TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ekspertët: Tatimi progresiv, bashkë me biznesmenët

Alsat - 08.11.2018

Ankesat e komunitetit të biznesit për ndryshimin e politikës së tatimit arritën edhe deri te ekspertët nga Bashkësia Ndërkombëtare. Analisti i shquar nga revista me renome Ekonomist, Maksimilijan ...

Ulet taksa e pagave të larta

Top Channel - 08.11.2018

Janë 15 400 punëmarrës, sipas qeverisë, që do të përfitojnë nga ulja e tatimit të të ardhurave nga paga përmes zgjerimit të fashës që tatohet me 13%, duke e çuar kufirin e pagës nga 130 mijë lekë në ...

DAP heshtë për regjistrimin e pensionistëve

Alsat - 08.11.2018

Drejtoria e të ardhurave publike nuk tregon se si do ua lehtësojë pensionistëve obligimin që në mënyrë elektronike të regjistrohen për dorëzimin e deklaratave tatimore vjetore.

Për vitin 2019, Edi Rama bëhet demokrat!

Gazeta Express - 08.11.2018

Janë 15 400 punëmarrës, sipas qeverisë, që do të përfitojnë nga ulja e tatimit të të ardhurave nga paga përmes zgjerimit të fashës që tatohet me 13%, duke e çuar kufirin e pagës nga 130 mijë lekë në ...

Buxheti 2019, ristrukturim të pagave për policët dhe gardistët, PS kërkon heqje të tatimit për rrogat deri në 40 mijë ...

SOT - 08.11.2018

Diskutimet për buxhetin e vitit 2019 zënë vendin kryesor në punën e komisioneve parlamentare këto ditë. Dje në Komisionin e Sigurisë u diskutua për buxhetin që do t’i akordohet Ministrisë së ...

Ulet taksa e pagave të larta…

Mapo - 08.11.2018

Janë 15 400 punëmarrës, sipas qeverisë, që do të përfitojnë nga ulja e tatimit të të ardhurave nga paga përmes zgjerimit të fashës që tatohet me 13%, duke e çuar kufirin e pagës nga 130 mijë lekë në ...

Arben Ahmetaj përfshihet në debatin e mazhorancës për taksat

RTSH - 07.11.2018

Mazhoranca në komisionin e ekonomisë u përfshi në debate të forta, pasi Ministri i Financave Arben Ahmetaj i hodhi poshtë komisionit një propozim që mbronte pagat e ulëta nga tatimi, në një kohë që ...

Deputetët e PS kërkojnë zero tatim për pagat deri në 40 mijë lekë

Java News - 07.11.2018

Tatimi mbi pagat e ulëta do të jenë pjesë e debatit në seancën parlamentare. Deputetët e Komisionit të Ekonomisë kanë kërkuar rishikimin e skemës duke favorizuar 70 mijë punonjës.

Propozimi tek Ekonomia, 70 mijë persona përfitojnë nga rritja e pragut të pagës së pataksueshme

Medial - 07.11.2018

Gjatë Komisionit të Ekonomisë, ditën e sotme, po prezantohen projektligjet pjesë të Paketës Fiskale 2019. Ministri i Financave, Arben Ahmetaj, gjatë mbledhjes ka argumentuar qëndrimin e tij sa u ...

Skema: Si individët me paga të larta shmangën taksat, paketë ligjore për t’i “kapur”

Gazeta Tema - 07.11.2018

Një e shmangies ndaj taksave u përhap gjerësisht vitin e fundit, duke shfrytëzuar hapësirat ligjore dhe diferencat në tatimin ndaj individëve dhe ndaj bizneseve të vogla.

Ulet taksa për pagat e larta? Debate mes deputetëve të PS dhe Ahmetajt

Java News - 08.11.2018

Janë 15 400 punëmarrës, sipas qeverisë, që do të përfitojnë nga ulja e tatimit të të ardhurave nga paga përmes zgjerimit të fashës që tatohet me 13%, duke e çuar kufirin e pagës nga 130 mijë lekë në ...

Skema, si individët me paga të larta shmangën taksat, paketë ligjore për t’i “kapur”

Medial - 07.11.2018

Një e shmangies ndaj taksave u përhap gjerësisht vitin e fundit, duke shfrytëzuar hapësirat ligjore dhe diferencat në tatimin ndaj individëve dhe ndaj bizneseve të vogla.

Ulen taksat për pasanikët

LajmiFundit - 08.11.2018

Janë 15 400 punëmarrës, sipas qeverisë, që do të përfitojnë nga ulja e tatimit të të ardhurave nga paga përmes zgjerimit të fashës që tatohet me 13%, duke e çuar kufirin e pagës nga 130 mijë lekë në ...