TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Shkup: "marshi i të gjallëve" në kujtim të hebrejve të deportuar

VOA - 12.03.2018

Qindra njerëz nga Shkupi dhe vende të tjera, të ardhur edhe nga Izraeli e Gjermania marshuan sot nga qendra e Shkupit deri tek vendi që njihej si Monopoli, prej nga 7144 hebrenj qenë ngarkuar në ...

Grevë e përgjithshme në sistemin arsimor të Kosovës

VOA - 12.03.2018

Në Kosovë, shkollat fillore, ato të mesme dhe universitetet publike janë hedhur në një grevë të përgjithshme njëditëshe për t'i bërë trysni qeverisë që të miratojë ligjin për njohjen e statusit të ...

Situata e personave me nevoja të veçanta në Kosovë

VOA - 11.03.2018

Në Kosovë mendohet se ka mbi 18 mijë persona me nevoja të veçanta, por organizatat që merren me mbrojtjen e të drejtave të tyre ankohen për numrin e vogël të të punësuarve nga kjo kategori si dhe për ...

Pasojat e rënies së ndjeshme të popullsisë

VOA - 11.03.2018

Rënia e ndjeshme e popullsisë vlerësohet nga studiuesit me pasoja për zhvillimin ekonomik dhe social të vendit. Korespondenti ynë Raimond Kola bisedoi me dy profesorë të Departamentit të Gjeografisë ...

Peticion për pronësinë e kripores së Ulqinit

VOA - 11.03.2018

Në Ulqin nisi nënshkrimi i peticionit për përcaktimin e pronësisë së Kripores me qëllim mbrojtjen e biodiversitetit dhe prodhimin e kripës. Peticioni do ti drejtohet Qeverisë së Malit të Zi.

Si mund t’i hakmerret Britania Rusisë?

Evropaelire - 11.03.2018

Zyrtarët britanikë janë duke biseduar me aleatët amerikanë dhe ata evropianë për t’u koordinuar lidhur me masat hakmarrëse të cilat mund të zbatohen nëse vërtetohet se Moska është mbrapa helmimit të ...

Problemet e energjisë elektrike të Kosovës

VOA - 10.03.2018

Problemet e pazgjidhura ndërmjet Kosovës dhe Serbisë në fushën e energjisë elektrike kanë shkaktuar probleme në fuksionimin pajisjeve shtëpiake elektronike në rreth 25 vende të Evropës.

Situata pas pëmbytjeve në zonën e Nënshkodrës

VOA - 10.03.2018

Përmirësohet situata në zonën fushore të Nënshkodrës pas ndërprerjes së shkarkimeve nga hidrocentralet e Kaskadës së Drinit duke mundësuar nisjen me shpejtësi të procesit të shpërndarjes së ndihmave ...