TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ja sa para mund t’i kushtojë “vetingu” i gjyqtarëve dhe prokurorëve Maqedonisë së Veriut

Portalb - 12.07.2019

Procesin e kontrollit apo verifikimit të përgjithshëm të gjyqtarëve dhe prokurorëve, nëse Maqedonia e bën sipas formatit të Shqipërisë ( veting ), do të duhet të sigurohen mjete financiare për të ...

Vetingu, ekspertët paralajmërojnë se qasja duhet të bëhet profesionalisht dhe pa improvizim

Telegrafi - 12.07.2019

Procesi i vetingut për funksionarët dhe zyrtarët duhet të fillojë, por ekspertët paralajmërojnë se qasja duhet të bëhet profesionalisht dhe pa improvizim.

Vetingu mos të bëhet sikur “fshesa”, erë dhe mjegull

Alsat - 12.07.2019

Procesi i vrojtimit të funksionarëve asesi të fillojë. Ekspertët paralajmërojnë se qasja duhet të bëhet në mënyrë profesionale dhe të mos improvizohet.

Grupet parlamentare e shqyrtojnë propozimin e BDI-së për veting, qëndrimet javën e ardhshme

Medial - 11.07.2019

Shkup, 11 korrik 2019 (MEDIAL) – Formim të agjencisë, e obliguar për veting të të gjithë funksionarëve, nga presidenti i shtetit e deri te anëtari në këshillin e komunës, parashikon versioni i parë i ...

RMV, edhe grupi i ish deputetëve të VMRO-së janë “për” zbatimin e vetingut

Portalb - 11.07.2019

Krahas partive opozitare, edhe grupi i pavarur i deputetëve të përjashtuar nga partia opozitare maqedonase, VMRO-DPMNE-ja janë “për” që të zbatohet vetingu në Republikën e Maqedonisë së Veriut, ...

LSDM-ja dhe VMRO-ja janë të rezervuara rreth Vetingut

Zhurnal - 11.07.2019

Shkup, 11 korrik, zhurnal.mk – Partitë më të mëdha në vend shprehen të rezervuara sa i takon draft-versionit të BDI-së të ligjit për veting. Nga LSDM-ja thonë se akoma nuk e kanë shqyrtuar propozimin ...

Vetingu, LSDM-ja dhe VMRO-ja janë të rezervuara

Alsat - 11.07.2019

Partitë më të mëdha në vend shprehen të rezervuara sa i takon draft-versionit të BDI-së të ligjit për veting. Nga LSDM-ja thonë se akoma nuk e kanë shqyrtuar propozimin dhe nuk kanë konsoliduar ...

Opozita në RMV është skeptike që pushteti mund të organizojë “veting” të gjyqtarëve dhe prokurorëve

Portalb - 11.07.2019

Opozita shqiptare dhe maqedonase në Maqedoninë e Veriut është skeptike se me Qeverinë aktuale mund të bëhet “veting” apo verifikim i punës së gjyqtarëve dhe prokurorëve, njofton Portalb.mk .

Sa para mund t’i kushtojë “vetingu” i gjyqtarëve dhe prokurorëve Maqedonisë së Veriut?

Gazeta Express - 12.07.2019

Procesin e kontrollit apo verifikimit të përgjithshëm të gjyqtarëve dhe prokurorëve, nëse Maqedonia e bën sipas formatit të Shqipërisë (veting), do të duhet të sigurohen mjete financiare për të ...

Vetingu, ekspertët paralajmërojnë se qasja duhet të bëhet profesionalisht dhe pa improvizim

Botasot - 12.07.2019

Procesi i vetingut për funksionarët dhe zyrtarët duhet të fillojë, por ekspertët paralajmërojnë se qasja duhet të bëhet profesionalisht dhe pa improvizim.

Vetingu mos të bëhet sikur “fshesa”, erë dhe mjegull

Tetova Sot - 12.07.2019

Procesi i vrojtimit të funksionarëve asesi të fillojë. Ekspertët paralajmërojnë se qasja duhet të bëhet në mënyrë profesionale dhe të mos improvizohet.

“Veting” për gjyqtarët dhe prokurorët, pushteti është duke shqyrtuar modalitetet si të realizohet

Portalb - 10.07.2019

BDI-ja është duke kërkuar nga partneri i koalicionit LSDM që ta përkrahë “Vetingun” për funksionarët aktual dhe të ardhshëm, në mesin e të cilëve do të përfshihen edhe ata të sektorit të gjyqësorit, ...

Grubi: Draft-ligji për “vettingun”, në duart e deputetëve

Alsat - 10.07.2019

Grupi parlamentar i BDI-së u ka dorëzuar grupeve të tjera parlamentare draft/ligjin për veting për të cilin presin sugjerime nga partitë tjera. Deputeti Artan Grubi thotë se shpresojnë në mbështetjen ...

Ligji për veting para deputetëve të Maqedonisë

Telegrafi - 10.07.2019

Ligji për veting është shumë ambicioz, tha Artan Grubi, i cili e propozoi ligjin në Kuvend. Sipas tij, ky ligj do të lejojë kontrollin e kandidatëve për mbajtjen e funksioneve publike para se të ...

Propozim-ligji për “Vetiungun” LSDM-ja dhe VMRO-ja janë të rezervuara

Gazeta Express - 11.07.2019

Partitë më të mëdha në vend shprehen të rezervuara sa i takon draft-versionit të BDI-së të ligjit për veting. Nga LSDM-ja thonë se akoma nuk e kanë shqyrtuar propozimin dhe nuk kanë konsoliduar ...

Analistët: Nismëtarët e Vetingut e banalizojnë këtë proces që po ecë me shpejtësi të kërmillit

Zhurnal - 12.07.2019

Shkup, 12 korrik, zhurnal.mk – Procesi i vetingut të funksionarëve asesi të fillojë. Ekspertët paralajmërojnë se qasja duhet të bëhet në mënyrë profesionale dhe të mos improvizohet por ky proces të ...

Vetingu mos të bëhet sikur “fshesa”, erë dhe mjegull

Gazeta Express - 12.07.2019

Procesi i vrojtimit të funksionarëve asesi të merr dritë jeshile. Iniciativa për pastrim është ende në fazën fillestare. Politikanët po merren vesh midis vete, mirëpo asesi të gjejnë gjuhë të ...

Grubi: Draft-ligji për “vettingun”, në duart e deputetëve (VIDEO)

Tetova Sot - 10.07.2019

Grupi parlamentar i BDI-së u ka dorëzuar grupeve të tjera parlamentare draft/ligjin për veting për të cilin presin sugjerime nga partitë tjera. Deputeti Artan Grubi thotë se shpresojnë në mbështetjen ...

Vetingu, LSDM-ja dhe VMRO-ja janë të rezervuara

Tetova Sot - 11.07.2019

Partitë më të mëdha në vend shprehen të rezervuara sa i takon draft-versionit të BDI-së të ligjit për veting. Nga LSDM-ja thonë se akoma nuk e kanë shqyrtuar propozimin dhe nuk kanë konsoliduar ...

Grubi: Draft-ligji për “vettingun”, në duart e deputetëve

Flaka - 10.07.2019

Grupi parlamentar i BDI-së u ka dorëzuar grupeve të tjera parlamentare draft/ligjin për veting për të cilin presin sugjerime nga partitë tjera. Deputeti Artan Grubi thotë se shpresojnë në mbështetjen ...

Vetingu, LSDM-ja dhe OBRM-PDUKM-ja janë të rezervuara

Telegrafi - 11.07.2019

Partitë më të mëdha në vend shprehen të rezervuara sa i takon draft-versionit të BDI-së të ligjit për veting. Nga LSDM-ja thonë se akoma nuk e kanë shqyrtuar propozimin dhe nuk kanë konsoliduar ...

Draft-ligji për “vettingun” në duart e deputetëve, presin mbështetje

Gazeta Express - 10.07.2019

Grupi parlamentar i BDI-së u ka dorëzuar grupeve të tjera parlamentare draft/ligjin për veting për të cilin presin sugjerime nga partitë tjera. Deputeti Artan Grubi thotë se shpresojnë në mbështetjen ...

Vetingu, LSDM-ja dhe VMRO-ja janë të rezervuara

Flaka - 11.07.2019

Partitë më të mëdha në vend shprehen të rezervuara sa i takon draft-versionit të BDI-së të ligjit për veting. Nga LSDM-ja thonë se akoma nuk e kanë shqyrtuar propozimin dhe nuk kanë konsoliduar ...