TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Bosnjë, hebrenj dhe myslimanë kremtojnë festën 200-vjeçare hebraike

Alsat - 08.11.2019

Historia është 200-vjeçare dhe e panjohur në Sarajevë. Sipas saj, në vitin 1819, myslimanët u ngritën kundër një guvernatori osman, i cili kërcënoi të vriste elitën hebreje të qytetit.

Bosnje, hebrenjtë dhe myslimanë kremtojnë festën 200-vjeçare hebraike

BalkanWeb - 08.11.2019

Historia është 200-vjeçare dhe e panjohur në Sarajevë. Sipas saj, në vitin 1819, myslimanët u ngritën kundër një guvernatori osman, i cili kërcënoi të vriste elitën hebreje të qytetit.