TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

10 vendet me dërgesat më të mëdha të remitencave në Kosovë

Telegrafi - 16.05.2018

Padyshim diaspora paraqet një burim të rëndësishëm të financimit të ekonomive familjare në Kosovë. Gjermania është shteti nga ku kosovarët më së shumti dërgojnë pare, pastaj renditet Zvicra dhe ...

Diaspora kosovare në vitin 2017 u ka dërguar familjeve 760 milionë euro

Idividi - 16.05.2018

Prishtinë, 15 maj 2018 (MIA) - Mjetet të cilat në Kosovë i dërgon diaspora edhe më tutje paraqesin një nga burimet kryesore për financimin e familjeve kosovare, të cilave u sigurojnë pozitë stabile ...

Remitencat kategoria më e madhe e të ardhurave

Telegrafi - 16.05.2018

Banka Qendrore e Kosovës (BQK), ka njoftuar se bilanci i të ardhurave dytësore shënoi rritje për 12.7 për qind, që i atribuohet nivelit më të lartë të remitencave.

Kanali i veçantë televiziv për diasporën futet në ligjin e ri

Kosova Live - 15.05.2018

Diaspora shqiptare do të ketë një kanal televiziv të dedikuar në veçanti për bashkatdhetarët tanë. Kjo tashmë është pjesë e draftligjit të ri për diasporën, ku një kanal i ri i përbashkët me ...

Sezoni i verës rrit dërgesat e diasporës në Kosovë

Telegrafi - 15.05.2018

Dërgesat nga diaspora në Kosovë vazhdojnë të paraqesin një prej burimeve kryesore të financimit të konsumit të ekonomive familjare. Po ashtu, ato paraqesin burime që sigurojnë gjendje stabile sociale ...

Së shpejti kanal i veçantë televiziv për Diasporën mes Kosovës e Shqipërisë

Koha.net - 15.05.2018

Diaspora shqiptare do të ketë një kanal televiziv të dedikuar në veçanti për bashkatdhetarët tanë. Kjo tashmë është pjesë e draftligjit të ri për diasporën, ku një kanal i ri i përbashkët me ...

Pa diasporë nuk ka Evropë

Telegrafi - 14.05.2018

Mark Kosmo Kosova dhe Shqipëria nuk do të hyjnë në Evropë përderisa nuk angazhojnë diasporën e gjërë shqiptare në një mënyrë më të organizuar dhe institucionale.

Diaspora kërkon një kanal televiziv

Koha.net - 14.05.2018

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, ka pritur në takim një delegacion të përfaqësuesve të shoqatave, intelektualëve dhe biznesmenëve nga diaspora, me të cilët ka biseduar për ...

Sezoni i verës rrit dërgesat e diasporës në Kosovë

Lajmi.net - 15.05.2018

Dërgesat nga diaspora në Kosovë vazhdojnë të paraqesin një prej burimeve kryesore të financimit të konsumit të ekonomive familjare. Ato paraqesin burime që sigurojnë gjendje stabile sociale dhe këto ...

Kanali i veçantë televiziv për Diasporën futet në ligjin e ri

Lajmi.net - 15.05.2018

Diaspora shqiptare do të ketë një kanal televiziv të dedikuar në veçanti për bashkatdhetarët tanë. Kjo tashmë është pjesë e draftligjit të ri për diasporën, ku një kanal i ri i përbashkët me ...

Kryeministri Haradinaj priti në takim një delegacion të diasporës shqiptare

Lajmi.net - 14.05.2018

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj ka pritur në takim një delegacion të përfaqësuesve të shoqatave, intelektualëve dhe biznesmenëve nga diaspora, me të cilët ka biseduar për ...

Më 2017, diaspora ia solli Kosovës mbi 750 milionë euro

Koha.net - 15.05.2018

Dërgesat nga diaspora në Kosovë vazhdojnë të paraqesin një prej burimeve kryesore të financimit të konsumit të ekonomive familjare. Ato paraqesin burime që sigurojnë gjendje stabile sociale dhe këto ...

Kosovë, kanali i veçantë televiziv për Diasporën futet në ligjin e ri

Portalb - 15.05.2018

Diaspora shqiptare do të ketë një kanal televiziv të dedikuar në veçanti për ta. Kjo tashmë është pjesë e draftligjit të ri për diasporën, ku një kanal i ri i përbashkët me Republikën e Shqipërisë, ...

Haradinaj priti në takim një delegacion të diasporës shqiptare

Telegrafi - 14.05.2018

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj ka pritur në takim një delegacion të përfaqësuesve të shoqatave, intelektualëve dhe biznesmenëve nga diaspora, me të cilët ka biseduar për ...