TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ekonomi

FMN raport pozitiv për Shqipërinë: Vazhdoni reformat dhe procesin e afrimit me BE

Java News - parë: 6 orë

Gjatë vitit 2016 ritmi i zhvillimit të ekonomisë shqiptare u rrit më tej (në afro 3.5 për qind), ndërkohë që treguesit kryesorë të stabilitetit ekonomik, fiskal dhe financiar u përmirësuan.

Vlerësimi i kryeekonomistit italian, Padoan: Ekonomia shqiptare u rrit

Top Channel

Padoan: Ekonomia shqiptare u rrit

Mapo
3 artikuj të ndërlidhur »

Efektet pozitive dhe negative të MSA-së në ekonomi

Lajmi.net - parë: 24 orë

Marrëveshja e Stabilizim-Asociimit (MSA), një vit nga hyrja në fuqi ka dhënë edhe efektet e saj të para. Disa nga kompanitë, të cilat eksportojnë në vendet e ndryshme të Bashkimit Evropian, thonë të ...

MSA-ja, me efekte pozitive dhe negative në ekonomi

Telegrafi

MSA-ja, me efekte pozitive dhe negative në ekonomi

Zeri
3 artikuj të ndërlidhur »

Ekonomia botërore e krimit

Top Channel - 22.04.2017

Ekonomia e krimit gjeneroi 2.2 trilionë dollarë të ardhura në shkallë globale gjatë vitit 2014. Shifra marramendëse u raportua nga “Global Financial Integrity”, instituti kërkimor më prestigjoz në ...

Shifrat e frikshme/ Krimi global gjeneroi 2.2 trilionë $ në 1 vit, trafikantët e drogës fituan 652 mld $

Java News

Ekonomia botërore e krimit

Mapo

Shifrat e frikshme: Krimi global gjeneroi 2.2 trilionë dollarë në vit, trafikantët e drogës fituan 652 miliardë

Telegrafi
4 artikuj të ndërlidhur »

Hoti dhe zyrtarët e Bankës Botërore flasin për strategjinë e re të BB-së për Kosovë

Lajmi.net - 22.04.2017

Ministri i Financave Avdullah Hoti së bashku me Guvernatorin e Bankës Qendrore të Kosovës, Bedri Hamza dhe ekipin përcjellës në takimet pranverore të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës Botërore, ...

Hoti dhe zyrtarët e Bankës Botërore flasin për strategjinë e re të BB-së për Kosovë

Telegrafi

Hoti dhe zyrtarët e Bankës Botërore flasin për strategjinë e re të BB-së për Kosovë

Zeri
3 artikuj të ndërlidhur »

Veseli dëgjon profesorët e bujqësisë për të ardhmen e këtij sektori

Lajmi.net - 21.04.2017

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli ka bashkëbiseduar me profesorë të Fakultetit të Bujqësisë në Prishtinë për reformat që duhen të ndërmerren në këtë fushë.

Veseli dëgjon profesorët e bujqësisë për të ardhmen e këtij sektori

Telegrafi

Veseli dëgjon profesorët e bujqësisë për të ardhmen e këtij sektori (foto)

Zeri
3 artikuj të ndërlidhur »

Ulja e TVSH-së për turizmin. Rritet shpresa për një turizëm më konkures në rajon

ABC News - parë: 2 orë

Këtë vetë, njësitë akomoduese pritet të paguajnë më pak taksa. Vendimi i qeverisë për uljen e TVSH-së nis të diskutohet në kuvend, duke hapur rrugën për një taksë të përafërt me vendet e rajonit.

Marrëveshje për nxitjen e eksportit kosovar në tregun gjerman

Lajmi.net - parë: 2 orë

Marrëveshja me vlerë prej 250 mijë euro në mes “FATI gmbh” dhe “Agrobutrinti” është nënshkruar me qëllim nxitjen e eksportit të produkteve kosovare në tregun gjerman.

DAP: 40 mln є, detyrimi i shtetit për nëpunësit e larguar nga puna

Ora news - parë: 3 orë

Prej vitit 2014 deri më sot kemi të bëjmë me 78 vendime të formës së prerë nga Gjykata për të kthyer nëpunësit e administratës në punë apo dëmshpërblyer ata për largim të padrejtë.

Autoriteti i Konkurencës monitoron bankat, kreditimi në stanjacion, interesat e depozitave shumë të ulëta, komisionet ...

SOT - parë: 8 orë

Gjatë viteve të fundit, tregu bankar paraqet karakteristikat e një tregu me norma relativisht të larta fitimi në kushtet e stanjacionit të kreditimit; interesa shumë të ulta të depozitave (deri në ...