TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Rregullat që duhet t’i ndiqni për dhëmbë të bardhë dhe të pastër

Gazeta Express - 12.06.2019

Jo vetëm që dhëmbët iu ndihmojnë të hani dhe të flisni, por ata bëjnë që të dukeni më të bukur. Nëse doni që të keni dhëmbë të bardhë dhe të pastër gjithmonë ndiqni këto rregulla: “Dieta” e dhëmbëve ...

Lani dhëmbët kundër demencës, ekspertët: Bakteret shkatërrojnë qelizat e trurit

Top Channel - 12.06.2019

Larja e dhëmbëve është e domosdoshme për mbrojtjen e tyre, por sipas shkencëtareve, ajo ka rëndësi të madhe edhe për parandalimin e një sëmundjeje të vështire që godet sidomos me kalimin e moshës: ...

Porosia e studiuesve: Lani dhëmbët kundër demencës!

DW - 12.06.2019

Bakteret „Gingivitis“ që gjenden në hapësirën e gojës dhe grykës mund të depërtojnë deri në tru. Aty ato shkatërrojnë qelizat nervore dhe mund të shkaktojnë edhe alzheimer, thonë studiuesit.

Rregullat që duhet t’i ndiqni për dhëmbë të bardhë dhe të pastër

Zeri - 12.06.2019

Jo vetëm që dhëmbët iu ndihmojnë të hani dhe të flisni, por ata bëjnë që të dukeni më të bukur. Nëse doni që të keni dhëmbë të bardhë dhe të pastër gjithmonë ndiqni këto rregulla: “Dieta” e dhëmbëve ...

Çfarë të ndodh nëse nuk i lan dhëmbët para se të flesh

Botasot - 11.06.2019

Të shumta janë këshillat që vijnë nga stomatologët për trajtimin e dhëmbëve. Ka disa që mendojnë se dhëmbët duhen larë para se të flesh dhe të tjerë që mendojnë se dhëmbët duhen larë dy herë në ditë.

Pastroni dhëmbët kundër demencës, bakteret shkatërrojnë qelizat e trurit

Botasot - 12.06.2019

Pastrimi i dhëmbëve është e domosdoshme për mbrojtjen e tyre, por sipas shkencëtareve, ajo ka rëndësi të madhe edhe për parandalimin e sëmundjes së demencës.

Studiuesit: Bakteret mund të depërtojnë deri në tru, lani dhëmbët

BalkanWeb - 12.06.2019

Bakteret “Gingivitis” që gjenden në hapësirën e gojës dhe grykës mund të depërtojnë deri në tru. Aty ato shkatërrojnë qelizat nervore dhe mund të shkaktojnë edhe alzheimer, thonë studiuesit.

Rregullat që duhet t’i ndiqni për dhëmbë të bardhë dhe të pastër

Tetova Sot - 13.06.2019

Jo vetëm që dhëmbët iu ndihmojnë të hani dhe të flisni, por ata bëjnë që të dukeni më të bukur. Nëse doni që të keni dhëmbë të bardhë dhe të pastër gjithmonë ndiqni këto rregulla: “Dieta” e dhëmbëve ...

Bakteret në dhëmbë mund të shkatërrojnë qelizat e trurit

LajmiFundit - 12.06.2019

Duket se larja e dhëmbëve nuk është vetëm një proces që ka të bëjë me mbrojtjen e tyre, por sipas studimeve të fundit edhe për parandalimin e sëmundjes së demencës, e cila shfaqet me kalimin e moshës.

Paralajmërimi i studiuesve: Lani dhëmbët, bakteret mund të depërtojnë deri në tru

Java News - 12.06.2019

Studiuesit e mjekësisë e përcaktojnë pjesën trekëndëshe të fytyrës, pra zonën rreth gojës dhe hundës, ndërkohë si “trekëndëshin e vdekjes”. Ky përcaktim i frikshëm ka si synim të ndërgjegjësojë ...

Pesë rregullat e arta për dhëmbë të bardhë dhe të pastër

Botasot - 13.06.2019

Jo vetëm që dhëmbët tuaj ju ndihmojnë të hani dhe të flisni, por ata mund të rregullojnë dhe pamjen tuaj. Nëse doni që ato të jenë të bardhë dhe të pastër gjithmonë ndiqni këto rregulla: “Dieta” e ...

Studiuesit: Bakteret mund të depërtojnë deri në tru, lani dhëmbët!

Mapo - 12.06.2019

Studiuesit e mjekësisë e përcaktojnë pjesën trekëndëshe të fytyrës, pra zonën rreth gojës dhe hundës, ndërkohë si “trekëndëshin e vdekjes”. Ky përcaktim i frikshëm ka si synim të ndërgjegjësojë ...

Porosia e studiuesve: Bakteret mund të depërtojnë deri në tru, lani dhëmbët

Durres Lajm - 12.06.2019

Studiuesit e mjekësisë e përcaktojnë pjesën trekëndëshe të fytyrës, pra zonën rreth gojës dhe hundës, ndërkohë si “trekëndëshin e vdekjes". Ky përcaktim i frikshëm ka si synim të ndërgjegjësojë ...

Porosia e studiuesve: Lani dhëmbët kundër demencës!

Lajmi.net - 12.06.2019

Studiuesit e mjekësisë e përcaktojnë pjesën trekëndëshe të fytyrës, pra zonën rreth gojës dhe hundës, ndërkohë si „trekëndëshin e vdekjes”. Ky përcaktim i frikshëm ka si synim të ndërgjegjësojë ...

Studiuesit: Bakteret mund të depërtojnë deri në tru, lani dhëmbët

Zeri - 12.06.2019

Bakteret “Gingivitis” që gjenden në hapësirën e gojës dhe grykës mund të depërtojnë deri në tru. Aty ato shkatërrojnë qelizat nervore dhe mund të shkaktojnë edhe alzheimer, thonë studiuesit.

Porosia e studiuesve: Lani dhëmbët kundër demencës!

Koha.net - 12.06.2019

Bakteret „Gingivitis“ që gjenden në hapësirën e gojës dhe grykës mund të depërtojnë deri në tru. Aty ato shkatërrojnë qelizat nervore dhe mund të shkaktojnë edhe alzheimer, thonë studiuesit.

Porosia e studiuesve: Lani dhëmbët kundër demencës!

Zhurnal - 12.06.2019

Bakteret „Gingivitis“ që gjenden në hapësirën e gojës dhe grykës mund të depërtojnë deri në tru. Aty ato shkatërrojnë qelizat nervore dhe mund të shkaktojnë edhe alzheimer, thonë studiuesit.

Studiuesit: Lani dhëmbët kundër demencës

Alsat - 12.06.2019

Infeksioni i mishit të dhëmbëve përshpejtohet nga krijimi i pllakëzave në dhëmbë. Pllakëzat krijohen, kur dhëmbët pastrohen rrallë dhe jo rregullisht me fije dentare.

Lani dhëmbët, bakteret mund të depërtojnë deri në tru

Albeu.com - 12.06.2019

Studiuesit e mjekësisë e përcaktojnë pjesën trekëndëshe të fytyrës, pra zonën rreth gojës dhe hundës, ndërkohë si “trekëndëshin e vdekjes”. Ky përcaktim i frikshëm ka si synim të ndërgjegjësojë ...

Studiuesit japin alarmin për dhëmbët: Bakteret mund të depërtojnë deri në tru nëse e neglizhoni këtë veprim

SOT - 12.06.2019

Studiuesit e mjekësisë e përcaktojnë pjesën trekëndëshe të fytyrës, pra zonën rreth gojës dhe hundës, ndërkohë si “trekëndëshin e vdekjes”. Ky përcaktim i frikshëm ka si synim të ndërgjegjësojë ...