TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Si sot, më 13 Janar, Emil Zola publikoi J’Accuse dhe vdiq Joyce

Java News - 13.01.2018

1898-Shkrimtari francez Emile Zola ka publikuar nën titullin “Akuzoj” në gazetën “L’oror” një letër të hapur Presidentit të Republikës, në të cilën ai vuri në dukje makinacionet e qarqeve më të larta ...

“J'Accuse”, dëshmia e fuqisë së fjalës së lirë e medias në mbrojtje të njeriut

Koha.net - 13.01.2018

Sot bëhen 120 vjet nga publikimi i “J'Accuse”, letrës së hapur të shkrimtarit francez Emile Zola, me të cilën akuzoi qeverinë dhe ushtrinë franceze për dënimin e padrejtë dhe me dëshmi të rrejshme e ...