TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Administrata amerikane gjen kimikalin kancerogjen në tabletat për shtypjen e gjakut

Lajmi.net - 14.08.2019

Në një peticion të qytetarëve të paraqitur në Administratën Amerikane të Ushqimit dhe Medikamenteve (FDA), nivele të larta të dimetilformamidit (DMF) u gjetën në ilaçin e hipertensionit ‘valsartan’, ...

Administrata amerikane gjen kimikalin kancerogjen në tabletat për shtypjen e gjakut

Botasot - 14.08.2019

Kohët e fundit shumë marka të ilaçeve për shtypjen e lartë të gjakut janë nxjerrë nga tregu, pasi hetuesit federale gjetën grimca potencialisht shkaktuese të kancerit në to.