TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Qeveria synon të përfshijë opozitën në procesin e emrit

Portalb - 13.01.2018

Qeveria ka një qëllim të fortë për të përfshirë opozitën në procesin e zgjidhjes së çështjes së emrit, kjo është detyrë, tha ministri i jashtëm Nikola Dimitrov.

Çështja e emrit, qytetarët me mendime të ndryshme

Alsat - 13.01.2018

Qytetarët kanë mendime të ndryshme për zgjidhjen e çështjes së emrit. Disa nga qytetarët e anketuar nga Alsat M janë optimist se emri do të zgjidhet brenda këtij viti, por insistojnë që të ruhet ...

Dimitrov: Presim një propozim nga Nimic dhe zgjidhja duhet të jetë dinjitoze (VIDEO)

Almakos - 13.01.2018

Maqedonia dhe Greqia ranë dakord të formojnë grupe punuese, të udhëhequr nga ministrat e jashtëm, të cilët do të jenë të angazhuar për të gjetur një zgjidhje për mosmarrëveshjen 25 vjeçare të emrit, ...

Dimitrov: grupe të përbashkëta pune me palën greke

Lajm - 13.01.2018

Kryediplomati Nikolla Dimitrov ka njoftuar për krijimin e grupeve të përbashkëta të punës të palës greke dhe maqedonase. Ai ka shpjeguar se grupet do të angazhohen për të përshpejtuar bisedime për ...

Çështja e emrit Maqedoni – Greqi, Dimitrov: do të formohen grupe punuese për negocim

Portalb - 13.01.2018

Maqedonia dhe Greqia janë pajtuar që të formojnë grupe të punës të cilat do të udhëhiqen nga Ministria e Punëve të Jashtme e Maqedonisë dhe e Greqisë.

Dimitrov: Inkurajojmë Mathew Nimetz të jep propozim për çështjen e emrit

Telegrafi - 13.01.2018

Ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov, deklaroi se akoma nuk ka propozim për zgjidhjen e çështjes së emrit, por inkurajoi ndërmjetësuesin Mathew Nimetz të jep propozim në takimin e parë.

Grupe të punës dhe pritje për zgjidhjen e kontestit 25 vjeçar për emrin

Almakos - 13.01.2018

Çështja e emrit, pozitat e Maqedonisë dhe të Greqisë, si edhe pritjet për atë se çfarë ndryshimesh do të pasojnë në rajon pas zgjidhjes së këtij kontesti 25-vjeçar edhe më tej janë temë kryesore në ...

Maqedonia dhe Greqia me grupe të punës për zgjidhjen e kontestit 25 vjeçar

Lajm - 13.01.2018

Maqedonia dhe Greqia u dakorduan që të formojnë grupe pune, të kryesuara nga ministritë e punëve të jashtme të cilët do t’u kushtohen gjetjes së zgjidhjes për kontestin 25-vjeçar me emrin.

Dimitrov: Nga një vend i problemeve dhe krizave në një vend të mundësive për sukses

Telegrafi - 12.01.2018

Ministri për Punë të Jashtme të Maqedonisë, Nikolla Dimitrov në emisionin ‘Click Plus’ në Tv 21 foli për gjendjen aktuale të Maqedonisë në aspekt të politikës së jashtme, marrëdhëniet me shtetet ...

Dimitrov dhe Koxias në krye të grupeve të punës për zgjidhjen e çështjes së emrit

Lajm - 12.01.2018

Maqedonia dhe Greqia kanë rënë dakord që të formojnë grupe pune të udhëhequra nga ministrat e Jashtëm të cilët do të punojnë në gjetjen e zgjidhjes së kontestit të emrit.

Qeveria e Maqedonisë synon të përfshijë opozitën në procesin e emrit

BalkanWeb - 13.01.2018

SHKUP- Qeveria e Maqedonisë ka një qëllim të fortë për të përfshirë opozitën në procesin e zgjidhjes së çështjes së emrit. “Kjo është detyrë”, tha ministri i Jashtëm, Nikola Dimitrov.

Çështja e emrit, qytetarët me mendime të ndryshme

Lajm - 13.01.2018

Qytetarët kanë mendime të ndryshme për zgjidhjen e çështjes së emrit. Disa nga qytetarët e anketuar nga Alsat M janë optimist se emri do të zgjidhet brenda këtij viti, por insistojnë që të ruhet ...

« Ministri i jashtëm » Dimitrov: Dëshirojmë që të mërkurën Nimic të del me propozim për emrin

Zhurnal - 13.01.2018

« Ministri i jashtëm » Dimitrov: Dëshirojmë që të mërkurën Nimic të del me propozim për emrin Shkup, 13 janar - Maqedonia dhe Greqia ranë dakord të formojnë grupe punuese, të udhëhequr nga ministrat ...

Çështja e emrit Maqedoni-Greqi, Dimitrov: Do formohen grupe punuese për negocim

BalkanWeb - 13.01.2018

SHKUP- Maqedonia dhe Greqia kanë rënë dakord që të formojnë grupe të punës të cilat do të udhëhiqen nga Ministria e Punëve të Jashtme e Maqedonisë dhe e Greqisë.

Dimitrov: Inkurajojmë Mathew Nimetz të jep propozim për çështjen e emrit

Flaka - 13.01.2018

Ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov, deklaroi se akoma nuk ka propozim për zgjidhjen e çështjes së emrit, por inkurajoi ndërmjetësuesin Mathew Nimetz të jep propozim në takimin e parë.

“Katimerini”: Çështja “maqedonase” larg diplomacisë

Zhurnal - 13.01.2018

“Katimerini”: Çështja “maqedonase” larg diplomacisë Shkup/Athinë, 13 janar - Gazeta greke, “Katimerini” në një analizës për çështjen e emrit mes Shkupit dhe Athinës ka shkruar se përpjekjet për ...

Grupe të punës dhe pritje për zgjidhjen e kontestit 25 vjeçar për emrin

Zhurnal - 13.01.2018

Grupe të punës dhe pritje për zgjidhjen e kontestit 25 vjeçar për emrin Shkup, 13 janar - Çështja e emrit, pozitat e Maqedonisë dhe të Greqisë, si edhe pritjet për atë se çfarë ndryshimesh do të ...

Maqedonia dhe Greqia me grupe të punës për zgjidhjen e kontestit 25 vjeçar

Flaka - 13.01.2018

Maqedonia dhe Greqia u dakorduan që të formojnë grupe pune, të kryesuara nga ministritë e punëve të jashtme të cilët do t’u kushtohen gjetjes së zgjidhjes për kontestin 25-vjeçar me emrin.

Dimitrov dhe Koxias në krye të grupeve të punës për zgjidhjen e çështjes së emrit

Zhurnal - 12.01.2018

Dimitrov dhe Koxias në krye të grupeve të punës për zgjidhjen e çështjes së emrit Shkup, 12 janar - Maqedonia dhe Greqia kanë rënë dakord që të formojnë grupe pune të udhëhequra nga ministrat e ...

Xanakopulos: Erga omnes nënkupton ndryshim të emrit kushtetues të fqinjëve

Idividi - 12.01.2018

Athinë, 12 janar 2018 (MIA) - Ndryshim i emrit kushtetues, përdorim në brendi të vendit dhe angazhim i qeverisë pas vetes ta lë irredentizmin, janë kërkesa prej Athinës zyrtare për arritjen e ...

Maqedonia dhe Greqia do të formojnë grupe pune për kontestin e emrit

Telegrafi - 12.01.2018

Maqedonia dhe Greqia u dakorduan për formimin e grupeve të punës, të udhëhequr nga ministrat për punë të jashtme, të cilët do të jenë të përkushtuar në gjetjen e zgjidhjes për kontestin 25 vjeçar për ...

Dimitrov për Reuters: Kemi përgjegjësi të madhe, por është e qartë se identiteti është i rëndësishëm për ne

Flaka - 12.01.2018

Ministri i jashtëm i Maqedonisë Nikolla Dimitrov tha në një intervistë për Reuters se Maqedonia dhe Greqia ranë dakord të formojnë grupe punuese të udhëhequra nga ministrat e jashtëm për të zhvilluar ...

Canakapullos: çështja E emrit relaksohet nëse evitohen qëndrimet irredentiste (video)

Flaka - 12.01.2018

Përdorim i përgjithshëm i emrit të shtetit, ndryshim të emrit kushtetues dhe përdorim të tij edhe brenda shtetit, ky është pozicioni i Greqisë, sa i takon zgjidhjes së çështjes së emrit të Maqedonisë.

Shkupi dhe Athina presin propozim të Nimicit më 17 janar

Idividi - 12.01.2018

Shkup, 12 janar 2017 (MIA) - Kornizë inicuese me të cilën në mënyrë thelbësore do të ketë zhvillime në tejkalimin e dallimeve rreth emrit, presin qeveritë në Shkup dhe në Athinë prej ndërmjetësit ...

Dimitrov dhe Kotzias presin kornizë inicuese për zgjidhjen e kontestit të emrit nga ndërmjetësi Nimetz

Telegrafi - 11.01.2018

Pritje se në takimin vijues më 17 janar në New York ndërmjetësuesi Matthew Nimetz do të vendosë në tryezë kornizë iniciuese në të cilën në mënyrë esenciale do të përparohet në tejkalimin e dallimit ...

Çështja e emrit, qytetarët me mendime të ndryshme

Almakos - 13.01.2018

13 Janar Qytetarët kanë mendime të ndryshme për zgjidhjen e çështjes së emrit. Disa nga qytetarët e anketuar nga Alsat M janë optimist se emri do të zgjidhet brenda këtij viti, por insistojnë që të ...

Maqedoni-Greqi, Dimitrov: Do formohen grupe pune për negociatat e emrit

SOT - 13.01.2018

Maqedonia dhe Greqia kanë rënë dakord sot të formojnë grupe të punës të cilat do të udhëhiqen nga Ministria e Punëve të Jashtme e Maqedonisë dhe e Greqisë.

Dimitrov: Maqedonia dhe Greqia do të formojnë grupe të punës

Albeu.com - 13.01.2018

Maqedonia dhe Greqia u dakorduan që të formojnë grupe pune, të kryesuara nga ministritë e punëve të jashtme të cilët do t’u kushtohen gjetjes së zgjidhjes për kontestin 25-vjeçar me emrin.

Maqedonia dhe Greqia do të formojnë grupe pune për kontestin e emrit

Almakos - 12.01.2018

Maqedonia dhe Greqia u dakorduan për formimin e grupeve të punës, të udhëhequr nga ministrat për punë të jashtme, të cilët do të jenë të përkushtuar në gjetjen e zgjidhjes për kontestin 25 vjeçar për ...

Shkupi dhe Athina në pritje të propozimit të Nimicit për emrin

Alsat - 12.01.2018

Propozim thelbësor që do të ketë zhvillime në tejkalimin e dallimeve rreth emrit, presin qeveritë në Shkup dhe në Athinë prej ndërmjetësit të OKB-së, Methju Nimic në raundin e ardhshëm të bisedimeve ...

Dimitrov dhe Koxias presin që Nimici në Nju-Jork të japë kornizë iniciuese për zgjidhje të emrit

Idividi - 12.01.2018

Selanik, 11 janar 2018 (MIA) - Pritje se në takimin vijues më 17 janar në Nju-Jork ndërmjetësuesi Metju Nimic do të vendosë në tryezë kornizë iniciuese në të cilën në mënyrë esenciale do të ...

Çështja e emrit, qytetarët me mendime të ndryshme

Zhurnal - 13.01.2018

Çështja e emrit, qytetarët me mendime të ndryshme Shkup, 13 janar - Qytetarët kanë mendime të ndryshme për zgjidhjen e çështjes së emrit. Disa nga qytetarët e anketuar nga Alsat M janë optimist se ...

Dimitrov zbulon lëvizjen e fundit të Shkupit dhe Athinës

Albeu.com - 13.01.2018

Ministri i Punëve të Jashtme të Maqedonisë, Nikolla Dimitrov , deklaroi për “Reuters” se Athina dhe Shkupi do të formojnë grupe pune për zgjidhjen e problemit 25-vjeçar të emrit.

Nimic vjen me propozim për emrin

Almakos - 12.01.2018

Kornizë inicuese me të cilën në mënyrë thelbësore do të ketë zhvillime në tejkalimin e dallimeve rreth emrit, presin qeveritë në Shkup dhe në Athinë prej ndërmjetësit Methju Nimic në raundin e ...

Shkupi dhe Athina në pritje të propozimit të Nimicit për emrin

Flaka - 12.01.2018

Propozim thelbësor që do të ketë zhvillime në tejkalimin e dallimeve rreth emrit, presin qeveritë në Shkup dhe në Athinë prej ndërmjetësit të OKB-së, Methju Nimic në raundin e ardhshëm të bisedimeve ...

Çështja e emrit, Shkupi dhe Athina presin propozimin e Nimicit

Albeu.com - 12.01.2018

Qeveritë në Shkup dhe në Athinë në takimin e 17 janarit në Nju Jork, nga ndërmjetësi Methju Nimic presin propozim thelbësor që do të ndikonte në tejkalimin e dallimeve rreth emrit.