.2019

Nga fillimi i vaksinimit kundër gripit sezonal më 5 nëntor 2018, deri në javën e parë të janarit, janë vaksinuar gjithsej 19.942 persona kundër gripit sezonal, ose 71.2 për qind të numrit të ...

Fruthi, çdo ditë një deri në dy raste

RTSH - 11.01.2019

Në Shqipëri ka raste me fruth. Shtyrja në kohë e vaksinës “MMR” që bëhet te bebet një vjeç, apo refuzimi i saj, kanë bërë që në vendin tonë të ketë raste me fruth, ndonëse jo në përmasat e një ...

Epidemia e fruthit nën kontroll

Botasot - 10.01.2019

Në Kosovë situata epidemiologjike me fruth është në kontroll të plotë dhe në mbikëqyrje permanente nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike. Instituti Kombëtar në mbështetje të Ministrisë së ...

Alarm, shtatë fëmijë të tjerë të dyshuar me fruth

Almakos - 10.01.2019

10 Janar 2019 / 16:04 Shtatë raste të reja të dyshuara me fruth janë regjistruar në Klinikën për sëmundje infektive në Shkup. Të gjitha rastet janë fëmijë të moshës mbi dy vjeç dhe vijnë nga çerdhja ...

Fruthi, shtatë raste të reja në Klinikën Infektive në Shkup

Flaka - 10.01.2019

Ministria e Shëndetësisë deklaroi se sot rreth orës 13:00, në Klinikën Infektive në Shkup janë shtruar në spital shtatë fëmijë të moshës dy vjeçare të cilët kanë qenë të prekur nga epidemia e ...

Që të tregojë se vaksinat janë të sigurta, Flilipçe e vaksinoi mbesën e tij

Lajm - 10.01.2019

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe e ka vaksinuar mbesën e tij Ilina. Në profilin e tij personal në facebook ai shpërndau një fotografi që ishte shkrepur gjatë vaksinimit, bashkë me një porosi për ...

Ministria e Shëndetësisë së Maqedonisë: Vaksinat janë cilësore dhe me afat të vlefshëm

Almakos - 11.01.2019

Pas publikimit të informacionit mbi zbulimet e reja të vaksinave të skaduara, nëpërmes një deklarate kanë reaguar nga Ministria e Shëndetësisë në të cilën thuhet se të gjitha vaksinat janë me afat të ...

Maqedoni, zbulohen vaksina të reja me afat të skaduar

Botasot - 11.01.2019

Në shtëpitë shëndetësore, gjegjësisht në pikat e vaksinimit në të gjithë Maqedonisë ende vazhdon të zbulohen vaksina me deklaracione me afat të skaduar, konfirmon drejtori i Agjencisë për ilaçe dhe ...

Ja sa persona kanë marrë vaksinë kundër gripit

Alsat - 11.01.2019

Nga fillimi i vaksinimit kundër gripit sezonal më 5 nëntor 2018, deri në javën e parë të janarit, janë vaksinuar gjithsej 19.942 persona kundër gripit sezonal, ose 71.2 për qind të numrit të ...

Situata epidemiologjike e fruthit në Kosovë nën kontroll

Kosova Live - 10.01.2019

Kosova radhitet në mesin e vendeve me përqindje të lartë të vaksinimit. Sipas statistikave zyrtare, rreth 95 për qind e fëmijëve, janë vaksinuar, sukses ky që ka parandaluar epidemitë për 10 sëmundje ...

Fruthi, shtatë raste të reja në Klinikën Infektive në Shkup

Botasot - 10.01.2019

Ministria e Shëndetësisë deklaroi se sot rreth orës 13:00, në Klinikën Infektive në Shkup janë shtruar në spital shtatë fëmijë të moshës dy vjeçare të cilët kanë qenë të prekur nga epidemia e fruthit.

Ministria e Shëndetësisë së Maqedonisë: Vaksinat janë cilësore dhe me afat të vlefshëm

Botasot - 11.01.2019

Pas publikimit të informacionit mbi zbulimet e reja të vaksinave të skaduara, nëpërmes një deklarate kanë reaguar nga Ministria e Shëndetësisë në të cilën thuhet se të gjitha vaksinat janë me afat të ...

Ja sa persona kanë marrë vaksinë kundër gripit

Almakos - 11.01.2019

11 Janar 2019 / 14:15 Nga fillimi i vaksinimit kundër gripit sezonal më 5 nëntor 2018, deri në javën e parë të janarit, janë vaksinuar gjithsej 19.942 persona kundër gripit sezonal, ose 71.2 për qind ...

Epidemia e fruthit nën kontroll

Telegrafi - 10.01.2019

Në Kosovë situata epidemiologjike me fruth është në kontroll të plotë dhe në mbikëqyrje permanente nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike. Instituti Kombëtar në mbështetje të Ministrisë së ...

Fruthi, shtatë raste të reja në Klinikën Infektive në Shkup

Lajm - 10.01.2019

Ministria e Shëndetësisë deklaroi se sot rreth orës 13:00, në Klinikën Infektive në Shkup janë shtruar në spital shtatë fëmijë të moshës dy vjeçare të cilët kanë qenë të prekur nga epidemia e ...

Ministria e Shëndetësisë së Maqedonisë: Vaksinat janë cilësore dhe me afat të vlefshëm

Lajm - 11.01.2019

Pas publikimit të informacionit mbi zbulimet e reja të vaksinave të skaduara, nëpërmes një deklarate kanë reaguar nga Ministria e Shëndetësisë në të cilën thuhet se të gjitha vaksinat janë me afat të ...

Epidemia e fruthit nën kontroll

Almakos - 10.01.2019

Në Kosovë situata epidemiologjike me fruth është në kontroll të plotë dhe në mbikëqyrje permanente nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike. Instituti Kombëtar në mbështetje të Ministrisë së ...

Epidemia e fruthit nën kontroll

Lajm - 10.01.2019

Në Kosovë situata epidemiologjike me fruth është në kontroll të plotë dhe në mbikëqyrje permanente nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike. Instituti Kombëtar në mbështetje të Ministrisë së ...

Epidemia e fruthit nën kontroll

Medial - 11.01.2019

Në Kosovë situata epidemiologjike me fruth është në kontroll të plotë dhe në mbikëqyrje permanente nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike. Instituti Kombëtar në mbështetje të Ministrisë së ...