TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Raporti shqetësues i OSBE/ Shqipëria ka normën më të lartë të dhunës ndaj gruas në Evropën Juglindore

Java News - 16.05.2019

Në Shqipëri 31% e grave dhe vajzave deklaron se është ndeshur me një nga format e dhunës në 12 muajt e fundit, ku autorë janë partnerët. Studimi i OSBE-së mbi dhunën ndaj grave, ka nxjerrë në pah të ...

Hulumtimi i OSBE-së: Dhuna ndaj grave, mjaft prezente në RMV

Flaka - 15.05.2019

Dhuna ndaj grave është e pranishme në mbarë vendin, por as dhuna fizike e as ajo seksuale nuk paraqiten sa duhet te organet kompetente. Hulumtimi i OSBE-së lidhur me mirëqenien dhe sigurinë e grave u ...

Avokati i Popullit për vrasjen e dyfishtë dhe vetëvrasjen në Prishtinë: Policia u tha familjarëve duronin dhunën

Botasot - 15.05.2019

​Gjatë të mërkurës u lansua projekti “Fuqizimi i luftës kundër dhunës ndaj grave dhe dhunës në familje faza e dytë”, nga ana e Zyrës së Këshillit të Evropës në Prishtinë Aty u tha se “Kosova ka ligje ...

Dhuna ndaj grave, e pranishme dhe nuk raportohet

Alsat - 15.05.2019

Nivel i lartë i dhunës ndaj gruas kryesisht nga partneri intim, vetëdije e ulët për reagim ndaj dhunës dhe mos-besim ndaj institucioneve, janë treguesit që dalin nga rezultatet e anketës së drejtuar ...

OSBE: Vetëm 2% e grave që kanë përjetuar dhunë familjare, rastin e kanë paraqitur në Polici

Portalb - 15.05.2019

“Duke shfletuar raportin e OSBE-së, një aspekt më shqetësoi shumë. Vetëm dy për qind e grave të anketuara që kanë përjetuar dhunë nga partnerët e tyre të tanishëm i kanë raportuar policisë incidentin ...

Gratë në Kosovë përballen me diskriminim e barriera

Koha.net - 15.05.2019

Kosova ka ligje të mira sa i përket dhunës ndaj grave dhe dhunës në familje, por ka ngecje në zbatimin e tyre. Kështu u tha sot me rastin e lansimit të fazës së dytë të projektit “Fuqizimi i luftës ...

Dhuna ndaj grave në Maqedoninë e Veriut, e pranishme dhe nuk raportohet

Botasot - 15.05.2019

Nivel i lartë i dhunës ndaj gruas kryesisht nga partneri intim, vetëdije e ulët për reagim ndaj dhunës dhe mos-besim ndaj institucioneve, janë treguesit që dalin nga rezultatet e anketës së drejtuar ...

Avokati i Popullit për tragjedinë në Dardani: Policia u kishte thënë ta durojnë babën

Gazeta Express - 15.05.2019

Avokati i Popullit, Hilmi Jashari, në lansimin e projektit “Fuqizimi i luftës kundër dhunës ndaj grave dhe dhunës në familje faza e dytë”, përmendi rastin e vrasjes së dyfishtë dhe vetëvrasjes që ...

Dhuna ndaj grave në Maqedoninë e Veriut, e pranishme dhe nuk raportohet (Video)

Telegrafi - 15.05.2019

Nivel i lartë i dhunës ndaj gruas kryesisht nga partneri intim, vetëdije e ulët për reagim ndaj dhunës dhe mos-besim ndaj institucioneve, janë treguesit që dalin nga rezultatet e anketës së drejtuar ...

Avokati i Popullit për vrasjen e dyfishtë dhe vetëvrasjen në Prishtinë: Policia u tha familjarëve ta duronin dhunën

Zeri - 15.05.2019

Gjatë të mërkurës u lansua projekti “Fuqizimi i luftës kundër dhunës ndaj grave dhe dhunës në familje faza e dytë”, nga ana e Zyrës së Këshillit të Evropës në Prishtinë.

Avokati i Popullit për vrasjen në Dardani: Policia u tha familjarëve durojeni dhunën

Albeu.com - 15.05.2019

Gjatë të mërkurës u lansua projekti “Fuqizimi i luftës kundër dhunës ndaj grave dhe dhunës në familje faza e dytë”, nga ana e Zyrës së Këshillit të Evropës në Prishtinë Aty u tha se “Kosova ka ligje ...

Gratë në Kosovë vazhdojnë të përballen me diskriminim

Telegrafi - 15.05.2019

Kosova ka ligje të mira sa i përket dhunës ndaj grave dhe dhunës në familje, por ka ngecje në zbatimin e tyre. Kështu u tha sot me rastin e lansimit të projektit “Fuqizimi i luftës kundër dhunës ndaj ...