TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Zaev: Jam i gatshëm të bartë çmimin politik për Maqedoninë

Medial - 08.11.2018

Konteksti historik tërësisht është ruajtur, ndërkaq e drejta e vetëvendosjes është njohur nga Greqia. Jam i gatshëm ta bartë çmimin politik, por kjo ia vlen për Maqedoninë.

Debati për amendamentin e dytë, Zaev: Jam i gatshëm të paguaj çmim politik

Portalb - 08.11.2018

“Konteksti historik është ruajtur, ndërkaq e drejta për vetëvendosje është e pranuar nga Greqia. Jam i gatshëm të paguaj çmim politik, por ajo është e rëndësishme për Maqedoninë”, deklaroi ...

Aleanca dhe Besa kërkojnë që Maqedonia në Preambulë të përkufizohet si shtet multietnik

Telegrafi - 08.11.2018

Konteksti historik është ruajtur plotësisht ndërsa e drejta për vetëvendosje është pranuar nga Greqia. Unë jam i gatshëm të paguaj çmimin politik, por ia vlen për Maqedoninë.

Kuvend, debati për ndryshimet kushtetuese, dritë jeshile për propozim/amendamentin e parë

Flaka - 08.11.2018

Në punimet e sotme të Komisionit amë për debatin rreth propozim amendamenteve për ndryshimin e Kushtetutës, 10 deputetë me votën e tyre “pro” i dhanë dritë jeshile propozim amendamentit të parë me të ...

“Maqedonia e Veriut” miratohet në Komision, VMRO: Edhe Kushtetuta ushtarake në ndryshimet e preambulës

Medial - 08.11.2018

Me 10 vota pro, 5 kundër dhe asnjë të përmbajtur u miratua draft-amendamenti i 33-të në Komisionin për çështje Kushtetuese. Sipas këtij ndryshimi, emri “Republika e Maqedonisë” do të ndryshohet në ...

Zaev: Nuk garantojmë asgjë për shqipen në Kushtetutë

Alsat - 08.11.2018

Komisioni për Çështje Kushtetuese miratoi tekstin e draft-amendamentit që parashikon ndryshimin e emrit nga Republika e Maqedonisë në Republika e Maqedonisë së Veriut.

Kërkesë e vonshme për amendamentet që kanë të bëjnë me shqiptarët

Portalb - 08.11.2018

Naim Iljazi Kushtetuta është dokumenti më autoritar apo tërësi rregullash që kodifikon dhe organizon mënyrën e jetesë dhe hapësirës në një vendi që konsiderohet demokratik, definon mënyrën e ...

Përfshirja e Proklamatës së KAÇKM në Preambulë është në kundërshtim me orientimin evropian të Maqedonisë

Botasot - 08.11.2018

Përfshirja e Proklamatës së KAÇKM në Preambulën e Kushtetutës së Maqedonisë Veriore, e cila flet për luftën e përbashkët çlirimtare të popullit maqedonas me „vëllezërit serbë“ dhe betejat heroike të ...

Micevski propozon amendament të veçantë për mbrojtje nëse nuk kalon marrëveshja në Greqi

Telegrafi - 08.11.2018

Koordinatori i grupit kuvendar të OBRM-PDUKM-së, Nikolla Micevski, propozoi amendament të veçantë për mbrojte nëse nuk kalon marrëveshja me Greqinë. Ai tha se edhe pse Qeveria ka njoftuar se kjo do ...

Zhernovski: Nëse Greqia nuk ratifikon Marrëveshjen, amendamentet të pavlefshme

Alsat - 08.11.2018

Zëvendës ministri për Punë të Jashtme, Andrej Zhernovski iu përgjigj koordinatorit të VMRO-së, Nikolla Micev, i cili propozoi amendament të posaçëm për mbrojtje, në rast se Marrëveshja nuk kalon në ...

Komisioni miratoi amendamentin për ndryshimin e emrit Republika e Maqedonisë

Telegrafi - 08.11.2018

Me 10 vota “për” dhe 5 “kundër” Komisioni për Çështje Kushtetuese miratoi tekstin e amendamentit 33. Pas kësaj, kryetari i Komisionit Talat Xhaferi, hapi debatin për amendamentin tjetër, gjegjësisht ...

Ja çka thuhet për shqiptarët dhe turqit në Kushtetutën luftarake

Alsat - 08.11.2018

Menjëherë pas votimit të amendamentit 33, kreu i Komisionit për Çështje të Kushtetutës Talat Xhaferi hapi debatin për amendamentin e radhë, gjegjësisht amendamentin 34.

Miratohet teksti i amendamentit 33

Alsat - 08.11.2018

Me 10 vota për, 5 kundër dhe asnjë të përmbajtur miratohet teksti i draft amendamentit ...

Miratohet teksti i amendamentit 33

Tetova Sot - 08.11.2018

Me 10 vota për, 5 kundër dhe 0 të përmbajtur, komisioni për çështje kushtetuese e mbështet tekstin e draft amendamentit 33. Teksti i draft amendamentit 33, ka të bëjë me ndryshimet e emrit Republika ...

Qeveria dhe opozita me qëndrime të kundërta rreth ndryshimeve kushtetuese

Telegrafi - 08.11.2018

Me fillimin e seancës të Komisionit për Çështje Kushtetuese ku u debatua për draft-amendamentet filloi edhe faza e dytë e procedurës për ndryshimin e Kushtetutës së Republikës së Maqedonisë.

Aleanca dhe Besa kërkojnë që Maqedonia në Preambulë të përkufizohet si shtet multietnik

Flaka - 08.11.2018

Konteksti historik është ruajtur plotësisht ndërsa e drejta për vetëvendosje është pranuar nga Greqia. Unë jam i gatshëm të paguaj çmimin politik, por ia vlen për Maqedoninë.

Zaev: Nuk garantojmë asgjë për shqipen në Kushtetutë

Botasot - 08.11.2018

Komisioni për Çështje Kushtetuese miratoi tekstin e draft-amendamentit që parashikon ndryshimin e emrit nga Republika e Maqedonisë në Republika e Maqedonisë së Veriut.

Abdulla Mehmeti: Përfshirja e Proklamatës së KAÇKM në Preambulë është në kundërshtim me orientimin evropian të ...

Tetova Sot - 08.11.2018

Abdulla Mehmeti Përfshirja e Proklamatës së KAÇKM në Preambulën e Kushtetutës së Maqedonisë Veriore, e cila flet për luftën e përbashkët çlirimtare të popullit maqedonas me „vëllezërit serbë“ dhe ...

Zhernovski: Nëse Greqia nuk ratifikon Marrëveshjen, amendamentet të pavlefshme

Tetova Sot - 08.11.2018

Zëvendës ministri për Punë të Jashtme, Andrej Zhernovski iu përgjigj koordinatorit të VMRO-së, Nikolla Micev, i cili propozoi amendament të posaçëm për mbrojtje, në rast se Marrëveshja nuk kalon në ...

Komisioni miratoi amendamentin për ndryshimin e emrit Republika e Maqedonisë

Botasot - 08.11.2018

Me 10 vota “për” dhe 5 “kundër” Komisioni për Çështje Kushtetuese miratoi tekstin e amendamentit 33. Pas kësaj, kryetari i Komisionit Talat Xhaferi, hapi debatin për amendamentin tjetër, gjegjësisht ...

Dimovski kërkon që Kushtetuta ushtarake të përfshihet në Preambulë

Medial - 08.11.2018

Menjëherë pas votimit të amendamentit 33, kreu i Komisionit për Çështje të Kushtetutës Talat Xhaferi hapi debatin për amendamentin e radhë, gjegjësisht amendamentin 34.

Qeveria dhe opozita me qëndrime të kundërta rreth ndryshimeve kushtetuese

Botasot - 08.11.2018

Me fillimin e seancës të Komisionit për Çështje Kushtetuese ku u debatua për draft-amendamentet filloi edhe faza e dytë e procedurës për ndryshimin e Kushtetutës së Republikës së Maqedonisë.

Rashidi: Gjuha shqipe, jo gjuhë e 20 përqindëshit

Alsat - 07.11.2018

Komisioni për Çështje Kushtetuese nisi shqyrtimin e teksteve mbi draft-amendamentet e Qeverisë për ndryshimet kushtetuese. Në fillim të mbledhjes, shumica dhe opozita u përplasën për çështjen e ...

Vazhdon nesër seanca e Komisionit për Çështje Kushtetuese

Telegrafi - 07.11.2018

Debati i sotëm mbi debatin për propozim amendamentet e Kushtetutës në Komisionin Parlamentar për Çështjet Kushtetuese ka përfunduar dhe vazhdimi i së njëjtës është planifikuar që të mbahet nesër në ...

Komision: U miratua teksti i amendamentit 33 të Kushtetutës së Republikës së Maqedonisë

Portalb - 07.11.2018

Në Komisionin për Çështje Kushtetuese sot vazhdon debati për draft amendamentet e Kushtetutës së Republikës së Maqedonisë, transmeton Portalb.mk. Në të me 10 vota për, 5 kundër dhe asnjë të ...

Debati i amendamenteve kushtetuese, Micevski: Kërkojmë transmetim të drejtpërdrejtë

Flaka - 07.11.2018

Koordinatori i VMRO–DPMNE-së, Nikolla Micevski, kërkoi nga kanali i kuvendit që të transmetojë drejtpërdrejt seancat e Komisionit kushtetues ku debatohet për amendamentet e kushtetutës.

Besa dhe Aleanca kërkojnë zyrtarizimin e gjuhës shqipe

Telegrafi - 07.11.2018

Tani është koha për të zgjidhur çështje e hapura për shqiptarët dhe jo të vendosen ndër tepihë, tha Fadil Zendeli nga radhët Besës, në debatin mbi propozim ndryshimet kushtetuese.

Zaev: Në preambulë do të përmendet Marrëveshja e Ohrit, për rëndësinë historike që ka për Maqedoninë

Botasot - 07.11.2018

Kuvendi Antifashist për Çlirimin Kombëtar të Maqedonisë (KAÇKM, apo ASNOM) nuk fshihet nga Preambula e Kushtetutës të Republikës së Maqedonisë. Ai do të përmendet dy herë.

Micevski: Zaev, Xhaferi e shumica po u ikin diskutimeve në sytë e publikut

Tetova Sot - 07.11.2018

Shumica parlamentare, Zoran Zaevi dhe Talat Xhaferi i ikin diskutimit me deputetët e opozitës para syve të opinionit, prandaj nuk transmetohet direkt në kanalin e Kuvendit, diskutimi në Komisionin ...

VMRO-ja kërkon transmetim direkt të seancës së Komisionit për Çështje Kushtetuese

Alsat - 07.11.2018

Koordinatori i VMRO-DPMNE-së Nikolla Micevski në një konferencë për media edhe njëherë kërkoi nga kreu i Kuvendit dhe njëherit kryetarë i Komisionit për çështje kushtetuese që të sigurohet transmetim ...

Shtyhet për një orë Komisioni për Çështje Kushtetuese

Alsat - 07.11.2018

Me kërkesë të koordinatorit të grupit parlamentarë të VMRO-DPMNE-së, Nikolla Micevski Komisioni për Çështje Kushttuese u shty për një orë. Micevski paraprakisht kërkoi nga kreu i Komisionit, Talat ...

Micevski: Kërkojmë që debati në Komisionin për çështje kushtetuese të transmetohet drejtpërdrejt

Telegrafi - 07.11.2018

Koordinator i grupit kuvendar të OBRM-PDUKM-së, Nikolla Micevski në konferencë për shtyp në hapësirat e Kuvendit deklaroi se “Qeveria ikën nga nga debati transparent për çështjet më të rëndësishme në ...

Himni mbetet i pandryshuar, KAÇKM mbetet në Preambulë

Medial - 07.11.2018

KAÇKM-ja do të mbetet në preambulë dhe nuk do të përsëritet dy herë. Kështu ka deklaruar zëdhënësi i Qeverisë, Mile Boshnjakovski, pas pyetjes së gazetarëve.

Boshnjakovski: ASNOM-i mbetet në Preambulë, himni nuk ndryshohet

Telegrafi - 07.11.2018

Zëdhënësi i Qeverisë së Maqedonisë, Mile Boshnjakovski në një konferencë për shtyp deklaroi se “ASNOMI-i do të mbetet në Preambulën e Kushtetutës duke u përmendur dy herë.

Maqedoni, filloi faza e dytë e procedurës për ndryshime kushtetuese

Portalb - 07.11.2018

Komisioni Kuvendor për Çështje Kushtetuese sot e filloi diskutimin për katër draft-amendamentet të Kushtetutës në pajtim me Marrëveshjen e Prespës, që duhet të zgjasë dymbëdhjetë ditë.

Sela: Sa më shpejt zgjedhje të parakohshme, mesazhe LSDM-së dhe VMRO-së

Ina - 07.11.2018

Kreu i Aleancës për Shqiptarët, Ziadin Sela në intervistën për Alsat-M ka folur për ndryshimet kushtetuese, për bashkëpunimin me partitë e tjera politike dhe zgjedhjet e parakohshme.

Regjimet diktatoriale nuk mund të falen, aq më pak të riafirmohen!

Botasot - 07.11.2018

E ndjej për obligim qytetar dhe intelektual t'ua bëj me dije deputetëve të partive parlamentare të shqiptarëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë Veriore, të mendojnë dhe veprojnë me mendje të ...

Ziadin Sela: Nuk do të ketë bashkëpunim me OBRM-PDUKM-në

Telegrafi - 07.11.2018

Kryetari i Aleancës për Shqiptarët Ziadin Sela, në një intervistë për Alsat ka folur rreth ndryshimeve kushtetuese, propozimin për falje, përfshirjen e Marrëveshjes së Ohrit në preambulën e ...

Micevski: Me një amendament fshihet gjithçka që është maqedonase

Telegrafi - 07.11.2018

OBRM-PDUKM-ja do të marr pjesë në debatin e komisionit për draft-amendamentet për ndryshimet kushtetuese që fillon sot. Nga opozita maqedonase thonë se në këtë mënyrë do të kenë edhe një mundësi t’i ...

Maqedoni, sot fillon faza e dytë e ndryshimeve kushtetuese

Telegrafi - 07.11.2018

Komisioni për çështje kushtetuese sot do ta fillojë diskutimin për katër draft-amendamentet për ndryshimin e Kushtetutës, i cili pritet të zgjat 12 ditë.

(FOTO) Sot në Kuvend nis faza e dytë e procedurës për ndryshimin e Kushtetutës

Medial - 07.11.2018

Sot në Kuvendin e Maqedonisë do të nis debatin për katër propozim amendamentet e Kushtetutës që burojnë nga Marrëveshja e Prespës, informon MEDIAL. Seancën ku pritet të votohen ndryshimet kushtetuese ...

Programi 200, Sela: Bashkëpunim me VMRO-në nuk do të ketë

Flaka - 07.11.2018

Kryetari i Aleancës për Shqiptarët në pyetjen e gazetarit Nazim Rashiti, nëse partia e tij si parti opozitare shqiptare do të bashkëpunojë me partinë tjetër opozitare, atë maqedonase VMRO-DPMN-e, ...

Sot fillon debati për amendamentet për ndryshime kushtetuese

Flaka - 07.11.2018

Sot në Komisionin për Çështje Kushtetuese fillon debati për amendamentet për ndryshime kushtetuese, të propozuara nga Qeveria të cilat u dakorduan edhe me tetë deputetët e përjashtuar nga koalicioni ...

Zaev: Nuk mund të garantoj asgjë për shqiptarët në Kushtetutë

Ina - 08.11.2018

Komisioni për Çështje Kushtetuese miratoi tekstin e draft-amendamentit që parashikon ndryshimin e emrit nga Republika e Maqedonisë në Republika e Maqedonisë së Veriut.

Ja çka thuhet për shqiptarët dhe turqit në Kushtetutën luftarake

Tetova Sot - 08.11.2018

Menjëherë pas votimit të amendamentit 33, kreu i Komisionit për Çështje të Kushtetutës Talat Xhaferi hapi debatin për amendamentin e radhë, gjegjësisht amendamentin 34.

Ilija Dimovski kërkon që Kushtetuta ushtarake të përfshihet në Preambulë

Tetova Sot - 08.11.2018

Menjëherë pas votimit të amendamentit 33, kreu i Komisionit për Çështje të Kushtetutës Talat Xhaferi hapi debatin për amendamentin e radhë, gjegjësisht amendamentin 34.

Rashidi: Gjuha shqipe, jo gjuhë e 20 përqindëshit

Ina - 07.11.2018

Komisioni për Çështje Kushtetuese nisi shqyrtimin e teksteve mbi draft-amendamentet e Qeverisë për ndryshimet kushtetuese. Në fillim të mbledhjes, shumica dhe opozita u përplasën për çështjen e ...

Vazhdon nesër seanca e Komisionit për Çështje Kushtetuese

Botasot - 07.11.2018

Debati i sotëm mbi debatin për propozim amendamentet e Kushtetutës në Komisionin Parlamentar për Çështjet Kushtetuese ka përfunduar dhe vazhdimi i së njëjtës është planifikuar që të mbahet nesër në ...

Sela e Kasami nuk lëshojnë pe

Ina - 07.11.2018

Tani është koha për të zgjidhur çështje e hapura për shqiptarët dhe jo të vendosen ndër tepihë, tha Fadil Zendeli nga radhët Besës, në debatin mbi propozim ndryshimet kushtetuese.

VMRO-ja kërkon transmetim direkt të seancës së Komisionit për Çështje Kushtetuese

Tetova Sot - 07.11.2018

Koordinatori i VMRO-DPMNE-së Nikolla Micevski në një konferencë për media edhe njëherë kërkoi nga kreu i Kuvendit dhe njëherit kryetarë i Komisionit për çështje kushtetuese që të sigurohet transmetim ...