TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Kontrollet në zonat turistike, Tatimet: 869 subjekte me shkelje

ABC News - 11.07.2018

Më shumë se 16,000 tatimpagues, në të gjithë vendin do të kalojne në siten e Hetimit Tatimor këtë sezon veror. Kontrollet në zonat bregdetare kanë nisur, ndërkohë që 49% e bizneseve të monitoruara ...

Gjysma e bizneseve të turizmit shmangin taksat

Top Channel - 11.07.2018

Kontrollet tatimore kanë zbuluar se gjysma e bizneseve të turizmit punojnë në informalitet duke fshehur taksat që duhet t’i paguajnë arkës së shtetit.

Bizneset në bregdet, Tatimet: 49% me shkelje – Do të kontrollohen mbi 16 mijë tatimpagues

Mapo - 11.07.2018

Gjysma e sipërmarrjeve që operojnë në fushën e turizmit rezultojnë në shkelje, sipas Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve. Gjatë sezonit veror, strukturat e Hetimit Tatimor po ushtrojnë kontrolle ...

Biznesi i vogël afat deri më 16 korrik për deklarimet, gjobë deri në 50 mijë lekë për mosdeklaruesit

SOT - 11.07.2018

Tatimpaguesit e vegjël me qarkullim nga 2 deri në 5 milionë lekë, të përfshirë për herë të parë në skemën e TVSH-së që prej datës 1 Prill 2018 kanë si afat të fundit për deklarimin e librit të ...

Tatimet publikojnë listën e “zezë” të bizneseve që nuk lëshojnë kupon tatimor

Durres Lajm - 11.07.2018

Administrata tatimore ka nisur publikimin e një liste me emrat e bizneseve që nuk lëshojnë kuponin tatimor. Lista përmban vetëm 127 subjekte, të cilat siç shihet nga web-i i tatimeve janë subjekte të ...

Aksioni anti informalitet në bregdet, Tatimet kapin gjysmën e bizneseve me shkelje, 30.4 milionë lekë gjoba

SOT - 12.07.2018

Drejtoria e Hetimit Tatimor, po ushtron kontrolle të vazhdueshme në sektorin e turizmit, me fokus të veçantë zonat bregdetare, me qëllim parandalimin dhe goditjen e informalitetit, si dhe sigurimin e ...

Foto/ Tatimet mbyllin hotelet në Ksamil, Dhërmi e Himarë në kulmin e sezonit

SOT - 11.07.2018

Ndonëse në kulmin e sezonit turistik, Drejtoria e Hetimit Tatimor u ka vënë kyçin disa bizneseve në bregdet. Tatimet kanë ushtruar kontrolle të vazhdueshme me qëllim parandalimin dhe goditjen e ...

Bizneset me TVSH, Tatimet: Dorëzoni deklaratën brenda 16 korrikut

Top Channel - 10.07.2018

Pjesa më e madhe e bizneseve të vogla që hyjnë për herë të parë në skemën e tvsh-së e kanë përmbushur detyrimin për të dorëzuar deklaratën tatimore. Drejtoresha e përgjithshme e tatimeve Vasilika ...

60% e bizneseve plotësuan deklaratën e TVSH/ Vjero: Jo gjoba për deklaratat gabim

ABC News - 10.07.2018

11 mijë e 700 biznese të vogla që kanë hyrë për herë të parë në skemën e TVSH-së kanë dorëzuar pranë administratës tatimore librat e blerjes dhe të shitjes.

TVSH te biznesi i vogël, Vjero: Respektoni afatet për deklarimin, ose penalitete

Medial - 10.07.2018

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka sqaruar sot gjatë një konference për shtyp hapat që do të ndjekë biznesi i vogël që ka hyrë në TVSH për deklarimet.

Bizneset me TVSH, Tatimet: Dorëzoni deklaratën brenda 16 korrikut

Mapo - 10.07.2018

Pjesa më e madhe e bizneseve të vogla që hyjnë për herë të parë në skemën e tvsh-së e kanë përmbushur detyrimin për të dorëzuar deklaratën tatimore. Drejtoresha e përgjithshme e tatimeve Vasilika ...