TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Konica vdiq i pezmatuar

Zeri - 16.03.2019

Ndue Ukaj Në një ditë si kjo, në vitin 1875 lindi shkrimtari, diplomati dhe publicisti Faik Konica. Ai ishte i kulturuar, erudit dhe i rreptë si pakkush.

Përvjetori i kritikut të madh shqiptar, Faik bej Konica

Mapo - 15.03.2019

Faik bej Konica ishte propagandues i çështjes kombëtare, studjues i historisë kombëtare dhe i gjuhës shqipe, botues, publicist dhe diplomat shqiptar. Lindi në Konicë më 15 mars 1875 në oxhakun e ...

Sot është ditëlindja e Faik Konicës

Botasot - 15.03.2019

Rrjedh nga një familje e vjetër feudale. Mësimet e para i mori në vendlindje, në gjuhën turke, arabe dhe greke. Mësoi në Shkodër, Kostatinopojë, Francë dhe SHBA.

Datëlindja e Faik Konicës

Medial - 15.03.2019

Faik Konica, lindi më 15 mars të vitit 1876 në Konicë dhe vdiq më 14 dhjetor të vitit 1942 në Uashington. Konica ishte magjistër i artit dhe letërsisë, aktivist kombëtarë dhe shkrimtar shqiptar.

Sot është datëlindja e Faik Konicës

Koha.net - 15.03.2019

Faik Konica, lindi më 15 mars të vitit 1876 në Konicë dhe vdiq më 14 dhjetor të vitit 1942 në Uashington. Konica ishte magjistër i artit dhe letërsisë, aktivist kombëtarë dhe shkrimtar shqiptar.

Sot është datëlindja e Faik Konicës

Zhurnal - 15.03.2019

Faik Konica, lindi më 15 mars të vitit 1876 në Konicë dhe vdiq më 14 dhjetor të vitit 1942 në Uashington. Konica ishte magjistër i artit dhe letërsisë, aktivist kombëtarë dhe shkrimtar shqiptar.