TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Banka Botërore publikon vrojtimin e ndërmarrjeve për Shqipërinë!

Top Channel - 08.11.2019

Rezultatet e Vrojtimit të ndërmarrjeve për Shqipërinë flasin për një pamje të larmishme të mjedisit të biznesit në të cilën veprojnë kompanitë shqiptare.

“Ulet korrupsioni për lejet”/ BB përgënjeshtron opozitën: Nga 32% në vitin 2013 në 17% në vitin 2019

Java News - 08.11.2019

Shefja e zyrës së Bankës Botërore në Shqipëri shpjegon për Top Channel gjetjet e një raporti në lidhje me biznesin, ekonominë dhe korrupsioni. Ajo thotë se është vërejtur një ulje e korrupsionit për ...

‘36.1% e bizneseve thonë se është kërkuar ryshfet’, raporti i BB: Ryshfeti në Shqiperi më i larti në rajon

BalkanWeb - 07.11.2019

Korrupsioni në Shqipëri është tre herë më i lartë se në vendet e tjera të Europës Lindore dhe Azisë qendrore. Nuk ka krahasim me vendet e BE ku duam të hapim negociatat për anëtarësim.

BB: Ulet korrupsioni për lejet/ Nga 32% në vitin 2013 në 17% në vitin 2019

Top Channel - 08.11.2019

Shefja e zyrës së Bankës Botërore në Shqipëri shpjegon për Top Channel gjetjet e një raporti në lidhje me biznesin, ekonominë dhe korrupsioni. Ajo thotë se është vërejtur një ulje e korrupsionit për ...

Banka Botërore publikon vrojtimin e ndërmarrjeve për Shqipërinë!

Botasot - 08.11.2019

Rezultatet e Vrojtimit të ndërmarrjeve për Shqipërinë flasin për një pamje të larmishme të mjedisit të biznesit në të cilën veprojnë kompanitë shqiptare.

Ekipi i Vrojtimit të Ndërmarrjeve të Grupit të BB, publikon të dhënat nga anketa e re për Shqipërinë për 2019-n

RTSH - 08.11.2019

Ekipi i Vrojtimit të Ndërmarrjeve të Grupit të Bankës Botërore ka publikuar të dhënat nga anketa e re për Shqipërine për 2019. Të dhënat janë mbledhur në bashkëpunim me Bankën Europiane për Rindertim ...

Shqipëria rritje ekonomike dhe zhvillime pozitive/ BB: 15% e firmave në 2019 eksportuan drejtpërdrejt të paktën 10% të ...

Medial - 08.11.2019

TIRANË, 8 nëntor/MEDIAL/ Që nga viti 2013, ekonomia shqiptare ka parë një rritje të konsiderueshme në përqindjen e mallrave që firmat eksportojnë në tregjet ndërkombëtare.

BB: Rritet përqindja e firmave me gra sipërmarrëse, nga 13,1% në 2013, në 20,7% në 2019

Medial - 08.11.2019

TIRANË, 8 nëntor/MEDIAL/ Në Shqipëri përqindja e firmave me gra sipërmarrëse është rritur nga 13,1 % në 2013, në 20,7% në 2019. Sipas Vrojtimit të ndërmarrjeve për Shqipërinë të publikuar nga Banka ...