TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Janë tërhequr 500 vaksina kundër fruthit nga 11 punkte të vendit

Portalb - 11.01.2019

Jo 67 vaksina, siç ishte numri fillestar, por 500 vaksina MRP në të cilat janë ngjitur deklarata të gabuara me afat të skaduar të përdorimit, janë gjetur dhe janë tërhequr nga 11 punkte të vaksinimit ...

Po përgatiten ndryshime ligjore që vaksinat të bëhen kusht për regjistrim në shkollë

Portalb - 11.01.2019

Shteti po i shqyrton të gjitha aspektet dhe dispozitat ligjore që vaksinimi të bëhet kusht i detyrueshëm për regjistrimin e fëmijëve në kopsht dhe shkollë.

Ademi: Sipas situatës me fruthin në terren, MASH do të ndërmarrë masa

Lajm - 11.01.2019

Ministria e Arsimit dhe Shkencës po e ndjekë situatën me epideminë e fruthit, është në koordinim me ministritë e Shëndetësisë dhe Punës dhe Politikës Sociale dhe në bazë të situatës në terren do të ...

Maqedoni, zbulohen vaksina të reja me afat të skaduar

Telegrafi - 11.01.2019

Në shtëpitë shëndetësore, gjegjësisht në pikat e vaksinimit në të gjithë Maqedonisë ende vazhdon të zbulohen vaksina me deklaracione me afat të skaduar, konfirmon drejtori i Agjencisë për ilaçe dhe ...

Mbi 14.000 perona me sëmundje kronike kanë marrë vaksina kundër gripit

Portalb - 11.01.2019

Rreth 20.000 persona janë vaksinuar me vaksinat falas për grip që i furnizon Ministria e Shëndetësisë, nga fillimi i sezonit, pesë nëntor deri në javën e parë të janarit.

Vaksinë kundër gripit kanë marrë 19.942 persona

Medial - 11.01.2019

Nga fillimi i vaksinimit kundër gripit sezonal më 5 nëntor 2018, deri në javën e parë të janarit, janë vaksinuar gjithsej 19.942 persona kundër gripit sezonal, ose 71.2 për qind të numrit të ...

Fruthi, 9 raste në javë. ISHP kërkon vaksinimin e foshnjeve

Top Channel - 10.01.2019

Në Shqipëri ka raste me fruth. Shtyrja në kohë e vaksinës “MMR” që bëhet te bebet një vjeç, apo refuzimi i saj, kanë bërë që në vendin tonë të ketë raste me fruth, ndonëse jo në përmasat e një ...

Shtatë raste të reja të dyshimta të infektimit me fruth

Portalb - 10.01.2019

Shtatë raste të reja të dyshimta të të sëmurëve nga fruthi janë raportuar sot në Institutin e Shëndetit Publik. Prim. d-r. Gordana Kuzmanovska, epidemiologe në Institut, thekson se këto nuk janë ...

Fruthi, shtatë raste të reja

Tetova Sot - 10.01.2019

Në Klinikën për sëmundje infektive në Shkup janë regjistruar shtatë raste të reja të dyshuara me fruth. Bëhet fjalë për fëmijë të cilët vijnë nga çerdhja “Dielli” e cila ndodhet në lagjen Novo Lisiçe ...

Situata epidemiologjike e fruthit në Kosovë nën kontroll

Koha.net - 10.01.2019

Kosova radhitet në mesin e vendeve me përqindje të lartë të vaksinimit. Sipas statistikave zyrtare, rreth 95 për qind e fëmijëve, janë vaksinuar, sukses ky që ka parandaluar epidemitë për 10 sëmundje ...

Deri tani 30 të sëmurë me fruth

Medial - 10.01.2019

Ministria e Shëndetësisë bëri të ditur se sot deri në orën 13, në Klinikën Infektive në Shkup janë hospitalizuar shtatë fëmijë të moshës dyvjeçare me simptoma të fruthit.

Alarm, shtatë fëmijë të tjerë të dyshuar me fruth

Alsat - 10.01.2019

Shtatë raste të reja të dyshuara me fruth janë regjistruar në Klinikën për sëmundje infektive në Shkup. Të gjitha rastet janë fëmijë të moshës mbi dy vjeç dhe vijnë nga çerdhja “Dielli” e cila ...

Fruthi, shtatë raste të reja në Klinikën Infektive në Shkup

Telegrafi - 10.01.2019

Ministria e Shëndetësisë deklaroi se sot rreth orës 13:00, në Klinikën Infektive në Shkup janë shtruar në spital shtatë fëmijë të moshës dy vjeçare të cilët kanë qenë të prekur nga epidemia e ...

Maqedoni, zbulohen vaksina të reja me afat të skaduar

Lajm - 11.01.2019

Në shtëpitë shëndetësore, gjegjësisht në pikat e vaksinimit në të gjithë Maqedonisë ende vazhdon të zbulohen vaksina me deklaracione me afat të skaduar, konfirmon drejtori i Agjencisë për ilaçe dhe ...

Vaksinë kundër gripit kanë marrë 19.942 persona

Lajm - 11.01.2019

Nga fillimi i vaksinimit kundër gripit sezonal më 5 nëntor 2018, deri në javën e parë të janarit, janë vaksinuar gjithsej 19.942 persona kundër gripit sezonal, ose 71.2 për qind të numrit të ...

Fruthi, çdo ditë një deri në dy raste

RTSH - 11.01.2019

Në Shqipëri ka raste me fruth. Shtyrja në kohë e vaksinës “MMR” që bëhet te bebet një vjeç, apo refuzimi i saj, kanë bërë që në vendin tonë të ketë raste me fruth, ndonëse jo në përmasat e një ...

Që të tregojë se vaksinat janë të sigurta, Flilipçe e vaksinoi mbesën e tij

Portalb - 10.01.2019

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe e ka vaksinuar mbesën e tij Ilina, njofton Portalb.mk . Në profilin e tij personal në facebook ai shpërndau një fotografi që ishte shkrepur gjatë vaksinimit, ...

Epidemia e fruthit nën kontroll

Botasot - 10.01.2019

Në Kosovë situata epidemiologjike me fruth është në kontroll të plotë dhe në mbikëqyrje permanente nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike. Instituti Kombëtar në mbështetje të Ministrisë së ...

Alarm, shtatë fëmijë të tjerë të dyshuar me fruth

Almakos - 10.01.2019

10 Janar 2019 / 16:04 Shtatë raste të reja të dyshuara me fruth janë regjistruar në Klinikën për sëmundje infektive në Shkup. Të gjitha rastet janë fëmijë të moshës mbi dy vjeç dhe vijnë nga çerdhja ...

Dy raste të reja të fëmijëve të infektuar nga virusi i fruthit në Shkup

Lajmi.net - 09.01.2019

Edhe dy fëmijë nga Shkupi janë infektuar me fruth të cilët janë hospitalizuar në Klinikën për Sëmundje Infektive. Pasi Ministria e Shëndetësisë shpalli epidemi të fruthit, në këtë institucion ...

Fruthi, dy raste të reja të infektimit te fëmijët

Alsat - 09.01.2019

Edhe dy raste të reja me fruth janë regjistruar sot në Klinikën për sëmundje Infektive në Shkup. Bëhet fjalë për dy fëmijë, njëri nga lagja Radishan e Butelit ku edhe është vatra e epidemisë dhe ...

Fruthi, shtatë raste të reja në Klinikën Infektive në Shkup

Flaka - 10.01.2019

Ministria e Shëndetësisë deklaroi se sot rreth orës 13:00, në Klinikën Infektive në Shkup janë shtruar në spital shtatë fëmijë të moshës dy vjeçare të cilët kanë qenë të prekur nga epidemia e ...

Maqedoni, zbulohen vaksina të reja me afat të skaduar

Botasot - 11.01.2019

Në shtëpitë shëndetësore, gjegjësisht në pikat e vaksinimit në të gjithë Maqedonisë ende vazhdon të zbulohen vaksina me deklaracione me afat të skaduar, konfirmon drejtori i Agjencisë për ilaçe dhe ...

Ja sa persona kanë marrë vaksinë kundër gripit

Alsat - 11.01.2019

Nga fillimi i vaksinimit kundër gripit sezonal më 5 nëntor 2018, deri në javën e parë të janarit, janë vaksinuar gjithsej 19.942 persona kundër gripit sezonal, ose 71.2 për qind të numrit të ...

Që të tregojë se vaksinat janë të sigurta, Flilipçe e vaksinoi mbesën e tij

Lajm - 10.01.2019

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe e ka vaksinuar mbesën e tij Ilina. Në profilin e tij personal në facebook ai shpërndau një fotografi që ishte shkrepur gjatë vaksinimit, bashkë me një porosi për ...

Situata epidemiologjike e fruthit në Kosovë nën kontroll

Kosova Live - 10.01.2019

Kosova radhitet në mesin e vendeve me përqindje të lartë të vaksinimit. Sipas statistikave zyrtare, rreth 95 për qind e fëmijëve, janë vaksinuar, sukses ky që ka parandaluar epidemitë për 10 sëmundje ...

Bëni kujdes, shtohen rastet e fruthit në Shkup

Albeu.com - 09.01.2019

Edhe dy fëmijë nga Shkupi janë infektuar me fruth të cilët janë hospitalizuar në Klinikën për Sëmundje Infektive. Pasi Ministria e Shëndetësisë shpalli epidemi të fruthit, në këtë institucion ...

Fruthi, dy raste të reja të infektimit te fëmijët

Almakos - 09.01.2019

9 Janar 2019 / 16:16 Edhe dy raste të reja me fruth janë regjistruar sot në Klinikën për sëmundje Infektive në Shkup. Bëhet fjalë për dy fëmijë, njëri nga lagja Radishan e Butelit ku edhe është vatra ...

Fruthi, shtatë raste të reja në Klinikën Infektive në Shkup

Botasot - 10.01.2019

Ministria e Shëndetësisë deklaroi se sot rreth orës 13:00, në Klinikën Infektive në Shkup janë shtruar në spital shtatë fëmijë të moshës dy vjeçare të cilët kanë qenë të prekur nga epidemia e fruthit.

Ja sa persona kanë marrë vaksinë kundër gripit

Almakos - 11.01.2019

11 Janar 2019 / 14:15 Nga fillimi i vaksinimit kundër gripit sezonal më 5 nëntor 2018, deri në javën e parë të janarit, janë vaksinuar gjithsej 19.942 persona kundër gripit sezonal, ose 71.2 për qind ...

Epidemia e fruthit nën kontroll

Telegrafi - 10.01.2019

Në Kosovë situata epidemiologjike me fruth është në kontroll të plotë dhe në mbikëqyrje permanente nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike. Instituti Kombëtar në mbështetje të Ministrisë së ...

Dy raste të reja të fëmijëve të infektuar nga virusi i fruthit

Zeri - 09.01.2019

Edhe dy fëmijë nga Shkupi janë infektuar me fruth të cilët janë hospitalizuar në Klinikën për Sëmundje Infektive. Pasi Ministria e Shëndetësisë shpalli epidemi të fruthit, në këtë institucion ...

FRUTHI: Dy raste të reja të infektimit te fëmijët

Medial - 09.01.2019

Edhe dy raste të reja me fruth janë regjistruar sot në Klinikën për sëmundje Infektive në Shkup. Bëhet fjalë për dy fëmijë, njëri nga lagja Radishan e Butelit ku edhe është vatra e epidemisë dhe ...

Fruthi, shtatë raste të reja në Klinikën Infektive në Shkup

Lajm - 10.01.2019

Ministria e Shëndetësisë deklaroi se sot rreth orës 13:00, në Klinikën Infektive në Shkup janë shtruar në spital shtatë fëmijë të moshës dy vjeçare të cilët kanë qenë të prekur nga epidemia e ...

Epidemia e fruthit nën kontroll

Almakos - 10.01.2019

Në Kosovë situata epidemiologjike me fruth është në kontroll të plotë dhe në mbikëqyrje permanente nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike. Instituti Kombëtar në mbështetje të Ministrisë së ...

Dy raste të reja të fëmijëve të infektuar nga virusi i fruthit në Shkup

Tetova Sot - 09.01.2019

Edhe dy fëmijë nga Shkupi janë infektuar me fruth të cilët janë hospitalizuar në Klinikën për Sëmundje Infektive. Pasi Ministria e Shëndetësisë shpalli epidemi të fruthit, në këtë institucion ...

Regjistrohen dy raste të reja të fruthit

Flaka - 09.01.2019

Edhe dy raste të reja me fruth janë regjistruar sot në Klinikën për sëmundje Infektive në Shkup. Bëhet fjalë për dy fëmijë, njëri nga lagja Radishan e Butelit ku edhe është vatra e epidemisë dhe ...

Epidemia e fruthit nën kontroll

Lajm - 10.01.2019

Në Kosovë situata epidemiologjike me fruth është në kontroll të plotë dhe në mbikëqyrje permanente nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike. Instituti Kombëtar në mbështetje të Ministrisë së ...

Epidemia e fruthit nën kontroll

Medial - 11.01.2019

Në Kosovë situata epidemiologjike me fruth është në kontroll të plotë dhe në mbikëqyrje permanente nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike. Instituti Kombëtar në mbështetje të Ministrisë së ...